用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2011年度會比小朋友讀sc的家長們...
樓主: BeBeMa1012
go

2011年度會比小朋友讀sc的家長們... [複製鏈接]

我個囡都有York, SN嘅AM offer, 連埋SC就係我頭三甲~~

本來我都幾鍾意York (3rd Choice), 但係真係好驚佢個校長失驚無神又收d乜費物費,所以最後都無俾留位費,雖然當時係唯一offer;SN (2nd Choice)本來係係2/12交留位費,我亦都諗住交......點知30/11收到SC,就乜都唔駛諗啦,準備咗幾個月就為咗考到呢間!!慳咗$1,320

至於BK上所有對SC嘅言論,我都唔多理~~

再講,人地不滿Interview當日嘅安排嘅,嗰幾日已經出哂聲啦,無啦啦等人地就嚟注冊嗰陣就出埋D「垃圾學校論」,真係得啖笑~~不過可能佢真係太谷氣,谷咗個幾月都未順番都未定!

總之SC係我首選!! 除非好彩到連SPK又或者GH收啦,可能會有少少考慮,如果唔係一定入硬呢間!!

我1:45pm, 乜都未準備添~~

Register完可以參觀學校喎,睇吓係咪真係殘舊得咁緊要

好開心可以入到SC, 宜家15,16睇下留SC or KV.  不過都好大機會SC..(因為我呀女未出世已留意e間學校!)

好似Joeff一樣, 除非GH/SPK收...我好期待呀女可以係SC有個happy school life!!
norfolk campus

am e/c

twinstar99 boy 0803
02413124 boy 0803
BeBeMa1012  boy 0810
Joeff girl 0812

pm e/c

hopeee boy 0808
cowcowb girl 0811
Rexmummy boy 0803
bcbaby          girl 0803

am e/p

audreymok girl 0806

原帖由 BeBeMa1012 於 10-12-4 17:37 發表

係啦,到時參觀下先!我2:15呀!可能見到你喎,睇下認唔認得你個女先!

好呀,睇吓你認唔認得......

總之你見到個好男仔頭,好似有過度活躍嘅B女,就多數係我個囡㗎喇,佢都算高大嘅~~

又或者我插朶玫瑰花响佢個頭度等你易D認啦!

My girl is at am class too, but I'm still waiting for good hope schoool letter....

原帖由 BeBeMa1012 於 10-12-3 09:57 發表

e/c or e/p呀? 我個仔係e/c, 我在想好唔好寫信去轉e/p, 但我老公就話e/c好d, 因為我們家都是講廣東話, 對上堂, 在家重温都會好d, 我就覺得就係因為我們家都是講廣東話, 佢的廣東話一定沒有問題的, 小學又大多都用普 ...

e/c 呀 ... 因為我自己pth唔得...interview一定唔收.

My 0806 gal got offer Norfolk E/C am too. My registration time is 2: 15pm. now struggling Kv or St Cat.....

Exactly 一樣呢!!  不過我慘D, 俾咗SN 留位費lu...
原帖由 Joeff 於 10-12-4 12:39 發表
我個囡都有York, SN嘅AM offer, 連埋SC就係我頭三甲~~

本來我都幾鍾意York (3rd Choice), 但係真係好驚佢個校長失驚無神又收d乜費物費,所以最後都無俾留位費,雖然當時係唯一offer;SN (2nd Choice)本來係係2/12交留位費 ...

我都有KV offer, 但我應該會揀SC, 唔去KV交留位費嘞

原帖由 Clarawsf 於 10-12-5 18:42 發表
My 0806 gal got offer Norfolk E/C am too. My registration time is 2: 15pm. now struggling Kv or St Cat.....

我個女都有in GHS, 不過我估唔收多, 當日表現麻麻.
SPK 都會去in, 不過唔會有太大期望, 志在參與呢!  以上兩間冇壓力, 因為真係咁叻女俾佢入到, 我哋都應該揀SC, GHS & SPK 實在太遠太隔"sip"喇 (對我黎講)

原帖由 Joeff 於 10-12-4 12:45 發表
至於BK上所有對SC嘅言論,我都唔多理~~

再講,人地不滿Interview當日嘅安排嘅,嗰幾日已經出哂聲啦,無啦啦等人地就嚟注冊嗰陣就出埋D「垃圾學校論」,真係得啖笑~~不過可能佢真係太谷氣,谷咗個幾月都未順番都未定!
...

原帖由 BeBeMa1012 於 10-12-6 13:30 發表

唔慘唔慘, 我都比左york留位費... 當然是有更好的choice才放棄嗰幾百蚊留位費的, 所以一d都唔慘呢!

YESYES 呢d錢應該蝕得好開心
我都蝕左原本個間留位費

我又留低腳毛先.. 剛剛下定決心去註冊..nice to meet you all
norfolk campus

am e/c

pm e/c

chikkee boy 0811

am e/p

audreymok girl 0806

原帖由 Joeff 於 10-12-4 12:39 發表

本來我都幾鍾意York (3rd Choice), 但係真係好驚佢個校長失驚無神又收d乜費物費,所以最後都無俾留位費,雖然當時係唯一offer;SN (2nd Choice)本來係係2/12交留位費 ...

Same as you, we also got these 3 offers but we have already paid SN's registration fee in mid-Nov ! Our registration time is also 1:45pm, not sure if my son will be in the same class as your daughter ?

am e/c

winbun boy 0802

pm e/c

chikkee boy 0811