用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 2011-2012 P.1 parents please join to discuss
樓主: KKLmama
go

2011-2012 P.1 parents please join to discuss

可即日交或之後 deadline 前交。阿仔話無 Spanish 就揀日文。

原帖由 silvia_ng 於 11-6-13 11:47 發表

即日嗎? 我記得好似可以比我地返去唸唸先fax返去呢。我都係選日文! 嘻嘻!

我收到tsl既sms, 提我星期六家長briefing session, 感覺很"實在", 唔知你o地明唔明呢... 很期待"小學"既生活啊...

我星期六好想帶阿囝去多一次學校呀, 不過memo寫明"家長"...

我已開始睇緊書包既款, d價錢同我o地細個既年代真係差好遠呀>.< 遲d再分享

原帖由 yypapa 於 11-6-13 17:43 發表
可即日交或之後 deadline 前交。阿仔話無 Spanish 就揀日文。

SPANISH都有興趣, 不過我估佢唔會今年開始有呢。

原帖由 jjhh 於 11-6-16 19:05 發表
我收到tsl既sms, 提我星期六家長briefing session, 感覺很"實在", 唔知你o地明唔明呢... 很期待"小學"既生活啊...

我星期六好想帶阿囝去多一次學校呀, 不過memo寫明"家長"...

我已開始睇緊書包既款, d價 ...

書包...我已經買左啦! 我朋友幫我係佢地學校ORDER, SPI一個都係二百幾蚊, 抵到不得了。

而且文具等等都買埋, 就等去買校服+書了。

有無咁快呀~ 二百幾蚊又真係抵到爛~

原帖由 silvia_ng 於 11-6-16 23:16 發表

書包...我已經買左啦! 我朋友幫我係佢地學校ORDER, SPI一個都係二百幾蚊, 抵到不得了。

而且文具等等都買埋, 就等去買校服+書了。

SPI一個都係二百幾蚊??  

我去過TOYXRUS 睇要599-799一個... 好貴呀

Please bring the cheque today.

原帖由 jjhh 於 11-6-16 23:34 發表
有無咁快呀~ 二百幾蚊又真係抵到爛~

呵呵...仲要買左好幾個月了!

原帖由 Tweety112 於 11-6-18 00:43 發表
SPI一個都係二百幾蚊??  

我去過TOYXRUS 睇要599-799一個... 好貴呀

係呀, 外面買好貴架! 你試下睇下有冇朋友仔, 佢地學校有得訂啦, 因為SPI都會去D學校做PROMOTE架。我個FD個女讀基灣愛蝶灣, 每年SPI都去兩次架。

如果真係冇FD既學校有, 就可以等書展, 佢地都有BOOTH既, 個價錢比外面都平D。

我地買左呢隻︰http://www.spi.com.hk/index.php?pid=575625&lang=enus&cid=74005&product=Active_Red

而呀仔就用呢個︰http://www.spi.com.hk/index.php?pid=575609&lang=enus&cid=74009&product=SMART-LITE_Red
不過而家冇細碼, 又話唔出, 所以先幫呀妹買另一個。

二百幾蚊又真係抵到爛!!!!

原帖由 silvia_ng 於 11-6-18 12:40 發表

係呀, 外面買好貴架! 你試下睇下有冇朋友仔, 佢地學校有得訂啦, 因為SPI都會去D學校做PROMOTE架。我個FD個女讀基灣愛蝶灣, 每年SPI都去兩次架。

如果真係冇FD既學校有, 就可以等書展, 佢地都有BOOTH既, 個價錢比 ...

Dear all,
我都黎報到下先
I am selecting school bag for my daughter now.
Dr. Kong has a $150 all red small size school bag.
SPI now being promote in 九龍彌敦道515-517號好收成商業大廈16樓 (you may call to ask first )but the price around $300 for small size.
However, my girl prefers Hello Kitty and I am still thinking.
I also bought new swimming suit for her in JUSCO. Disney swimming suit is being promoted now for 50% discount. The other brands are about 20% discount.
Keep in touch.
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

咁, 請問泳衣應該選傳統果D定係短袖連短衭果D會好D呀?

紅包書包真係少D choices.  我睇學校網頁中, 個個小朋友既書包都係得幾個樣, 好似uniform 咁.   到時唔知會唔會羅錯書包, :)

早日經過10蚊店, 見到有防水布既飯毯, 可以摺起來放書包, 真好!!  我初時以為係好硬, 食飯硬膠果d, 重 R 頭點放書包呢!

早日經過10蚊店, 見到有防水布既飯毯, 可以摺起來放書包, 真好!! <-- Do u mean Jusco 10蚊店? Let me have a look sin!

The all red $150 small size school bag at Dr. Kong is very heavy. I bought one with $276 there.

I bought a SPI, weighted 2.2LB!!!

用左一年 SPI Target, 仲好新淨

http://www.spi.com.hk/index.php?pid=575625&lang=enus&cid=74005&product=Active_Red

有冇人下星期一返學校買書? 我地下午2點左右都會返去呀! 大仔取完成績表就會落去買書了。

想呀, 但上次簡介會叫我地遲D先買, 驚D書未齊喎....

下星期一? 7月11日? 你意思係學校有得賣? 包括小一果d

原帖由 silvia_ng 於 11-7-5 09:25 發表
有冇人下星期一返學校買書? 我地下午2點左右都會返去呀! 大仔取完成績表就會落去買書了。

原帖由 jjhh 於 11-7-5 13:37 發表
下星期一? 7月11日? 你意思係學校有得賣? 包括小一果d

YES

齊唔齊我唔知, 不過呢次買完, 到8月果次迎新日先買返欠果d囉。要包書都唔洗咁趕呀。