用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 為各地區中學劃分討論區
go

為各地區中學劃分討論區

請問BK將來會為各中學劃分區份嗎?會成立中學一覽嗎?可以更易搜尋各校之討論區,就像幼稚園一覽和小學一覽般。

贊成 & 支持 !

原帖由 kanahose 於 10-12-1 11:01 發表
請問BK將來會為各中學劃分區份嗎?會成立中學一覽嗎?可以更易搜尋各校之討論區,就像幼稚園一覽和小學一覽般。

我同意!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 kanahose 於 10-12-1 11:01 發表

現時開topic 的中學都唔算多,
如果開多些, 才會考慮分區.

原帖由 ZZdaphne 於 10-12-2 21:26 發表

現時開topic 的中學都唔算多,
如果開多些, 才會考慮分區.

但係可唔可而家準備一些區域,可以比現在的幼、小的家長(我是K.3家長)可以更容易因地區而快些找尋到所需中學資料的版面,亦因為現時某中學未有專用區,覺得有些混亂,如果將來更多中學topic,到時要分區可會比現在易嗎?作為家長,如果可以有專屬中學的區域,討論時會更有投入感,多謝版主回應在下愚見!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 kanahose 於 10-12-2 22:36 發表

但係可唔可而家準備一些區域,可以比現在的幼、小的家長(我是K.3家長)可以更容易因地區而快些找尋到所需中學資料的版面,亦因為現時某中學未有專用區,覺得有些混亂,如果將來更多中學topic,到時要分區可會比現在易嗎?作為家 ...

應該不難...
其實有小學和中學概覽
應該提供該區中小學的資料
ek最主目的要讓家長們討論.
資料都是靠熱心會員提供
但始終都唔會好update呀,
只能作參考吧.

醒目開學勳章 王國長老

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

18區中學banding排名--09年資料由會員khmama搜集分析

呢個資料幫到你嗎 ??

原帖由 ZZdaphne 於 10-12-2 23:57 發表
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2230797&extra=page%3D1

18區中學banding排名--09年資料由會員khmama搜集分析

呢個資料幫到你嗎 ??

thz,版主,我之前已參考過,但有無一些資料係關於直資和私立呢?

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 kanahose 於 10-12-5 00:28 發表

thz,版主,我之前已參考過,但有無一些資料係關於直資和私立呢?

升中選校實用網址集合 及 2011-12直資中學入學資訊

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1096154&extra=page%3D1

這兩類學校資料真的不多