用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 暫時SC同KV都收左,好開心
樓主: sharon26788
go

暫時SC同KV都收左,好開心 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 siden 於 10-11-30 16:33 發表
KV accepts AM and SC PM.
I love KV more and want AM class but I live in Tai Wai and no schoolbus to KV.
However, there is schoolbus to SC.

If KV has schoolbus then I do not have trouble. Now I really ...

大圍咁近都無校車?! 馬鞍山都有喎~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-30 16:32 發表

Deleted.

做乜delete啫?!
點呀你?! 講嚟聽吓啦!  =)
恐龍家

醒目開學勳章

大圍得街車架咋 ....

原帖由 小曳人 於 10-11-30 17:06 發表

大圍咁近都無校車?! 馬鞍山都有喎~

Congrats to all! I got both offer too, KV am SC am. I will only pay the reservation fee at SC, hopefully it will help those waiting list mommy!

0806, Why you pick SC instead of KV ???

其實收唔收都好睇運氣。我同你一樣呀!兩間都收左AM,一摸到厚野心跳加速!真係好開心!睇完入左LIFT大叫左出黎!而家好頭痛揀邊間,你點揀呢?

原帖由 zoesychan 於 10-11-30 17:13 發表
大圍得街車架咋 ....

今日收到KV取錄信,本來好開心,但隨即發覺校車站張list冇車去大圍!即刻謝咗一半。有冇家長指教可以點辦,指點我可以點搵保母車?我真係一啲經驗都冇!

你好好呀! 你就好啦!我係公司,未可以知result, 好驚呀!!

原帖由 0806 於 10-11-30 17:17 發表
Congrats to all! I got both offer too, KV am SC am. I will only pay the reservation fee at SC, hopefully it will help those waiting list mommy!

衷心恭喜大家呀! 好"登"各位開心!  
我未去攞信,不過都知道唔得架喇,因為囝囝的表現不好。

原帖由 raychan0202 於 10-11-30 17:54 發表
你好好呀! 你就好啦!我係公司,未可以知result, 好驚呀!!

原帖由 raychan0202 於 10-11-30 17:54 發表

me too....still working....want to know the result too!!

Same here..we also got TT and SC offer but prefer TT

原帖由 lovelinda 於 10-11-30 16:24 發表
相比下,我覺得我喜歡 tt 多過 sc and kv...............我...是否有問題呢?

原帖由 小曳人 於 10-11-30 17:07 發表

做乜delete啫?!
點呀你?! 講嚟聽吓啦!  =)

估吓先啦.

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

醒目開學勳章

我仲等緊其他幾間,仲有幾間緊要既未IN,但係11號交KV,12號要交SC啦.

How to choose lei? I prefer KV more, but worry about the school bus issue.

SC english is really good, but chinese and maths are weaker

岩岩開信,KV同SC英粵都收am,即刻叫女女埋黎,讚下佢。話佢聽兩間學校都話佢好叻好乖,兩間學校都俾佢去玩。我自已想佢入KV,不過佢自已話鍾意Yellow House (SC),問佢點解,佢話the teacher is nice

SC收咗! 唔駛個個weekend去面試喇! 終於可以放鬆心情

醒目開學勳章

原帖由 jeffreyBB 於 2010-11-30 22:40 發表
SC收咗! 唔駛個個weekend去面試喇! 終於可以放鬆心情

我仲有幾間未in哂啊,不過諗住放棄宣幼唔in啦.

原帖由 EggEgg08 於 10-11-30 18:11 發表
Same here..we also got TT and SC offer but prefer TT

PM左有冇收到

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

brrbaby2007,

sorry, km 出了offer嗎??  我仲未收到.

brrbaby2007,

sorry, km 出了offer嗎??  我仲未收到.
‹ 上一主題|下一主題