用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Waiting List
樓主: TszWun
go

Waiting List

10月囝.....真係有小小問,
响而家新制度下, 你個一定係最細囝,
kv唔鈡意收細囝!!
不過你努力d寫多幾封信啦!
仲有機會既!!

醒目開學勳章

我細仔都係10月細B, 上年幸運地wait 到........
誠意搭夠, 希望你成功, 加油啊.......
P.S. 我見到我2個小朋友的班,
明顯地11月/12月出世的小朋友數目是很少(唔知係大B定細B添),
所以10月出世都算係細細B啦

原帖由 baby627 於 10-12-1 12:46 發表
請問封求位信係咪要寫英文架?有沒有sample可以借來參考,我搵過bk的求位信比小學岩d,唔適合比幼稚園。細佬係10月細仔,哥哥讀緊k3都唔收,好失望,本人勁鍾意kv呀!而家都唔知點算! ...

唔知係未講緊我個女呢? Haha ...

To: Sunny,
我細囡係0712, 都係waiting, 不過佢in得好差, 無乜期望, 但我都盡我能力協助個細囡入間好學校,所以唔好放棄呀...寫信啦!

原帖由 cookiegg 於 10-11-30 15:19 發表
快D寫信啦,我頭先送亞仔返學,見有同學仔代個妹比封信班主任再轉交比校長喇,快!

回覆 23# chulay 的文章

啱啱聽到朋友既朋友講....
佢個小朋友考kv & st.cath,
2間都考到喎!
咁佢話揀st.cath....
聽到之後.....
感覺反而唔會覺得因為又多一個位好好,
而係.......人地當kv後備,
kv就當我地後備.....

咪就係lor
根德園由我細個時已經好鍾意!所以哥哥當時考到kv, st cath, York, 培正,譚歐陽少芳,我都係一心一意揀kv, 大仔係學校成績好(今日先收到老師送給他的禮物,話考試考得好就有),三年來的班主任都話佢乖,連家長日時,我見到d校工嬸嬸,都話佢乖,細佬interview表現係唔好,但都肯坐定定,冇喊,點解咁都唔比個機會佢!我唔想佢遲一年入學,但其他學校,真係唔係我心水!
原帖由 TszWun 於 10-12-1 16:08 發表
2間都考到喎!
聽到之後.....
:p ...

醒目開學勳章

你女女又係K3S? BTW,我細女都係0712呀!
原帖由 chulay 於 10-12-1 15:37 發表
唔知係未講緊我個女呢? Haha ...

To: Sunny,
我細囡係0712, 都係waiting, 不過佢in得好差, 無乜期望, 但我都盡我能力協助個細囡入間好學校,所以唔好放棄呀...寫信啦!

...

吾好灰心, 快d寫信給學校, 好快會有好消息! 加油!

原帖由 TszWun 於 10-12-1 16:08 發表
2間都考到喎!
聽到之後.....
:p ...

Yes, K3S Yeung XXX, nice to meet you.  
你就好啦, 收左你個女. 我細女interview時發脾氣要走, 又唔肯坐定定, 激C我! 我唔知我有冇做錯幫佢揀KV, 佢係周圍走的人, 所以我揾KV冶佢守規舉.  
原帖由 cookiegg 於 10-12-1 23:04 發表

Yes, K3S Yeung XXX, nice to meet you.
你就好啦!收咗你個女. 我揀咗3間in咋 (KV,  PC & GH), 應該全軍復沒 .... 我個女係坐唔定的人, 唔知有冇幫佢揀錯揀KV, 但只想佢守規舉....
原帖由 cookiegg 於 10-12-1 23:04 發表