用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St Catherine result
樓主: BBLAX
go

St Catherine result [複製鏈接]

Got the letter! AM Essex Crescent ( Cantonese/ English )! Good luck to you all!

要不要補習英普?我想不用吧!只要替他們温習學校課程,已經OK。SC的中英普課程好清楚,有weekly plans,有revision games,有CD,有兒歌,好多都有親子元素,相信不能靠補習。
至於比賽,都是父母自己安排,最hot有speech contests, singing contests, drawing competitions, music ... 看小朋友天賦吧!

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-30 15:14 發表

呢點我都響St Cat條thread到過,K2開始NET響到時間少左,到底使唔使出去補英普?

我都收到offer啦!超勁開心!是羅福道上午班。我小朋友是男仔。

I am just sharing my experience in SC and hope it can help. I think it is a matter of matching. You need to do more information collection to match the best for your kid. All the best.
原帖由 sharon26788 於 10-11-30 15:17 發表

睇完你咁講小朋友讀得咁好,我更加心大心細,因為SC收左我囡AM 英粵班,本來我報英普班架,唔知點算好添.唯有等埋其他結果先啦,仲有幾間未IN.

sc/kv 一齊rejected!  有waitlist既好幸福架啦!
原帖由 pyyip 於 10-11-30 15:33 發表
我都收到offer啦!超勁開心!是羅福道上午班。我小朋友是男仔。

原帖由 nataliepsc 於 10-11-30 15:43 發表
sc/kv 一齊rejected!  有waitlist既好幸福架啦!

Yes, 唔好灰心,waiting其實都好大機,d one dragon schools出offer KV/SC d位就出來的
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

係兩間都rejected, waitlist都無, 所以係正式file closed! 唉!
原帖由 brrbaby2007 於 10-11-30 15:46 發表

Yes, 唔好灰心,waiting其實都好大機,d one dragon schools出offer KV/SC d位就出來的

仲有咩學校可以申請架..????

係呀!真係有架, 值得恭喜?
原帖由 dandanmami 於 10-11-30 15:54 發表
原來真係有reject letter架!
所以waiting的mami都唔使灰心,仲有機會,係咪?(鼓勵埋自己,haha~)

原帖由 nataliepsc 於 10-11-30 15:49 發表
係兩間都rejected, waitlist都無, 所以係正式file closed! 唉!

o甘佢地唔識欣賞你小朋友姐,而且有時入到都未必對你自己同小朋友好,唔好灰心了
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

我而家想知. waiting list係點排法...

俾你地攪到我有啲緊張, 工都唔想返, 想返屋企開信箱呀!!!!!!!!!!!

我打左去.. 一係比人合線, 一係無人聽..
我估好多人打去...

My son is big son, good in interview, teacher told my hubby, don't worried about his performance, yr son did it very good.

But the result finally is waiting list in PM offer.   

Some disappointed, but he still hv chance right !

有無細仔入到圍

全世界都係waiting list

好似有希望,又可能換到既係失望
‹ 上一主題|下一主題