用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 St Clare's K1 interview
樓主: 02040314
go

St Clare's K1 interview

係唔係只有被取錄的先會 8Dec 前收到信?
Thanks!

The interview letter marked:
Successful candidates will be notified in writing by the school on or before 8-12-2010.

真係好緊張, 不過又冇乜信心可以考到!

mykate, 你又有道理喎, 有d學校會寄信比正取生先!

真係好緊張, 唔係咁有信心可以考到!因為嗰日老師考阿女考得幾難,唔仔細睇清楚都會答錯。見其人都問得好大路同簡單。唉....

簽名被屏蔽

Then anybody knows about st clare's secondary school? Heard its sec school not so good......So compared with sacred heart or truelight, they are probably better in the long run? Any comments?

我囡囡張面試紙是粉紅色的, 但我看到有黃色的, 不知道是否分了大女呢?

原帖由 qyeternity 於 10-12-7 10:27 發表
我囡囡張面試紙是粉紅色的, 但我看到有黃色的, 不知道是否分了大女呢?

我女係紫色~
會唔會分時段? 我見同我地同一時間的都係紫色~

係咪今日會有消息 ?

唔知有冇人收左信呢..

唔知今年幾多人考呢 ? 往年半日interview, 今年用左一日interview

回覆 65# A9109494 的文章

佢中學係band 1尾,如果阿女生性,到時再派位去其他好學校,麻麻地咪番st clare's度囉,呢個係我嘅諗法,不過,收咗先算!

原帖由 Winnietao 於 10-12-7 10:54 發表
唔知今年幾多人考呢 ? 往年半日interview, 今年用左一日interview

今年好似in到2點wor
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

2pm? 咁好快喎,堅道真光同救恩都分咗兩日in!

簽名被屏蔽

原帖由 tszfungmama 於 10-12-7 11:33 發表
我個囡嗰張係黃色, 佢哋應該係分時段用一種colour!

我重以為有校友關係用唔同色,我係紅色
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

聞說St.Clare Primary School將會與中學脫龍, 但個人很喜歡St.Clare Primary School, 所以不太擔心是否掛鉤。

我個人十分喜歡st clare's嘅英文小學,但又唔會好似聖心咁辛苦,我識人讀聖心下午小學,無論父母或小朋友都好辛苦。
Btw,check咗信箱,仲未收到信!

我也check了,未收到.......
好緊張呀.....

St. Clare's has a playground with bicycles, slide, plastic toy cars etc