用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有人真係Wait到最最心儀嗰間啦!
樓主: karen55407
go

有人真係Wait到最最心儀嗰間啦!

恭喜晒!可否都分享吓係邊間呢?

原帖由 karenlyk 於 10-11-26 07:49 發表
恭喜你朋友呀!

另外我朋友一樣收到學校電話以後備生入心儀學校.

恭喜您朋友!真係值得開香檳!

原帖由 karen55407 於 10-11-26 09:46 發表
註冊咗喇!喇沙仔呀!

一間間架咋.

原帖由 dk486 於 10-11-26 10:15 發表
原來自行都有waiting 嫁?!

醒目開學勳章 貢獻勳章

借問聲: 當事人有幾多分?!

唔該哂!
恐龍家

當然係20分喇!我估放棄學位嗰位恩人應該係因為SPCC而放棄嘅,多謝晒大恩人,願主也與你同在!
原帖由 小曳人 於 10-11-26 10:36 發表
借問聲: 當事人有幾多分?!
唔該哂!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 karen55407 於 10-11-26 10:59 發表
當然係20分喇!我估放棄學位嗰位恩人應該係因為SPCC而放棄嘅,多謝晒大恩人,願主也與你同在!

嘻嘻~ 唔該哂!
因為另一條thread有人問有無20分入到, 無人覆, 所以想响度confirm一吓!

你朋友個小朋友都要努力加油呀!
恐龍家

何止當事人嘅Mami喊到收唔到聲呀,我都好感動,為佢喜極而泣,她是我的好朋友、好同事之餘,還是我的好教友。我要佢請我飲杯凍檸茶補番我啲眼淚呀!
原帖由 traeh 於 10-11-26 10:08 發表
嘩,我諗佢真係會激動到流淚!恭喜晒!

點會無呀?今年都唔少人20分中籤!呀仔好叻㗎!我唔替佢担心。
原帖由 小曳人 於 10-11-26 11:02 發表

嘻嘻~ 唔該哂!
因為另一條thread有人問有無20分入到, 無人覆, 所以想响度confirm一吓!

你朋友個小朋友都要努力加油呀!

[quote]原帖由 karen55407 於 10-11-26 11:08 發表

真係戥佢開心,恭喜曬!!!

真系太開心..加油呀.
原帖由 karen55407 於 10-11-26 11:08 發表
何止當事人嘅Mami喊到收唔到聲呀,我都好感動,為佢喜極而泣,她是我的好朋友、好同事之餘,還是我的好教友。我要佢請我飲杯凍檸茶補番我啲眼淚呀!
...

真開心...我果間我諗無waiting list...所以無望...希望大家有好消息.

congratulations ar...^_^

really happy...........

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

各位未派到位嘅朋友,唔好氣餒,舊年我身邊朋友個個最終都揾到好學校,有人在統一派位中咗甲部,包括兩個瑪利諾、一個聖羅撤及一個協恩,亦有好多朋友中咗乙部第一志願,包括喇沙、瑪利諾、聖瑪利、九龍塘聖家及福馬。唔中嘅朋友努力叩門,結果有人叩到舊油天、瑪利諾神父、九龍塘聖家、九龍城聖家及福馬。私校和直資都有人叩到德望、聖方濟各及播道。只要咁好放棄,一定可以揾到啱心水嘅學校。主佑各位!

醒目開學勳章

希望無論官津直私,都陸續有更多好消息!

原帖由 karen55407 於 10-11-26 16:21 發表
各位未派到位嘅朋友,唔好氣餒,舊年我身邊朋友個個最終都揾到好學校,有人在統一派位中咗甲部,包括兩個瑪利諾、一個聖羅撤及一個協恩,亦有好多朋友中咗乙部第一志願,包括喇沙、瑪利諾、聖瑪利、九龍塘聖家及福馬。唔中嘅朋友 ...

karen55407       

我聽到都感動到

現在,我都好亂。真有點吾知點行下一步。今日已經係自行announce 第五日,之前都無感覺,近日比身邊的人問問問............我開始有點

Karen55407,

Have read your posts on and off and learnt that you are a devoted Catholic and a very kind-hearted person. Let me be your "virtual friend" so as to share your faith and luck la!
(My girl got accepted by private school but I still want to try SMCS. However can only fill it as 1st choice in part A since we are not living in that catchment area)

原帖由 karen55407 於 10-11-26 16:21 發表
各位未派到位嘅朋友,唔好氣餒,舊年我身邊朋友個個最終都揾到好學校,有人在統一派位中咗甲部,包括兩個瑪利諾、一個聖羅撤及一個協恩,亦有好多朋友中咗乙部第一志願,包括喇沙、瑪利諾、聖瑪利、九龍塘聖家及福馬。唔中嘅朋友 ...

ew911

I remember we chatted last time on the thread of St. Mary's open day. So don't be too upset, as Karen said your kid maybe the lucky one in part A (or B) next round. Add oil!

原帖由 ew911 於 10-11-26 17:58 發表
karen55407        

我聽到都感動到

現在,我都好亂。真有點吾知點行下一步。今日已經係自行announce 第五日,之前都無感覺,近日比身邊的人問問問............我開始有點 ...

恭喜!恭喜!你D朋友個個都好有luck喎!

ew911

有排都未到出年九月,依家就喊定先,眼淚豈非白流,况且流眼淚也應該係只流喜悅的眼淚,你要收拾心神,部署下一部,寫信去waiting緊嘅學校求位,睇吓仲有無學校仍然招生,計劃吓统一派位點揀學校,但願快啲聽到你嘅好消息!
原帖由 ew911 於 10-11-26 17:58 發表
karen55407        

我聽到都感動到

現在,我都好亂。真有點吾知點行下一步。今日已經係自行announce 第五日,之前都無感覺,近日比身邊的人問問問............我開始有點 ...

祝你能如以償!
原帖由 culver 於 10-11-26 17:58 發表
Karen55407,

Have read your posts on and off and learnt that you are a devoted Catholic and a very kind-hearted person. Let me be your "virtual friend" so as to share your faith and luck la!   ...