用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 希望協康會越辦越好
go

希望協康會越辦越好 [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位家長﹕

本會向李嘉誠基金會Love Ideas Love HK計劃遞交的項目,經長達3星期的激烈公開票選後,最終於千多個競爭項目中脫穎而出,5個項目全部當選,獲撥約65萬港元款項,於未來一年,為近1500名有特殊需要學童及其家人提供訓練和支援,以提升學童在社適、藝術、創意、社交和言語方面的能力和表現。衷心感謝各位家長、夥伴、捐款者、義工、同事及各親友所付出的努力,您們的鼎力支持全面體現協康的團結精神,希望大家日後繼續支持本會活動。

協康會 謹啟
   0    0    0    0

醒目開學勳章

協康服務好大需求,言語治療要等6個月以上,自閉症密集式訓練只有12位,太小了,加多些人手,可以嗎?

醒目開學勳章

原帖由 yingmum 於 2010-11-25 14:03 發表
協康服務好大需求,言語治療要等6個月以上,自閉症密集式訓練只有12位,太小了,加多些人手,可以嗎?

可能出邊既挖角都好利害囉,好多係協康做一段時間就走既,人才流失得太快啦,人往高處,冇計啦.

咁今年會唔會開多一,兩間架?

原帖由 sharon26788 於 10-11-25 20:09 發表

可能出邊既挖角都好利害囉,好多係協康做一段時間就走既,人才流失得太快啦,人往高處,冇計啦.

好同意, 好多人, 包括:st / ot /幼兒導師做一兩年就走人, 開始有d新的唔夠耐性同經驗.(因本人親戚受到一些唔係太開心的經驗)
希望越辦越好啦.

如果可以平dd, 同唔駛等咁耐就好啦
‹ 上一主題|下一主題