用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 St. Nicholas interview result
樓主: gloriahung
go

St. Nicholas interview result [複製鏈接]

你講得對...SN雖然舊D,但都like小班教學, 我大囡同一班同學仔讀得好開心, 老師上上下下都好Nice...所以我都同細D留咗位...有些九龍塘的幼稚園都係舊...York 舊校都同SN差不多...

原帖由 Joeff 於 10-11-25 22:26 發表
我個都係超細B呀,噚日都收到AM Offer,可能AM有6班、PM得3班。

好多人都會放SN係次選,之前收都無留位,所以今時今日仲有位。有朋友收到reject letter㗎,不過無必要大鑼大鼓响度講。

SN係就係舊D,但係我Buy佢小班教學,樣樣都 ...

Agree 你的講法

原帖由 helenli 於 10-11-25 23:56 發表
我仔K1是20人一班, K2也是, 唔係K1先係小班.

個"鬼婆"無HEART我絕對不同意, MS BERNIE係好有愛心的老師, 我仔K1係佢教的, 小朋友都好鍾意佢, 你覺得佢無HEART可能係太累了, 每年呢D場合學校都要幾位NET出來同人見面 ...

我大囡現在讀緊K3啦! 一路都係小班教學, 一般都20-23人一班...唔通20-23人係屬於大班...

原帖由 Sept99 於 10-11-26 10:29 發表
Hello..

小班教學只是K1, 是interview個日的講座聽到. 我唔是想引導大家錯誤的想法, 相信大家都是想知道這間學校的好與壞, 才看.  請問是否唔是用家, 就不能發言.

大定平心靜氣分享, 其實大家唔是針對間學校, 亦 ...

scmail,

請問係咪k2全級am,k3全級pm呀?

原帖由 scmail 於 10-11-26 16:02 發表
我大囡現在讀緊K3啦! 一路都係小班教學, 一般都20-23人一班...唔通20-23人係屬於大班...

我比咗留位費, am class. 其實我好鐘意SN. 但聽講校車服務好差. 加上囡囡吾鐘意坐巴士. 有D擔心.

原帖由 RC-mama 於 10-11-26 15:05 發表
hi Joeff,
我個囡囡都係超細B呀... (你個囡囡好得意 )
見到你d posts話收到其他幼稚園嘅offer,但冇比留位費,因為唔想阻住其他人... 真係勇氣可加!  對自己囡囡好有信心!
咁你會唔會交呢間嘅留位費呀?  
我會 ...

嗱,我好老實嘅,响我心目中,SC係砰先少少;不過我老公同我都好Buy SN嘅小班教學,所以心大心細。況且,SC咁難入......所以我都會留位嘅!

我地美孚/西九龍線校車無問題, 校車姨姨好好人, 其實你不用擔心, 因為距離開學仲有一段時間, 小朋友成日會變的, 到時可能佢已經唔會抗拒坐車.

原帖由 rl0922 於 10-11-27 00:19 發表
我比咗留位費, am class. 其實我好鐘意SN. 但聽講校車服務好差. 加上囡囡吾鐘意坐巴士. 有D擔心.

SC好快就知結果啦... 到時就知去向了!
我都交咗留位費... 如果囡囡有機會一齊讀書, 就多D聯絡!

祝你囡囡收到最心儀嘅KG Offer!  

原帖由 Joeff 於 10-11-27 01:11 發表

嗱,我好老實嘅,响我心目中,SC係砰先少少;不過我老公同我都好Buy SN嘅小班教學,所以心大心細。況且,SC咁難入......所以我都會留位嘅!

We went for an interview yesterday, and we all appreciate school arrangements , there were not only having an interview but also having a story telling by NET teachers.
The only one thing made me disappointed was there were no more AM vacancy already but actually my little did a good job in the interview.
Anyway, St. N. really a nice school as i found.

U can apply am class when u pay the reservation fee.  I believe there will be am vacancies release sooner or later.  Call the school regularly to show your sincerity and yoyour application will be concerned!

K3係pm...一般九龍塘幼稚園都在K2/3轉一年pm

原帖由 littlecook 於 10-11-26 23:59 發表
scmail,

請問係咪k2全級am,k3全級pm呀?

原帖由 RC-mama 於 10-11-28 14:30 發表
SC好快就知結果啦... 到時就知去向了!
我都交咗留位費... 如果囡囡有機會一齊讀書, 就多D聯絡!

祝你囡囡收到最心儀嘅KG Offer!  

多謝你嘅祝福,真係俾我等到喇~~

本來同老公爭持緊,朋友叫我兩間都留位慢慢諗。但係今晚相量過,決定放番個位出嚟,因為仲好多人waiting, 等待真係好痛苦嘅。

原帖由 kittyyau 於 10-11-25 16:03 發表
Hi,

我本來都係20號去見,不過撞咗另一間所以冇去。你會唔會交留位費呀?

cheers,
kitty

我都係27號IN,又要等待多兩個星期先有回覆,心情好DOWN

我哋SN收咗PM, 好開心!

我o地都係收PM 喎..唔知有無機會做同學呢 ?

SN am class VS SC pm class.  What's your choice?

SN都收左我囡囡pm呀, 27/11 IN既, 原本話要2星期先出result, 估唔到今日就收到信喇

回覆 5# chan@ 的文章

今天收到信啦,offer pm

原帖由 catwingyi 於 10-12-1 17:39 發表
SN都收左我囡囡pm呀, 27/11 IN既, 原本話要2星期先出result, 估唔到今日就收到信喇

Congrats!!!  今朝仲聽你話等緊~~不過SN好快手,幾日就知結果,效率其高!!

原帖由 anpanman626 於 10-12-1 16:34 發表
我o地都係收PM 喎..唔知有無機會做同學呢 ?
‹ 上一主題|下一主題