用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Francis Result
樓主: TY3388
go

St. Francis Result [複製鏈接]

My mailbox is still emply...after the postman left....

原帖由 TY3388 於 10-11-25 13:42 發表
我都有打去問,所以話今天會收到,現在都未有人正式收到,真有點兒奇怪!

原帖由 TY3388 於 10-11-25 13:42 發表
我都有打去問,所以話今天會收到,現在都未有人正式收到,真有點兒奇怪!

我估佢地尋日係好晏至寄出, 我屋企一向收信快, 今朝都冇信, 可惜我地郵差下午唔派信, 要等明天了, 或許你地下午有機會收到吧! 祝好運!

又或者真係明天才有都未定. 可能書記未做野??

我老公昨天打去, 話D信已出完晒了.
原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 13:49 發表
又或者真係明天才有都未定. 可能書記未做野??

我屋企係下午派信的, 咁我一陣再睇下, 都冇既, 就一定係明天了.

JUMBO_MANDY

你手上仲有乜OFFER 呀? 你鍾情SFA 係乜原因? 我都要問定, 因為好怕要短時間內決擇. TKS

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 13:52 發表
我屋企係下午派信的, 咁我一陣再睇下, 都冇既, 就一定係明天了.

JUMBO_MANDY

你手上仲有乜OFFER 呀? 你鍾情SFA 係乜原因? 我都要問定, 因為好怕要短時間內決擇. TKS ...

之前只報了3間, 點知上天竟然安排哂3間(DGJS, KTS, HKTL) 的1st interview, 在同一timeslot 面試, 於是只能去DGJS見, 另外KTS我1st interview 係用病假紙, 改期再見的, 但好衰唔衰, KTS group interview 畫畫時, 老師問呀囡, why 正日黎唔到? 呀囡很坦白的告知, 佢去左DGJS interview, 於是乎老師在綠色的面試証上, 大大隻字mark 低"DGJS!", 我估係呢個理由, 呀囡入唔到2nd interview, 因為轉左去第2間房, 單對單面試時, 老師對阿囡讚了很多次又叻又乖的, 而佢出黎都話識答哂! 唯有嘆句同KTS冇緣。
DGJS -  2nd in 完, 要聖誕前至有result.
HKTL  - no show 後幾天, 學校call 了我去in, 亦已收到acceptance letter 了。
SFA - 等緊信
APS - 等緊interview, 係咁多喇!

我一間直資都冇考, 只考私校, 係因為我好想津校收我, 但事與願違, 自行失敗左呀! SFA / APS 一句講哂, 學術高, 打底子一流, 即使第日想再插名津校, 相信都好有江湖地位!

原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-25 14:11 發表

之前只報了3間, 點知上天竟然安排哂3間(DGJS, KTS, HKTL) 的1st interview, 在同一timeslot 面試, 於是只能去DGJS見, 另外KTS我1st interview 係用病假紙, 改期再見的, 但好衰唔衰, KTS group interview 畫畫時,  ...

Mandy,

咁你自行係唔係報St. Mary呀?我睇BK話有20分都抽到。我個friend20分抽天神攪掂咗,佢好開心因為天神同St. Mary中學結咗龍。希望你大抽獎中能夠如願以償啦。

原帖由 Camom 於 10-11-25 14:18 發表

Mandy,

咁你自行係唔係報St. Mary呀?我睇BK話有20分都抽到。我個friend20分抽天神攪掂咗,佢好開心因為天神同St. Mary中學結咗龍。希望你大抽獎中能夠如願以償啦。 ...

Camom,

我20分自行報左Maryknoll, 因佢地有扣門位, St. Mary 唔覺有, 所以想博埋誠意分, 6月我會再扣門。 6月果轉大抽獎, 我跨區會繼續揀佢, 但本區會抽番St. Mary。
Calix 點呀?

didn't receive letter ar....

e.....唔通佢個賓賓亂噙

Can we still enter the lucky draw if we accept the offer from SFA? Do they allow us to do that?

I think we can still join the lucky draw if SFA accepted the kids. By the way, does anyone receive acceptance letter?

如果SFA仍然未改一貫的作風的話, 在佢學校公佈結果前一天, "收" 的學生會先收到信.

If no letter received today, does it mean fail?

如果以以往的經驗是 = fail, 今年是否一樣要去學校睇result? 以往是叫家長去學校睇result, 但收的學生早一天已收信.

原帖由 Blessings 於 10-11-25 15:55 發表
If no letter received today, does it mean fail?

唔該晒JUMBO_MANDY

咁你最想邊間得? DGJS 定係 MARYKNOLL?

你有20分, 就算自行唔得, MARYKNOLL 有叩門位, 應該唔係問題, 比我都會收++ ^^

HKTL 係咪九龍塘嫁? 宣小對面天橋果間??

我都係20分FAIL 一呂. 如果DBS 唔得, 我就叩一呂.

問多小小, 咁你 2ND ROUND

甲一: MARYKNOLL
甲二: 留空
甲三: 留空

乙一: ST MARY

我都可能會用呢一招. 就算抽唔中都用誠意去叩喇.

唔該你答我既問題, 咁樣, SFA VS ST. JOE, 係咪SFA 始終都勝一疇?

原帖由 jumbo_mandy 於 25-11-2010 02:11 PM 發表

之前只報了3間, 點知上天竟然安排哂3間(DGJS, KTS, HKTL) 的1st interview, 在同一timeslot 面試, 於是只能去DGJS見, 另外KTS我1st interview 係用病假紙, 改期再見的, 但好衰唔衰, KTS group interview 畫畫時,  ...

信都冇封, 應該未派到.

一般都有分厚薄喇. 厚 = 得左. 但係薄都知咩事喇.
‹ 上一主題|下一主題