用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 11~12年入荔天小一家長請進
樓主: easonkinki
go

11~12年入荔天小一家長請進

[quote]原帖由 natalielin 於 11-9-22 01:23 發表
1A---李希悅 Plugy
1A---葉希彤 Jasmine
1B---許冬悠 Bubble
1C---陳焯楠Beson
1C---李曉晴 Angel
1C---謝穎霖 Cheren
1E---黎洛遙Kylie
1B---吳欣婷 Edna

1C - 陳芷韻 Phoebe

另外我想問大家有無報星期六的課外活動, 我見支票重未過數, 唔知幾時先confirm?

焯楠話謝穎霖同學我識呀!佢坐我隔離架
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

1B---凌雪嵐 Azure
1C - 陳芷韻 Phoebe

星期六仔仔本身學緊跆拳時間撞o左無報到,但而家逢星期一,三學游,學校有校巴送佢地去泳池,放學家長就要自行到泳池接放學。
你地有無申請上網做練習?$3xxo個D,我參加了一個係中,英,數,一個係數學,常識,加埋$6xx 但唔知幾時開始有得玩同點樣玩

原帖由 華^_^ 於 11-9-7 23:07 發表
hi !!我個仔都係1C班,大家日後多d交流^^
我個仔適應得比較慢,不過上學都幾開心
今日有英文功課,但係佢無寫係手冊,好彩上腦睇下,如果唔係聽日實無交la!! ...

我仔仲好笑,成日做左但唔記得拎出黎交

原帖由 natalielin 於 11-9-22 01:23 發表

原來仲未有1E班同學呀!

我亞女最開心係食LUNCH,日日都會主動講,其他野又唔 ...

我終於尋日問左我親戚點樣申請D XX津貼,佢話上網dl就ok,我copy左落黎一大份 有排填,如果成功申請到半免有$12xx比返,就算書簿唔合格,車船我地2個應該合格掛,你快D上網copy落黎啦!佢寫住申請
去到10月

回復 9# jenanna 的帖子

HI, 我個女都係1B班架, 啱啱見中文要朝早返去加補, 你個小朋友有冇份AR??

回復 4# easonkinki 的帖子

佢地學校本身有網上功課, ADDITIONAL個D我冇參加LA..舊年大女參加左都冇時間做...

回覆 66# easonkinki 的文章

我個仔都成日交唔晒d交課,連回條都係,好彩上星期運動會同老師講下,先清左d回條,我見時間表第一堂係班主任堂,點解老師唔每早check 一下呢

shit!我以為網上功課係要比錢,嗚嗚
原帖由 DONUTBUBBLE 於 11-9-26 11:10 發表
佢地學校本身有網上功課, ADDITIONAL個D我冇參加LA..舊年大女參加左都冇時間做...

今日等校車同2年級家長傾計先知荔天4測4考 原來10月測驗11月考試啦!

我今日去左1c做"愛心爸媽"睇食飯呀, d小朋友好可愛, haha~~

穎霖好唔like食果d餸呀, 佢一開始只係食哂全部白飯...
之後我氹左佢好耐, 佢就食左小部分餸, 仲要含住2胞眼淚咁食呀...........  但食水果就2啖就食哂啦...

原帖由 DONUTBUBBLE 於 11-9-26 11:09 發表
HI, 我個女都係1B班架, 啱啱見中文要朝早返去加補, 你個小朋友有冇份AR??

HI,我個女唔使哦~~
你地係咪要唔使搭校車返呀~~

回復 3# easonkinki 的帖子

冇咁誇, 基本上11月3月-小考, 1月同埋6月-期考, 平時有幾個評估, 其實d評估幾好架, 比佢平時溫吓書, 又知道佢有d咩唔識...

回復 2# jenanna 的帖子

唔係ar..我地住好近, 行返去架喳...

可能住得近至有~~~~
你女女叫咩名呀??

我都係1B, 都係好近, 但都冇中文加補喎~~  咩黎架??  仲要早返, 咁返幾點呀???

camaychim, 唔該哂你呀, 佢唔係好喜歡食菜, 但我每晚放工返去問佢有冇食哂飯, 佢話有 真係比佢激c......
同埋佢真係好易

唔好客氣呀, 小朋友要氹架麻...  佢o係屋企係唔係都唔like食其他野架???

haha....  佢都冇講錯, 佢係食哂d飯架, 不過係唔掂d餸之麻, haha~~