用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ABC-DAD
go

原帖由 ABC-DAD 於 11-1-19 13:34 發表
mouth:" />mouth:" />mouth:" />mouth:" />mouth:" /> 緮雜嘅心情,不過我多數同佢話你自己滿意就OK啦 +笑容

impossible.....不過總算能輕鬆面對的.....
原帖由 ABC-DAD 於 11-1-19 13:34 發表
.........緮雜嘅心情,不過我多數同佢話你自己滿意就OK啦 +笑容

deleteddeleted

deleted

DELETED

deleted

又返來啦,轉話題,好嗎?

攪完阿細D野,又返來F.1仔D度 ,會唔會有家長分亨下自行收生嘅野呢?

估唔到DELETE 重多左人瀏覽

多左成千 都有  唔好意思,純童心大發,一時貪玩,連topic都de埋,不過多數都得我同ASINAI 吹水都真係好dry下。haha

好想轉話題。唔講考試,留番出成績表再講過(都係無驚喜嗰隻 )。祝大家新春進步。

CNY D功課要早D搞好佢。BTW
出左通告關於SUMMER PROGRAM嘅;有無SPCC嘅家長可以分享一下。有無師兄或師姊去過 LONDON HOMESTAY;覺得點、有咩體會咁呢?

omg 佢地派左成績表喎

返屋企竟有個blue report 係枱面,唔係家長日先派咩?

新年進步, 心想事成, 笑口常開

放完假出年有無新話題呢?

原帖由 ABC-DAD 於 11-2-1 01:20 發表
返屋企竟有個blue report 係枱面,唔係家長日先派咩?

新年進步, 心想事成, 笑口常開

放完假出年有無新話題呢? ...

睇完要交返比學校, 影印低先吧! 家長日睇考試卷同傾下個小朋友d野或有咩想同班主任講都得. 家長日小朋友唔使返學校的...

我以為得我夜猫,喵喵

HI, LittleKidult
多謝INFO, 好耐無見啦,SUMMER PROGAME D EDUCATIONAL TRIP 有無咩心得呢? 希望瞓醒有多D 回帖啦﹗GOOD NIGHT
原帖由 LittleKidult 於 11-2-1 01:36 發表

睇完要交返比學校, 影印低先吧! 家長日睇考試卷同傾下個小朋友d野或有咩想同班主任講都得. 家長日小朋友唔使返學校的...

Wishing you all with good health, good fortune and happiness in the Year of Rabbit!!!  All the best!:loveliness:

thanks LittleKidult.  好彩得你提醒, 如果5係都5會影copy.
原帖由 LittleKidult 於 11-2-1 01:36 發表

Give your son/daughter a big hug

恭喜asinai 囡囡(and to others whom it may concerned)有靚靚report
要信佢地得就得架la﹗
好眼瞓,唔知打咩好?
將信、望、愛送俾呢度所有人  good night﹗

Thank you.....
原帖由 ABC-DAD 於 11-2-5 01:30 發表
恭喜asinai 囡囡(and to others whom it may concerned)有靚靚report
要信佢地得就得架la﹗
好眼瞓,唔知打咩好?
將信、望、愛送俾呢度所有人,  good night﹗ ...

今個星期五、六又到家長日。
記得舊年去到學校, 見到好多家長企哂走廊到, 好不熱鬧。
去到課室, 未見得老師住, 一位學生遞來一個folder, 打開來看, 嚇了一跳, 原來係囡囡的考試卷, 那位學生說: 請慢慢看, 看完後交回, 不能帶走.
嘩. 成寸厚, 都要大半個鐘先至睇得完, 敝, 等陣仲約左人; 唯有同老婆分工, 一人睇一疊. 匆匆看過, 只記得若干錯處, 大部份都冇印象.

今年都係早d去, 時間預鬆動d, 咪趕餐懵.

囡囡昨天說, 班上派了remedial class slip. 成績不好的同學放學後要去加堂.

請問有冇高Form去過暑假澳洲個成長營?

thanks for yr detailed informations.

ah 女早前都見到有同學收到 d notice, 原來係 remedial class....佢重以為係補考 slip.  我都覺得奇怪, 有mud 理由 1/2 term 要補考?!....ha
原帖由 dawj1197 於 11-2-16 10:09 發表
今個星期五、六又到家長日。
記得舊年去到學校, 見到好多家長企哂走廊到, 好不熱鬧。
去到課室, 未見得老師住, 一位學生遞來一個folder, 打開來看, 嚇了一跳, 原來係囡囡的考試卷, 那位學生說: 請慢慢看, 看完後交回 ...

見完老師LA

老師話中一係俾同學適應中學生活,好好享受下喎,下學期會考下學期GEI範圍,全年成績中文上學期佔30%,下學期70%;而ENG主要計下學期考成績去決定升SET OR 降SET,AH......MATHS唔記得問

回覆 4# dawj1197 的文章

多謝你info
嗰日我地早d去到,見到D卷嘅'質'與*量*都好有中學水平,中一卷喎? 同中小D卷比較,英文語文理解能力系關鍵。好大分別,有划Canoe同'爬'龍舟嘅感覺。 開心嘅系佢進步咗,系學到嘢喎,同比小學睇多左英文書tim,應該歸功spcc嘅學習環境、同老師、同學都係高質素所至 (好擦鞋下.... )THX