用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2011-2012 收生, 有結果喇 ))))
go

2011-2012 收生, 有結果喇 )))) [複製鏈接]

http://www.plklmceps.edu.hk/doc/List%20of%20Successful%20Applicants%20for%20P1%20admission%20for%20the%20school%20year%20of%202011-12.pdf

點姐你地, 等你地好消息呀 ))))))
   0    0    0    0
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

好感動..小女有份

原帖由 chloe117 於 10-11-19 07:30 PM 發表
好感動..小女有份

太好啦, welcome to join our big family la!

簽名被屏蔽

bchi & 白松兄, 多謝你地一直熱心既解答 !!.  

收左我女呀, 好開心, 我會入讀.
jenny, 你住邊呀 ?  我住青衣

原帖由 jenny媽媽 於 10-11-19 22:42 發表
我舍女都有份入到呀~但而家煩惱緊比唔比佢讀好~我都知學間學校係好但可惜我地住得遠...而家都唔知點揀好~...

醒目開學勳章

恭喜!!!!恭喜!!!

Welcome to LMC family.

原帖由 beemaggie221 於 10-11-20 08:47 發表

"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

bchi, whitepine & jackybaba 真的很好, 她/他們的解答令我更了解LMC, 我仔都成功了, 終可鬆一口氣.  明天打算去吃大餐, 慰勞下老公同亞仔先.  

原帖由 beemaggie221 於 10-11-20 08:47 發表

原帖由 gundomwing 於 10-11-20 23:29 發表
bchi, whitepine & jackybaba 真的很好, 她/他們的解答令我更了解LMC, 我仔都成功了, 終可鬆一口氣.  明天打算去吃大餐, 慰勞下老公同亞仔先.  

恭喜!恭喜!,歡迎加入我地呢個大家庭, 以後真係要互相扶持。 經過一番努力,真係實至名歸,好懷念上年呢段日子...

My son was accepted! We defenitely choose LMC no matter the result of EDB!

我個女都入到,亦都決定去完LMC註冊後放棄另外兩個offer!!

好野, 想入果d 都入到 )))) yeah ~~~~

gundomwing !!!! 你地幾個有心人都入到啊, 真係開心 )))))

jackybaba,

wakakaka 做咩咁感性啊

2011-2012 收生結果

請問註冊咗 LMC後,政府小一派位已被取消,但其他小學是否已不能接受小一學位,即放棄報讀其他直資/私校之學位。
什麼叫做 DSS?
多謝
原帖由 Manman1010 於 10-11-22 09:54 發表
我個女都入到,亦都決定去完LMC註冊後放棄另外兩個offer!!

原帖由 candysweet18 於 10-11-22 15:18 發表
請問註冊咗 LMC後,政府小一派位已被取消,但其他小學是否已不能接受小一學位......

註冊直資小學時,校方會要你簽一份放棄政府派位的同意書,當你簽完後便喪失咗統一派位既資格,但你仍然可以接受其他直資或私校的取錄,因此有啲人會擁有幾間學校的offer,到咗差唔多開學果陣先交番啲位出嚟!!
至於DSS就不清楚了,有無其他家長可以幫忙解答呢??

原帖由 bchi 於 10-11-22 10:59 發表

gundomwing !!!! 你地幾個有心人都入到啊, 真係開心 )))))

jackybaba,

真係..勁勁勁..開心呀!!

醒目開學勳章

呢兩日去註冊, 好開心.

bchi,
我今日會去註冊啦, 多謝你既支持, 我仔可以和bchi仔做同學仔lu, 記住下年開學時叫bchi仔帶我個仔去買野飲, 我會識做比定張octopus亞仔, 出外靠朋友啊!
原帖由 bchi 於 10-11-22 10:59 發表

jackybaba,

我要25號先得閒去註冊, 雖然阿仔自行分配係waiting, 但我覺得機會唔大, 所以會註冊LMC
bchi, 記住多多關照我地呢班新成員呀!!

原帖由 gundomwing 於 10-11-23 09:41 發表
bchi,
我今日會去註冊啦, 多謝你既支持, 我仔可以和bchi仔做同學仔lu, 記住下年開學時叫bchi仔帶我個仔去買野飲, 我會識做比定張octopus亞仔, 出外靠朋友啊!
...

係要帶張入多D錢既八達通先得呀!

恭喜哂各位入左LMC, 祝各位順順利利呀! 小女無緣入讀了!

No worry, dont be sad..

do you have second chance on next June ? if you can then you can try aggain...

原帖由 silvia_ng 於 10-11-23 11:31 發表

係要帶張入多D錢既八達通先得呀!

恭喜哂各位入左LMC, 祝各位順順利利呀! 小女無緣入讀了!
‹ 上一主題|下一主題