用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘小學second interview
go

九龍塘小學second interview

原帖由 chuppy 於 10-11-19 09:09 發表
請問係唔係校長in家長架?

No, two teachers interviewing parents. One asking questions while the one taking marks/notes.

It was as challenging as a job interview, or may be more

Hi huanghou

請問是否要兩個家長同時出席呢?

share123

KTS.....so very good....add oil....  

原帖由 share123 於 10-11-19 12:13 發表
Hi huanghou

請問是否要兩個家長同時出席呢?

share123

I saw majority of the children are coming with both parents and I went by myself this morning (I know it may not look that "good').

請問老師問左家長咩問題呀? thanks!

有冇interview 家長覺得問家長的問題仲多過小朋友,我囡囡話只係問左3個問題。

信內話今日小朋友去系參與d遊戲,不要著裙,我估好academic既野上次都問夠曬喇.

我相信暫時不會有人回答今天interview題目,因為明天20號仲有得in,如果說了會對今天小朋友不公平,且會減低自已小朋友機會,所以應該唔會有人回,如果有都可能是"蕉皮"唔好信,我只可以話今日in比我想像中深和多,足有15分鐘對話,good luck 各位!

請問你地帶左K2定K3的手冊和功課呢?

我帶了K3手冊和所學校氻課各一本

家長會唔會被問到口亞亞呢??

0下???唔會連父母都考埋academic野掛????

你指"想像中深和多" 會唔會問到真係唔識答呀? 又想知你事前有無去為呢次interview做過資料搜集?

巧驚, 慘過自己去見工, 壓力真係存在!

預祝各位成功!

原帖由 cdcdcd 於 10-11-19 15:21 發表
我相信暫時不會有人回答今天interview題目,因為明天20號仲有得in,如果說了會對今天小朋友不公平,且會減低自已小朋友機會,所以應該唔會有人回,如果有都可能是"蕉皮"唔好信,我只可以話今日in比我想像中深和多,足有15分 ...

唔會! Relax pls.

原帖由 share123 於 10-11-19 15:48 發表
0下???唔會連父母都考埋academic野掛????

我個囡話無問過佢問題,只是一起做動作.
至於家長問題,我同意cdcdcd所說,由於明天尚有人要面試,我們真的不便透露,以免影響賽果,因為今次是考大人,說出了面試題目讓他人準備答案是不公平的,希望其他已面試的家長忍忍,等待明天所有面試結束後才一起研究吧!

Good luck to you guys! As we've got offer from other school, we won't attend the interview. Hope this helps!

請問面試時間大概多久?準時開始嗎?

原帖由 2boysmami 於 10-11-19 15:30 發表
家長會唔會被問到口亞亞呢??

我同我老公都被問到O咀.....

其實,明天面試結束後公開問題一樣使得請了假的家長掌握問題,會影響各位小朋友的機會!因補考至30/11, 之後就可以啦!

原帖由 Charmainetowin 於 10-11-19 18:37 發表
我個囡話無問過佢問題,只是一起做動作.
至於家長問題,我同意cdcdcd所說,由於明天尚有人要面試,我們真的不便透露,以免影響賽果,因為今次是考大人,說出了面試題目讓他人準備答案是不公平的,希望其他已面試的家長忍忍, ...