用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問沙田第一城有哪一間補習社的師資較好 ...
go

想問沙田第一城有哪一間補習社的師資較好

我住在沙田第一城, 我的囡囡今年小學3年班, 我想幫她找一間補英文科比較好的補習社, 各位有沒有好的介紹?
另外想問有沒有高中學生可以每星期二次上門補英文,主要是替她檢查功課。請問有沒有人有資料提供?收費大概多少錢一小時?

謝謝

原帖由 mrsho 於 10-11-18 15:47 發表
我住在沙田第一城, 我的囡囡今年小學3年班, 我想幫她找一間補英文科比較好的補習社, 各位有沒有好的介紹?
另外想問有沒有高中學生可以每星期二次上門補英文,主要是替她檢查功課。請問有沒有人有資料提供?收費大概多少錢一 ...

請問妳係唔係我識嗰位mrsho

No, there has not any good tutorial centre.  You'd better to hire private tutor. I live in City One Shatin, but also I cannot find any good tutorial centre there.

原帖由 mrsho 於 10-11-18 15:47 發表
另外想問有沒有高中學生可以每星期二次上門補英文,主要是替她檢查功課。請問有沒有人有資料提供?收費大概多少錢一 ...

沙田第一城, 有19間補習社, 不過而加又執左D, 因租貴. "至津"做左好耐+獨市, 功課輔導班又超貴, 但都好滿. 老實說佢係多學生同有系統D既補習社"姐"!

呂小&胡素精D學生, 佢就補得幾好, 掌握多年經驗, 好熟這些學校. 有多班專比佢地D學生, 無其他學生一起. 但補其他出面學校就一般, 起碼跟唔到學校既教科書, 佢地教職員又無MUG愛心, 因太多學生, 唔優做. 一城真係無MUG好補習社.

私人補習都好難搵到好既, 我個人不喜歡私補, 除非小朋友成績好差, 因無其他小朋友既成績對比, 小朋友相對悶D, 價錢又貴好多.

原帖由 嵐嵐21 於 10-11-18 18:36 發表

請問妳係唔係我識嗰位mrsho  

係呀。你最近好嗎?我轉左電話冇save你個number. 請send你電話號碼到我email. Thanks

原帖由 mrsho 於 10-11-23 13:23 發表

係呀。你最近好嗎?我轉左電話冇save你個number. 請send你電話號碼到我email. Thanks

Hi mrsho, Please check pm, thanks

My daughters try 至津, secondary and primary in Oct. Syllabus is out and not matching with the school.
My daughter said this is like " care & teach " type tution.
Forget it.

How about加油站?
前年暑期上過佢初小ge奧數班同英作班,老師好有心機,學生唔等算多,算照顧得到。
但沒試過功輔班,不知情況。
原帖由 catcatmom 於 10-11-20 01:03 發表
沙田第一城, 有19間補習社, 不過而加又執左D, 因租貴. "至津"做左好耐+獨市, 功課輔導班又超貴, 但都好滿. 老實說佢係多學生同有系統D既補習社"姐"!

呂小&胡素精D學生, 佢就補得幾好, 掌握多年經驗, 好熟這些學校. ...

沙田區仲有無其他好的補習社?

第一城加油站. . . . 有無家長可以俾多d 意見

Deleted post

請問收幾多錢個月架?

原帖由 catcatmom 於 10-11-20 01:03 發表

呂小&胡素精D學生, 佢就補得幾好, 掌握多年經驗, 好熟這些學校. ...