用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: HMmummy
go

LH 水準超高 [複製鏈接]

原帖由 Toffeenut 於 10-11-18 14:47 發表

我都係LH家長.
(當講下笑)其實我都覺得BK有好多家長讚LH架, 不過只能夠話  1. LH的家長好鍾意睇BK/留言  2. 讀其他學校的家長唔鍾意提及自己學校  
所以引致有人會覺得有人"幫"學校寫野啫. ...

我睇o甘耐第一次有人開題讚LH,通常都係LH家長響自己條專用thread到講,所以我咪唔覺有寫手law
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

LH 多家長讚, 因為佢就係做得好, 至少做到家長心目中的要求. 而且都可以列舉實例証明.

其實KV, PC, 禮賢, 創價等等(sorry, 不能盡錄)仲有好多好學校都經常有人讚.

其實報康城校會唔會機會高D呢, 佢今年有無PN學生?同埋學校會唔會睇吓學生喺咪住"附近"會優先考慮呢?

原帖由 小曳人 於 10-11-18 14:54 發表

我做人証: 呢位會員經常發言, 不過唔多覺佢成日提住LH

反而~ 點解無人話吓我嘅?!  我成日KM喎!

因為媽咪叻叻仔仔叻叻揀得既kinders梗係深思熟慮,所以只敢請教唔敢差輪你
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-18 14:55 發表

我睇o甘耐第一次有人開題讚LH,通常都係LH家長響自己條專用thread到講,所以我咪唔覺有寫手law

可能係有時d家長比較某幾間學校時, 會有人讚LH囉.
不過一定無請"寫手", 有的話, 第一個一定係你!

原帖由 阿仔媽媽 於 10-11-18 14:56 發表
LH 多家長讚, 因為佢就係做得好, 至少做到家長心目中的要求. 而且都可以列舉實例証明.

其實KV, PC, 禮賢, 創價等等(sorry, 不能盡錄)仲有好多好學校都經常有人讚. ...

咁我可能會係pc既"寫手"

原帖由 Toffeenut 於 10-11-18 15:03 發表

可能係有時d家長比較某幾間學校時, 會有人讚LH囉.
不過一定無請"寫手", 有的話, 第一個一定係你!

有幾錢收先

Btw, 唔通有好既one-dragon都唔走咩!2文3語唯有再諗辦法呀

原帖由 NICOLE123 於 10-11-18 15:05 發表

你一定係添啦... 有咁多間, 係都鍾情pc :;pppp:

原帖由 NICOLE123 於 10-11-18 15:05 發表

o甘坦白講好嘢就要話俾人知同人分享嘛

呢類言論令人感到好老土...

原帖由 MaryBrown 於 10-11-18 14:22 發表
LH 有許多人幫佢在BK 寫野。  LH老師好年青,學校歷史又短,上年重停課 (手足口病)。不過這位家長覺得超好,就唔好報其它學校,留個位比人。

我都希望有機會做"C" 嘅寫手, 唔收$ 得!!!

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-18 15:08 發表

o甘坦白講好嘢就要話俾人知同人分享嘛

好坦白咁講pc 唔洗我講都大把人知係好野

我好坦白再講我仔之前間n1 就真係可能多得我唔小就真.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-18 15:02 發表

因為媽咪叻叻仔仔叻叻揀得既kinders梗係深思熟慮,所以只敢請教唔敢差輪你

好大頂高帽呀!

你都好勤力呀!
恐龍家

原帖由 NICOLE123 於 10-11-18 15:09 發表

好坦白咁講pc 唔洗我講都大把人知係好野

我好坦白再講我仔之前間n1 就真係可能多得我唔小就真.

唔解話多得你唔少呢? 你意思, kv你都唔入?

原帖由 Toffeenut 於 10-11-18 15:12 發表

唔解話多得你唔少呢? 你意思, kv你都唔入?

我既意思係...多左人留意呢間k 囉 (至少係bk多左人講)

原帖由 an~gel 於 10-11-18 15:02 發表
其實報康城校會唔會機會高D呢, 佢今年有無PN學生?同埋學校會唔會睇吓學生喺咪住"附近"會優先考慮呢?

康城分校今年有開pn班. 我個女都有報, 但佢係0812細b, 所以今年pn連in都冇得in. 我再報咗出年k1, 上星期in 完等result.

至於係咪住附近有優先就唔清楚. 佢地收咗我個鄰居個仔, 但冇收我個女.

醒目開學勳章 貢獻勳章

點解~ 講衰嘢又俾人話
讚又俾人話~ 搞乜呀?!

其實~ 我深信每間學校都會搵到佢地嘅人緣人, 總有d家長覺得學校好得不得了架啦~
大家平常心啦~
恐龍家

LH(LP)今年都有收PN, 應該開學無耐. 不過, 因為新校加上校舍位置更吊腳, 所以, 我估相對會有多D位.

有老師講過, 到最後call waiting 的時候, 可能會call 住得近的小朋友, 因為佢地真係讀的機會會大d, 可以慳d admin 時間.

如果真係有興趣, 何妨一試, 多個機會都好. TKO 太多同齡小朋友.

原帖由 an~gel 於 10-11-18 15:02 發表

btw, 呢度LH家長係咪都心儀"好的一條龍K"? 咁唔怪之Nicole123出黎"明sell"我地啦...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 NICOLE123 於 10-11-18 15:14 發表

我既意思係...多左人留意呢間k 囉 (至少係bk多左人講)

絕對係啦!
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題