用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 2011-12年小一家長交流分享會
樓主: wongkaka
go

2011-12年小一家長交流分享會

想請問下家長們, 手冊面頭是否可由家長填上小朋友的名字及班別?又或是帶回學校由老師填寫? 可否用包書膠紙把它包好呢??

原帖由 carolnlk 於 11-8-29 13:39 發表

Carolnlk -----------Chloe Wong (1B)

Hello Carolnlk ,
希望大家以後可以互通消息, 互相幫忙 .

原帖由 carolnlk 於 11-8-29 13:39 發表

Carolnlk -----------Chloe Wong (1B)

Carolnlk,
今天小女收到手冊, 她馬上在手冊封面填上名字. 但之後老師叫她擦掉, 所以我奇怪手冊封面是不是應該由老師填寫, 所以要她擦掉. 小女又說老師沒有講應由誰填寫, 現在我不敢寫任何東西啊. 我的小朋友不清不楚的 .

回覆 83# MYCUTEBABE 的文章

呀囡話老師叫佢帶回家,比爸爸媽媽用鉛子筆寫封面,不過唔好寫學號住喎

原帖由 helloapril 於 11-8-30 12:51 發表
呀囡話老師叫佢帶回家,比爸爸媽媽用鉛子筆寫封面,不過唔好寫學號住喎

唔該哂helloapril, 你個囡囡係咪都係1B班同學仔呀? 你個女好醒呀. 我問我個女佢居然話老師冇講到 . 我都覺得冇理由係老師寫唔係由家長寫羅, 真係唔該哂你呀.

原帖由 mvbb2009 於 11-8-29 11:00 發表

mbvv2009............Lucina 1C

Wongkaka ...........Scarlett 1C

今天放學, 我問小女老師有沒有叫你明天帶課本, 她說沒有, 我看過手冊上也沒寫要帶課本. 那我明天只給她帶一本圖書好了, 希望她沒說錯吧 .

1D --wong chor hei haley

回復 82# MYCUTEBABE 的帖子

Hello~~MYCUTEBABE

以後要互相幫忙,互相照應呀~:loveliness:

回覆 83# MYCUTEBABE 的文章

我個囡囡淨係講咗唔好填學號住咋...其他我都幫佢地用原子筆寫晒~~

回覆 87# MYCUTEBABE 的文章

我囡囡都係帶本圖書就夠喇~~

班別 List

Hi 各位srl mami 已經Update!
未有名既大家請自己填上丫!

1A

1B
Carolnlk -----------Chloe Wong
MYCUTEBABE---------Nicole

1C
mbvv2009............Lucina
QOOGIRLZOE -------- Chloe 吳凱忻
Wongkaka ----- Scarlett

1D
Winniellc----- Priscilla
Charmi’ mami ------- Charmi
Vianness ---wong chor hei haley
Winniellc------Priscilla  

未知...
Wingbillgo ...

ceciho ------- Sofia

Bernice

QOOGIRLZOE,
THANK YOU 你咁有HEART的媽咪!!! 我唔見左你電話, 請PM多次給我

DEAR ALL MAMI,
我個女係坐何文田校巴, 有冇同車小朋友?

班別 List

Hi 各位srl mami 已經Update!

1A

1B
Carolnlk -----------Chloe Wong

1C
Wongkaka ----- Scarlett 李芷霖

1D
Winniellc----- Priscilla
Charmi’ mami ------- Charmi
Vianness ---wong chor hei haley
Winniellc------Priscilla

未知...
Wingbillgo ...

ceciho ------- Sofia

1C班家長, 我做了9月份時間表, 已把特別事打上, 是EXCEL FILES, 請問怎樣可SHARE給你們呢?
Bernice

我囡坐20A校巴。係咪都經何文田?

原帖由 wongkaka 於 11-9-2 15:08 發表
班別 List

Hi 各位srl mami 已經Update了!

1A

1B

1C
...

annafriend..................Natalie

回復 89# carolnlk 的帖子

很高興認識你啊! 大家真係要互相照應. 我個女很論盡, 我好擔心唔知佢有冇聽清楚老師講什麼. 所以佢話唔駛帶書, 我都半信半疑. 我諗我真係要比多D信心個女.

原帖由 winniellc 於 11-8-29 22:20 發表

Winniellc------Priscilla  1D

Annafriend----Natalie  1C

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-2 15:18 發表
1C班家長, 我做了9月份時間表, 已把特別事打上, 是EXCEL FILES, 請問怎樣可SHARE給你們呢?

QOOGIRLZOE,

很感謝你的熱心, 可否e-mail到以下地址:-

[email protected]