用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 2011-12年小一家長交流分享會
樓主: wongkaka
go

2011-12年小一家長交流分享會 [複製鏈接]

原帖由 甜粟米 於 11-6-24 14:57 發表
我囡係藍組, 唔該晒!!

原來學生手冊入面有時間表, 真烏龍.
上星期細囡發燒, 今日到大囡, 真係煩!!

真係漏左, 聽日使唔使帶書呀??

TKS A LOT!

原帖由 bigkinginhk 於 11-6-24 14:57 發表
再唔得,打電話去學校,試虐重設密碼啦
Bernice

回復 2# 甜粟米 的帖子

不須要, 依著手冊內的指示就得了!
Bernice

thanks

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-6-27 09:37 發表
不須要, 依著手冊內的指示就得了!

是否唔使編班試?

請問大家買左校服未?
大家知唔知除左金綸, 仲有邊間有得買?
金綸個價好似好貴.. OR SRL 的校服比其他學校費呢???

有間羅沙校服做半價,校裙48-

有間羅沙校服做半價,校裙48-
不過吾整碼
太子界限街32號1字樓  23895636

Tks for sharing

想問下夏天係咪著白皮鞋, 冬天著黑皮鞋的呢

原帖由 pyma 於 11-8-23 05:25 發表
想問下夏天係咪著白皮鞋, 冬天著黑皮鞋的呢

夏天就一定係白鞋, 冬天應該係黑色. 因為係著深藍色裙, 冇理由著白鞋. 所以我買白鞋都買大一個碼, 怕著唔夠3個月就換黑鞋, 到明年換夏季校服時巳經唔岩著, 真係好浪費.
係呢, 記唔記得校長好似講過話8月29日要返學, 30,31就唔駛返. 9月1先正式返學. 唔知有冇變呢????

我記得8月27日有小一家長會,但是不是要和小朋友一起出席?
另外,8月30日好似要番學

是要一起出席, 她們要穿整齊校服裙的, 比佢地揀學咩樂器, 至於30應該要返, 27果日會交代的。
原帖由 hellolulufung 於 11-8-24 09:08 發表
我記得8月27日有小一家長會,但是不是要和小朋友一起出席?
另外,8月30日好似要番學
Bernice

Hi 各位srl mami 早晨呀!
大家咩班別呀! 請自己填上丫!
Wongkaka ----- Scarlett
Winniellc----- Priscilla
ceciho ------- Sofia
QOOGIRLZOE -------- Chloe 吳凱忻 1C
Charmi’ mami ------- Charmi
Wingbillgo’s mami -----Hazel
徐希憫 1B

未有名既請你自己填上, 希望日後大家可以互通消息!
互相幫忙! 互相勉勵!
Bernice

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-8-29 09:28 發表
QOOGIRLZOE -------- Chloe 吳凱忻 1C
Wingbillgo ...

mbvv2009............Lucina 1C

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-8-29 01:28 發表

MYCUTEBABE---------Nicole 1B

原帖由 MYCUTEBABE 於 11-8-29 14:40 發表

MYCUTEBABE---------Nicole 1B

Carolnlk -----------Chloe Wong (1B)

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-8-29 09:28 發表
Winniellc----- Priscilla 1D

Winniellc------Priscilla  1D

引用:
Winniellc----- Priscilla 1D
Charmi’ mami ------- Charmi 1D
‹ 上一主題|下一主題