用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? ...
樓主: jenniferzhu
go

有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知?

我好好彩! 之前都係一直收唔到通知,但啱啱昨日收到email,收左阿囡,仲要係上晝班!

yingying: 想請問INo個日, 你係唔係同老師講你剩係要am?

回復 2# yingyingyan 的帖子

妳就好啦..依位媽媽..我等個MAIL 等到頸都長..我都係只揀AM 咋..我都想有妳咁好彩呢

回復 121# yingyingyan 的帖子

你真係好好呀!個日老師問我下午班會唔會考慮,我話都會,但到今日都未收到email,真係等死人喇…

醒目開學勳章

回復 3# buddaau 的帖子

我覺得唔關事,佢初初問我會唔會考慮PM班,我話只要有得讀AM或PM都無問題,最後,佢地收佐囡囡AM班。

依家我先揾到你地呢個 forum, 我都係比靈糧誤導左, 以為around Dec15, 大家至會一齊收到他們的通知信, 黎到呢道好 surprise 原來有一批家長一早已收到取錄的 email.
我上個星期, 已經開始緊張, 個心好似熱鍋上的螞蟻, 終於今日打電話去問, 個女仔答我email 已由今日開始發出到15號會發曬, 佢話如果18號都重未收到 email 就打電話比佢地問問, 咁我話我今日收唔到, 咁即係多數唔收啦, 佢又話唔係, 佢話佢地嘅 email 係分批發的, 我心唸咁即係如果明天都收唔到就唔駛期望, 收左線後, 我個心都好希望明天會收到email,  但又好想知有冇媽咪今日已收到取錄 email.
點知 上到黎至知原來取錄的一早於11月尾已收到通知!!!! 唉....我睇到已知多收我的囡囡是冇望的了
起碼第一輪冇佢份, 唯有寄望後補有冇可能啦

hi, 我都係未收到任何 email的通知呀, 我又係個心好煩, 原來你一早就係呢道傾談, 我就真係後知後覺 我自己認為還未收到信的都是後備或不被考慮取錄的了.
原帖由 monmonbe 於 10-12-13 10:55 發表
你真係好好呀!個日老師問我下午班會唔會考慮,我話都會,但到今日都未收到email,真係等死人喇…

係呀! 真係等到人都癲呀!!
係呀! 大家幫幫忙, 如果等緊通知嘅媽咪, 收到 email 就上黎通知聲啦! 我都好緊張呀, 得唔得都快D有個消息啦, 真係等死人囉!!!! 可憐, 可憐!!
(不過, 其實我個囡都已有一間收左佢讀pm, 但馬靈是我最心儀的!)
原帖由 monmonbe 於 10-12-8 16:01 發表
仲等緊通知o既媽咪,你地收到就通知我地呀…

回覆 3# kumachan 的文章

係呀要十一月中已收到E mail 十二月十曰confirm收到留位費同入學流程

各位等後的媽媽

靈糧剛剛發佐MAIL..係吾收的MAIL..大家去CHECK 下啦..但佢有得揀WAITING LIST..不過我按佐..都唔知排第幾個...這就是等候個多月的句號!

唉....我個c9朋友忍唔住今早再致電馬靈問, 朋友話個女仔一樣係官腔口肳覆佢話總之今個星期所有 email 都會發出, 朋友再問清楚咁係唔係十一月底收唔到通知取錄而十二月頭又收唔到係 waiting list 後備信的話, 所有今個星期收到 email 的家長都是不被取錄的了, 果女仔又話唔係, 係冇關係的, 我朋友問個女仔可唔可以透露一下比我地呢班心急如焚的家長知個取錄與不被取錄收通知信的流程, 學校其實大概是怎樣安排的, 朋友說其實很多家長都好心急, 如果唔收嘅咪算囉, 朋友話家長一樣都會尊重學校的安排, 但亦希望學校能明白家長的心情, 讓家長能清楚一些不是更好嗎? 但個女仔聽完後都係用番果句"總之D email   係分批發出, 取錄與不被取錄的都會向18號前收到信.  
朋友話都唔知點解佢地咁神秘, 透明度那麼低, 好多學校都會回答家長的這些一般提問, 好多學校都會正面回答家長第一批寄出的是被取錄的收學生, 第二批寄出的是後備生, 等佢地 register 交曬留位費, 學校就會睇下重有幾多餘額, 再睇番面試的結果, 個別再發信或電話聯絡家長是否考慮入讀, 其實都係一句啫, 答左家長, 咪唔駛佢地心掛掛, 等家長都可以早D有個決定和安排, 但就唔知點解馬靈要咁神秘物都唔講.

zurg: 咁你係一樣等緊通知, 定係已經收咗你個仔/女喇!
原帖由 zurg 於 10-12-14 13:20 發表
係呀要十一月中已收到E mail 十二月十曰confirm收到留位費同入學流程

唉...我都收到喇!! 我都通知埋c9朋友, 我都話係不被取錄的 email 黎嫁啦...., 但就辛苦果位 reception 小姐成日都要講大話, 成日都話冇關係, 分批發出, 取錄不被取錄的都會今個星期收到通知, 讓某一批家長以為仲有希望........唉..........

原帖由 bestforu 於 10-12-14 14:19 發表
各位等後的媽媽

靈糧剛剛發佐MAIL..係吾收的MAIL..大家去CHECK 下啦..但佢有得揀WAITING LIST..不過我按佐..都唔知排第幾個...這就是等候個多月的句號!

我都岩岩收到喇…現暫編為備取生 咁即係12月收的email個個都係咁

其實馬靈收咗我個仔,但係我冇要到,希望D waiting 嘅家長好快收到 e-mail 啦

waiting~~~~~~~~~~~

唉....都預左嫁喇, 不過個女仔成日都話冇關係, 問親佢呢個月中收嘅 email 係咪就係不被取錄的後備 email,  佢又話唔係..係冇關係的....
算啦, 拖左咁來, 今天終於都出結果 lu.....
朋友話可能比佢鬧完, 拿拿林快D出信...haha~~  

原帖由 monmonbe 於 10-12-14 14:39 發表
我都岩岩收到喇…現暫編為備取生 咁即係12月收的email個個都係咁

希望啦....
咁你地'簡'左邊間讀呀!!

原帖由 scn 於 10-12-14 14:45 發表
其實馬靈收咗我個仔,但係我冇要到,希望D waiting 嘅家長好快收到 e-mail 啦

原帖由 yingyingyan 於 10-12-13 02:48 發表
我好好彩! 之前都係一直收唔到通知,但啱啱昨日收到email,收左阿囡,仲要係上晝班!

又真係有人係12/13收到取錄電郵既.

我無揀waiting呀, 我囡會讀合一堂pm

其實我都係答老師am,pm 都冇所謂,我相信係第一輪有人放棄左,所以我阿囡就可以補上
!