用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救恩學校 救恩 interview
樓主: 02040314
go

救恩 interview

回復 11# bearbear2008 的帖子

原帖由 ftcl 於 10-11-14 16:13 發表
so far 見咗4-5間,我覺得救恩最似樣。考小朋友的程度唔係太深又不太淺,又有齊唱歌時間,另小朋友輕鬆表現自己。我噚日仲去過VICTORIA,覺得內容好淺,亞仔PLAYGROUP時都玩過類似的活動,可以想像佢哋的課程唔係太深。星期五又 ...
原帖由 bearbear2008 於 10-11-14 10:27 發表
想問Click邊度可以睇到result?  Thanks!
招生入面, 有11-12年取錄名單, 老師講左當日下午3點已post, 我4點check左, 阿仔收全日.
我地兩位家長都可以入去, 另一枱有帶工人姐姐, 都入埋去見.
當日我地要見三間校, 救恩/根德/民生, 救恩安排同感覺最好, 事後問仔仔最鍾意邊間, 佢話: 鍾意同老師玩hightea個間, 就係救恩.

原帖由 kakashi 於 10-11-15 10:30 發表
招生入面, 有11-12年取錄名單, 老師講左當日下午3點已post, 我4點check左, 阿仔收全日.
我地兩位家長都可以入去, 另一枱有帶工人姐姐, 都入埋去見.
當日我地要見三間校, 救恩/根德/民生, 救恩安排同感覺最好, 事後 ...

係救恩學校(幼稚園部 )[西營盤] 定係路德會救恩幼稚園 [黃大仙]?

原帖由 siujanjan 於 10-11-15 10:39 發表

係救恩學校(幼稚園部 )[西營盤] 定係路德會救恩幼稚園 [黃大仙]?
唔好意思, 我指既係黃大仙個間.

救恩學校(幼稚園部 )[西營盤] , I will go interview with my girl this Sat, anyone know how long will it takes??? and the interview detail, thanks.

原帖由 gracekam912 於 10-11-18 17:55 發表
救恩學校(幼稚園部 )[西營盤] , I will go interview with my girl this Sat, anyone know how long will it takes??? and the interview detail, thanks.

你地仲未in哂,但我6/11in完,今日收到信,佢地唔收我個女!乜唔係in全部先有結果咩?奇怪

原帖由 3bee 於 10-11-14 23:37 發表
聽講今年救恩收左6百幾份申請表呀...我小朋友in得都係一般...其實比起st cat面試當日,救恩安排真係不錯,禮X會d老師就好似冇咁有心機同個小朋友對話...
我就覺得真係睇下好唔好彩,每間學校d老師都唔同,我就同你相反,救恩個阿sir俾我感覺唔太nice,反而禮賢個老師好有愛心,真係一人人!

Maybe I submitted late.

原帖由 chloema622 於 10-11-18 18:15 發表

你地仲未in哂,但我6/11in完,今日收到信,佢地唔收我個女!乜唔係in全部先有結果咩?奇怪

原帖由 loklokhui 於 10-11-14 00:34 發表
我今日都有上去救恩IN,不過個仔一入到個房就不停喊,因為佢唔舒服,仲食左藥!
其實我早一日已經打上去問可唔可以改期,佢地答我話因為今年好多人,所以唔可以改,仲話今年收到好多申請表,唔愁收唔夠學生!但係我同佢講,話小朋友唔舒 ...

有醫生紙都無得改呀?咁就太冷漠喇。
聖保羅堂都可以改,當然係要有醫生紙,不過佢地態度就唔係咁好,有面色同說話你聽,擺晒款。

乜唔係interview 13/11 一日咩?  今日都收到reject letter.

原帖由 gracekam912 於 10-11-18 18:56 發表
Maybe I submitted late.

原帖由 kplh 於 10-11-18 23:13 發表
乜唔係interview 13/11 一日咩?  今日都收到reject letter.

我都同你一樣13/11  10:00!你小朋友in成點?我都俾學校reject咗!你有其他offer嗎?

我地in 10:30, 表現真係麻麻, 細仔走來走去, 今年競爭咁大所以都好渺茫.  我地有一間收左, 所以定左d.  不過救恩真係好快, 上星期先見, 今日就收到信.

原帖由 chloema622 於 10-11-19 00:09 發表
我都同你一樣13/11  10:00!你小朋友in成點?我都俾學校reject咗!你有其他offer嗎?

[quote]原帖由 kplh 於 10-11-19 00:41 發表
我地in 10:30, 表現真係麻麻, 細仔走來走去, 今年競爭咁大所以都好渺茫.  我地有一間收左, 所以定左d.  不過救恩真係好快, 上星期先見, 今日就收到信.

... [/quote快到我今日打開信相,見到封信都唔知邊間學校寄嚟,一打開都唔知咩事,再望清楚原來救恩reject letter!真係無心理準備,因知道都未in完,話月尾先知結果....

今日睇過信箱仲未有信喎~

好緊張呀!我都係13/11 in 但仲未收到信,唔知可唔可以打電話去問!

原帖由 02040314 於 10-11-19 04:07 發表
好緊張呀!我都係13/11 in 但仲未收到信,唔知可唔可以打電話去問!
我今日問阿女d 同學仔,3個都被reject,有個阿哥喺入面讀緊都唔入?o哂咀!
我覺得佢地一次過寄哂d reject letter,你仲未收到可能收咗!祝福你有好offer!

-   del   -

我個女in 13/11 @10:00 a.m.,琴日收到信都reject左la~~

其實我都知我個女表現唔好,唔係好肯同其他小朋友一齊dance,我都預左唔會收,更何況咁多人申請~~

For the interview, does it really take 1hr15min ????

原帖由 gracekam912 於 10-11-19 11:57 發表
For the interview, does it really take 1hr15min ????

我in10:00點,走個時10:20~~

好緊張,咁快有result, 你地係咪住香港區???