用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 禮賢會學校 禮賢會出錯信
go

禮賢會出錯信

我yesterday收到禮賢會的acceptance letter, 今日收到佢地電話話我個女係備取生唔係正取生...我既反應係 "咁都錯得?!?"...

好差下喎..
比我都會幾嬲!

You call the school check again

我都係受害者, 真係超嬲, 空歡喜一場, 犯咗咁嚴重嘅錯誤, 對呢間學校完全失望!!!
interview果日, 我個女表現好好, 問d問題答得快而準, 個老師仲話佢好快喎, 但無讚佢叻 or乖, 我已經覺得佢哋好無愛心, 好似趕住收工, 家下發生呢單嘢, 令我覺得佢哋好唔認真!!
好想好想閙佢哋, 但又怕阿女連 waiting都冇埋, 如果唔係等緊其他學校 offer or interview, 我真係想閙爆佢!

又會有咁人都出錯? 唔通好似d機位咁, 先超賣, 再博你唔讀...

我都收到佢地電話話攪錯左, 個刻我都係想鬧爆佢, 咁既錯真係接受唔到.........不過我都抑制住自己無鬧佢........但真係對呢間學校好失望呀, 就算佢12月話收我囡囡我都未必會比佢去讀呀!!

回復 4# 02040314 的帖子

02040314, 我跟你一樣, 女兒in得非常好都唔收, 我今日遇到隔離屋太太, 佢朋友個仔唔識講野都收左(但唔知有無出錯信), 真係無言以對。

回復 2# cheukkiki 的帖子

俾著我一家慶爆, 加閙爆

真係好激氣,收到禮賢會電話2547 0608簫主任話老師攪錯咗,因上午班短缺要我考慮下午班,如果讀下午班就交留位費啦!好彩我唔係第一志願,真係一場歡喜一場空,唔係個個家長頂得順GAR,禮賢會學校做嘢小心D啦!

情緒起伏如坐過山車.
希望以上的ma ma能有更好的offer

meimeichu
你幾時收到電話?
我而家都驚緊, 電話一響, 好驚係禮賢打來...

唔聽电話都冇用,因為我今曰收到禮賢2nd Letter更正!

唔聽电話都冇用,因為我今曰收到禮賢2nd Letter更正!

回復 5# meimeichu 的帖子

妳都唔駛咁激氣, 我個小朋友玩o左成廿分鐘垃圾先有人理都係咁啦!!!

回復 8# mayinhk 的帖子

係呀, 我今日都聽到朋友話佢個囡囡in得唔好, 但都收左, 不過就係下午班!!!

happy0405  
你小朋友玩o左成廿分鐘垃圾先有人理????有無攪錯呀.好過份喎!!!

cheukkiki, 我都好希望阿女有其他學校收, 等佢叫我比留位時閙爆佢!!
其實, 我心目中嘅學校係一條龍女校, 只不過禮賢會收咗會安心d, 但睇嚟呢間學校收生準則好有問題, 我相信如果有返佢哋教就會入硬, 因為我之前聽過有父母特登扮基督徒返禮賢會。
究竟有冇學校唔睇家庭背景、宗教, 而係睇小朋友嘅表現收生呢???

請問係邊間禮賢會?

離哂大譜啦!!!

原來係港島禮賢會,因剛剛有朋友同我講九龍禮賢點好點好,我仲以為乜咁大出入。 原來唔係同一間。

回復 4# 02040314 的帖子

我都好後悔個日佢打黎個陣無鬧爆佢呀, 因為原本諗住waiting list都仲有機會, 不過而家再諗真d, 就算佢話收我囡囡, 我都唔會去讀呀, 咁既垃圾學校.........
希望你囡囡最後能入到心水學校啦, 不過其實讀邊間都唔緊要啦, 千祈唔好比咁大壓力小朋友同埋自己, 最緊要開開心心~~