用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 高主教書院小學部
樓主: DJEY
go

高主教書院小學部 [複製鏈接]

好...................................騰. ...............tim

應該都係

last hope...but the chance for my son is slim as he is a "little" boy (Sep 05)

唉! waiting list, 不過算啦, 吾洗煩, 吾洗諗  ...

回復 1# Hei3705 的帖子

waiting list 咪仲好, 進可攻(可以繼續玩大抽獎), 退可守(寫定叩門信)....我唔係挖苦你...係我都希望收wl ....最好千祈唔好 reject 我

原帖由 snoopy888 於 10-11-12 12:53 發表
各位:

有媽咪已收到高主教取錄信, 大家今晚返屋企記住開信箱.  Good luck

我都收到取錄信, 開心到喊咁濟, 之前跌咗落深淵, 終於有一間收la

醒目開學勳章

剛返屋企收到兩封信,1封WAITING(FROM禮賢),1封ACCEPT,高主教,竟然收左我個仔

回復 5# xiaoyuma 的帖子

簽名被屏蔽

請問收到Accept信的 BK buddies, 幾時註冊呀?  可否繼續參加大抽獎?

原帖由 artroboy 於 10-11-12 13:57 發表
waiting list 咪仲好, 進可攻(可以繼續玩大抽獎), 退可守(寫定叩門信)....我唔係挖苦你...係我都希望收wl ....最好千祈唔好 reject 我

本身有1間收左, 交左留位, 自行應該冇機(15分), 吾洗多心多一間考慮, 安樂晒, 岩岩開信時都冇咩特別緊張

不可以繼續參加大抽獎,你堅持參加大抽獎就會取消學校已給你的學位。
原帖由 BigBoyMaMa 於 10-11-12 14:17 發表
請問收到Accept信的 BK buddies, 幾時註冊呀?  可否繼續參加大抽獎?

回復 7# artroboy 的帖子

last year, my friend was like this..waiting list for RC and could still participate in the lucky draw and got a seat at 軒官. later on, they got a seat at RC and they chose RC and gave up 軒官.

原帖由 BigBoyMaMa 於 10-11-12 14:17 發表

27號

請問收到accept信的小朋友, 在幼稚園d成績係咪都好好kar?  因為我見interview時, 小朋友in得好快就完, 所以想知佢地會唔會都睇小朋友成績表呢? thx!!

我個囡收咗,好開心!

原帖由 2boysmami 於 10-11-12 14:45 發表
請問收到accept信的小朋友, 在幼稚園d成績係咪都好好kar?  因為我見interview時, 小朋友in得好快就完, 所以想知佢地會唔會都睇小朋友成績表呢? thx!!

我小朋友成績中等, in咗約15分鐘, 佢話大部份問題都識答, 我覺得家長嗰part都重要, 老師每條問題都係向住我老公問, 唔知係咪想睇吓daddy清唔清楚個小朋友啲嘢?

收到信了,WAITING LIST。

回復 55# danielmama 的帖子

thx thx, 恭喜呀~~

个日只係我同個仔入去, 唔知會唔會有影响呢? 有冇小朋友又係只得爸或媽一個陪同in都收呢? thx

回復 7# xiaoyuma 的帖子

係軒上 or 下?

請問accept 的 小朋友 既家庭 係天主教, 或是 聖公會 的 學生?

聽說 RC 偏收的?

回復 2# 2boysmami 的帖子

嗰日我老公唔得閒,我係自己一個同囡囡IN嘅,我諗唔會太大關係...
‹ 上一主題|下一主題