用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真第二場面試 - 有無家長收到offer ar?
樓主: vincenthkg
go

崇真第二場面試 - 有無家長收到offer ar?

Hey, never give up!!

How many KG have you applied?  I have applied 6 KG.

原帖由 coco513 於 10-11-16 17:27 發表

我自己都放棄左8成喇~ 睇下到時有冇人唔要學位又輪到我啦
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

原帖由 viandes 於 10-11-16 17:49 發表
Hey, never give up!!

How many KG have you applied?  I have applied 6 KG.

我7間呀, 其實宜家讀緊個間都會升K1既, 不過睇下有冇機會有再好d既學校, 開頭都係抱住有就有, 冇就冇既心態呀, 不過唔知點解in完之后, 就好想入去讀喇,仲"月"黎"月"心急添~ haha, 不過唔係間間都係咁諗, 有d in完之後都唔會有呢個感覺 ^^
咁你呢? 有冇讀緊nursery呀?

原帖由 coco513 於 10-11-16 17:07 發表
點解仲未有信嫁? 頭先我打去問, 佢話陸續寄緊, 應該呢個星期尾會收到喎 , 點解寄封信都咁耐既??

我老公都打左去問..直頭問佢今日都收唔到信
係咪=reject..個staff沒有確實回覆"係"定"唔係"
只係話有offer既會係最早個批收信..我都當係
冇機會嫁喇..不過因為另一間到deadline交deposit..
個staff就叫我地聽日office hr內打去可以幫我地
check囉..其實都知係reject嫁喇..不過想早d知
唔洗再等收信囉..因為真係等左好耐喇..tt係我地
第一間in既kg..前後in左6間..5間都知道result..唯獨
tt仲有有任何消息..真係人都顛!

原帖由 cyan_tang 於 10-11-16 18:53 發表

我老公都打左去問..直頭問佢今日都收唔到信
係咪=reject..個staff沒有確實回覆"係"定"唔係"
只係話有offer既會係最早個批收信..我都當係
冇機會嫁喇..不過因為另一間到deadline交deposit..
個staff就叫我地聽日off ...

即係冇offer啦~
不過佢地真係太耐喇, 話明14日, 宜家都唔知幾多日了

醒目開學勳章

收吾收學校一早已經決定左,我吾明點解要咁耐~~
老實講等待一啲都吾好受,好彩小朋友吾知咩事,吾駛好似我地大人咁囉囉攣
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

係囉~   等真係好辛苦, 雖然已經知道肥緊, 但係見唔到封信點都係心掛掛

My son is attending nursery class in Kowloon Tong, but I want to find a KG which has primary school back up for him...

Until now, I haven't received the confirmation letter from TT, I think almost "reject" la!!!

原帖由 coco513 於 10-11-16 18:11 發表

我7間呀, 其實宜家讀緊個間都會升K1既, 不過睇下有冇機會有再好d既學校, 開頭都係抱住有就有, 冇就冇既心態呀, 不過唔知點解in完之后, 就好想入去讀喇,仲"月"黎"月"心急添~ haha, 不過唔係間間都係咁諗, 有d in完之 ...
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

感覺上好似好少第二輪O既人收到OFFER LETTER

原帖由 davywm 於 10-11-17 01:32 發表
感覺上好似好少第二輪O既人收到OFFER LETTER

係喎~ 你收到未呀?

回覆 1# coco513 的文章

仲未收到!

醒目開學勳章

今日又無,其實可吾可以打去問佢收吾收
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

剛剛打去問佢地話所有信琴曰已經寄出晒。

原帖由 tiktiktmlkl 於 10-11-17 11:40 發表
今日又無,其實可吾可以打去問佢收吾收

我都未有呀... postman 都走左喇... 信又冇到手

醒目開學勳章

回覆 83# cyan_tang 的文章

Cyan:你今曰收到未呀?你同你先生有無直接打去問呀?

打去問左, reject .... 死左條心, 比D心機in其他!!!

P.S.佢會問你個學生編號~~

真係好鬼差!!!
9月15日號deadline
我到而家都未收到interview通知
不過我已經放棄!!

o甘唔尊重
讀唔讀都吧~~>.<

原帖由 haydenden1023 於 10-11-17 13:52 發表
真係好鬼差!!!
9月15日號deadline
我到而家都未收到interview通知
不過我已經放棄!!

o甘唔尊重
讀唔讀都吧~~>.

14working days, 唔計SAT & SUN, deadline 應該係今日~~~

不過算啦, 如果收應該早幾日收到offer, 唔收就最後一日先一次過寄.

我今日問過有無standby位, TT話出年六月再打去check!!

講真啦... 好嘅kg自然多人apply, 佢地都唔會收生不足, 唯有寄望其他kg啦!!!

原帖由 tiktiktmlkl 於 10-11-17 12:53 發表
Cyan:你今曰收到未呀?你同你先生有無直接打去問呀?

今早打左喇..不取錄..預左的..
恭喜晒被取錄既小朋友..而
冇offer既小朋友/mami都唔洗太失望啦..
總會搵到間合適既kg既..good luck!

原帖由 vincenthkg 於 10-11-17 14:23 發表

14working days, 唔計SAT & SUN, deadline 應該係今日~~~

不過算啦, 如果收應該早幾日收到offer, 唔收就最後一日先一次過寄.

佢指係連interview既機會都未有啊..