用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人知馬鞍山靈X幼稚園點評分架? ...
樓主: jenniferzhu
go

請問有無人知馬鞍山靈X幼稚園點評分架? [複製鏈接]

原帖由 monmonbe 於 10-11-7 12:21 發表
咁幾時會通知呀?

12月15日或之前會有好消息... 大家努力等...
我個女都有考.  我看到是 3.8 分. 但我諗都是年齡而已. 因我個女入學時都係3yrs8m.   

加油....
Joey :-D

醒目開學勳章

我囡囡IN靈糧時初時幾好,肯乖乖坐定定玩,後尾老師問佢時就開始唔合作,問咩都唔答,仲唔理老師,唉。。。

原帖由 petunia 於 10-11-8 16:25 發表
唉....靈糧,我真係無希望了....

我都有去in,但因為In的時間係原本佢午睡的時間,我個女勁無耐性,乜都聽唔入耳,仲訓左係地下度!係in咁多間幼稚園都試過的。

更可惜的,係bb排最後,校長一個問成三四分鐘,等到我都已經係半個鐘之 ...

原帖由 jenniferzhu 於 10-11-9 12:05 發表
我囡囡IN靈糧時初時幾好,肯乖乖坐定定玩,後尾老師問佢時就開始唔合作,問咩都唔答,仲唔理老師,唉。。。

其實唔駛咁擔心.  我個大b女係大b 都係咁... part 1 入去大房到玩玩具, 試問一個咁細個小朋友, 見到咁多玩具, 仲邊會聽到其它人 ( 包括老師及父母 ) 的問題呢 ?  老師係咁問我個女野, 又叫我個女扮倒杯水請老師飲, 我個女 so 都唔so 老師.  就算肯回答, 或比返應老師, 個眼神都冇望住老師.  全程金精火眼望全d玩具.  小朋友心想, 玩邊樣野先就真... 哈哈 !!!

anyway , 大家好運.  或許將來會是同學仔...
Joey :-D

唔洗唔開心, 我個囡都係咁, 一個專業o既老師係真係讀過書, 佢地會理解小朋友係咁, 識得分析, 我反而覺得 d 名校老師就唔會咁觀察小朋友, 好多都係坐低問問題, 好大人角度去評個小朋友lor. 我同個老師講話我個囡好貪玩, 佢唔理人, 個老師就話小朋友o既工作係玩, 鍾意玩先係小朋友. 所以到最尾個囡 (佢係第10個, 等好耐) 見校長都唔多合作, 成日叫玩, 我都算啦, 難得有間in o既時候唔係只著重小朋友o既語文發展. 我好希望囡囡入到呢間咁有創意同以兒童為中心的學校.

原帖由 jenniferzhu 於 10-11-9 12:05 發表

醒目開學勳章

希望可以做到同學仔,因為我家人好想囡囡入讀呢間幼稚園,又近我地屋企。

原帖由 JOEYJOKY 於 10-11-9 13:11 發表

其實唔駛咁擔心.  我個大b女係大b 都係咁... part 1 入去大房到玩玩具, 試問一個咁細個小朋友, 見到咁多玩具, 仲邊會聽到其它人 ( 包括老師及父母 ) 的問題呢 ?  老師係咁問我個女野, 又叫我個女扮倒杯水請老師飲, ...

醒目開學勳章

問題唔系個個老師都識咁諗,面試我囡囡個老師俾佐個扁嘴兼滴汗既叮當貼紙我囡囡呀,好明顯唔喜歡我囡囡唔理佢唔出聲啦,唉。。。。。。。。。。

原帖由 PeonyComing 於 10-11-9 22:13 發表
唔洗唔開心, 我個囡都係咁, 一個專業o既老師係真係讀過書, 佢地會理解小朋友係咁, 識得分析, 我反而覺得 d 名校老師就唔會咁觀察小朋友, 好多都係坐低問問題, 好大人角度去評個小朋友lor. 我同個老師講話我個囡好貪 ...

hi各位MAMA好
我個囡都有去IN 靈糧仲要晨早第一批8:00!呀囡一入到去當然去玩玩具,老師問咩都聽唔到,我就講左句佢掛住玩,咩都唔答,個老師竟然答我更係啦,小朋友唔玩就奇怪!其實佢想小朋友答問題,定玩左先呢?
不過點都好當係一個同呀囡架經歷啦,希望可以同各位做到同學仔啦!
‹ 上一主題|下一主題