用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問吓係唔係有讀N1及係天主教徒對報寶血幼稚園有幫助? ...
go

想問吓係唔係有讀N1及係天主教徒對報寶血幼稚園有幫助? [複製鏈接]

我朋友個仔IN咗寶血, 但唔收. 佢諗極都諗唔明, 佢個仔IN時表現好好, 老師問佢生果, 身體部位, 動物, 佢都一一作答, IN完仲讚佢好叻仔..但唔明點解結果唔收, 連後備都無.

佢唯一覺得其中一個原因係填申請表時, 無填宗教,讀N1的資料及父母不是校友. 因為好多小朋友IN時都無作答, 但唔明點解人哋卻被取錄??就係因為人哋有讀N1, 無作答都可以收? 我朋友覺得好唔公平.
   0    0    0    0

我個女都係冇讀N1,也不是教徒。
不過佢當時真係有問阿女係邊間讀playgroup, 唔知有冇關係!!

我們不是天主教, 無N, 有playgroup, in 時走來走去玩玩具, 但有答問題.. 收左

我囡囡係dec 細b, 冇返n, 有返playgroup, 全家都冇宗教信仰。interview時有做晒指示同答問題, 不過都有少少怕羞咁~~收咗pm

我都不是教徒,老師問小朋友有無返N班及Playgroup我答PG有但N1無。因為BB係11月頭出世仲未夠歲返。但當日BB表現幾好。都收左。

我囡囡係dec 細b, 冇返n, 有返playgroup, 全家都冇宗教信仰。interview時有做晒指示同埋答問題, 但就有少少怕羞咁~~~pm offer

我朋友不是教友,收佢囡囡上午0808bb

我個女女係0803,讀咁N1,但應該都被reject。當日佢都做到老師大部份要求,但當老師問我個女鍾意乜嘢顏色時,我個女就怕醜,唔答問題只是笑望住老師,跟住老師再問多次問題,她又是唔答!

原帖由 Snoopywy 於 10-11-5 10:12 發表
我朋友不是教友,收佢囡囡上午0808bb

我女女係大女,有讀N,當日佢做左老師8成的要求,無宗教, 收左下午班.

收左上午班。。我個女有讀N1,有pg(但學校無問),無宗教,當日都答晒所有問題,老師都有問讀緊邊間n1,我個人覺得可能老師會覺得有讀n1的小朋友返到K1會容易適應D,自理能力會好D(指大小便),所以我覺得有無讀n1可能真係會有D影響。

原帖由 Kobaby 於 10-11-5 09:33 發表
我囡囡係dec 細b, 冇返n, 有返playgroup, 全家都冇宗教信仰。interview時有做晒指示同埋答問題, 但就有少少怕羞咁~~~pm offer

我個囡囡同你個差不多一模一樣,除咗佢好似冇乜答過問題, 主要係我太太答....
都係收咗下午班,今日已經交咗留位費啦.

我囝囝0812BB,無返N,有返 pg,全家都無宗教信仰,interview 時都肯答問題,收咗 am class 呀

老師有無問邊個湊佢?我有個朋友個女,同我一樣自己湊就收咗,另一個朋友個女俾工人湊嗰個就無收喎!

係呀,千其唔好話比工人湊晒,佢地會覺得你唔知bb日常活點,同埋會認為bb自理能力差D,咁就唔收!

my boy is 0804B, has N1 and is Catholic, still rejet. He answered all questions in interview. I said maid take care cause she knows i am working mom so cannot hide. Maybe boys has smaller no of seats?

DSV FGVVDVHRFHP[8+++6

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :-P :kiss: :-P :kiss: :kiss: :kiss:

我囡囡係0802, 返咗2個月N就冇返,如實告訴老師。 有返playgroup, 全家都冇宗教信仰。收咗am。

我囡囡係0811細B, 我地都無宗教信仰, 不過有返PG同11月開始會返N1, 仲有..老師都有問BB 平時邊個照顧, 當日叫做有反應俾老師LAW, 但老師問既野佢都係做得1半左右, 好彩走時老師俾糖佢佢有主動SAY THANK YOU & BYE BYE , 最後收左佢返PM
‹ 上一主題|下一主題