用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 sorry,delete topic.......
go

sorry,delete topic....... [複製鏈接]

Del...........

0    0    0    0

一定係咁,今日咩日子, 係收REJECT信,(好LIKELY包括我在內). 不過我都唔會強求,如果真係要係咁寫信,要在門口等,我一定唔會做.

每年到收信的時候,定必有家長炮轟,特別是那個所謂「日期」

播道是我心儀的學校, 幸運地阿囡成功考入, 當然好開心!

但係我都覺得學校安排得唔好, 睇到咁多人對學校嘅"惡劣"批評, 都好唔開心 !

1. 面見老師時, 感覺佢好趕時間咁, 我哋兩公婆張"椅"都未坐暖就講完! (不過另外有兩個同學媽就話傾咗10-20分鐘)

2. 我個囡就係9/10 去面, 首批收到OFFER LETTER的, 我同老公都傾過23/10都有人未見, 唔多公平!

3. 話2/11彧之前公報結果, 但又遲咗!

2011年6月

行政上的確有問題.......
但佢地send晒rejection letter如登記個班家長....到6月收到更好的offer...有位漏出...到時唔知學校點收科呢......
真係無waiting list ???????真係無插班生?

我面試果陣都係5分鐘唔夠, 無乜信心但佢又收左, 所以都幾驚喜~
果邊真係好有怨氣呀~間學校本來好多人鍾意仲係勁心儀, 但轉個頭變左俾人踩到落地, 睇到都唔多舒服呢~我自己都唔敢講太多~希望佢地既怨氣快d消散啦~

原帖由 virginia_328 於 10-11-5 10:25 發表
播道是我心儀的學校, 幸運地阿囡成功考入, 當然好開心!

但係我都覺得學校安排得唔好, 睇到咁多人對學校嘅"惡劣"批評, 都好唔開心 !

1. 面見老師時, 感覺佢好趕時間咁, 我哋兩公婆張"椅"都未坐暖就講完! (不過另 ...

some ppl feel happy, some ppl feel sad... better don't say anything!!

其實EC P1 d 位只會買少見少, 原因係校長講明會收番晒d細佬妹,比例只會愈來愈大!(I guess it's over 30%)

I think EC need to strongly improve their administration works. It is the fifth time that they conduct a P1 interview. Parents expect a smooth rundown for announcing the P1 admission results. It is unfair and inappropriate to openly offer a P1 place beforing conducting the 2nd interview. Moreover, admitted kids do not receive a offering letter but only a telephone call because the office said that they do not have enough time to post the letters. What's wrong with the office. If you and your love EC, you should let EC know that they need collective actions. Be responsible for what they told the parents. Love includes giving guidance.

你大可以試吓同校長講, 應該有機會.

原帖由 corliss_yu 於 10-11-6 20:35 發表
我見到 EC 俾人狂"插",心裏有點不開心。我自己好滿意EC,好鍾意 EC,而且越來越滿意。雖然學校的 Admin 需要改善,但因為小小事而放棄一間咁好學校,實在可惜。
校長話會收晒細佬妹,唔知收唔收哥哥(小五)呢???

我好 ...

原帖由 corliss_yu 於 10-11-6 08:35 PM 發表
我見到 EC 俾人狂"插",心裏有點不開心。我自己好滿意EC,好鍾意 EC,而且越來越滿意。雖然學校的 Admin 需要改善,但因為小小事而放棄一間咁好學校,實在可惜。
校長話會收晒細佬妹,唔知收唔收哥哥(小五)呢???

我好 ...
應該有得倾

點解要Delete topic? 仲要Sorry!

人地睇完唔知發生咩事!我最憎就係報喜不報憂!

是實係今年2010年收生程序在小一入學討論區俾人鬧:

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... 6667&extra=page%3D3

回覆 15# kdpeter 的文章

你條人渣,又係到講播道衰嘢!!
‹ 上一主題|下一主題