用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 請問有無人知冷衫幾時有貨
go

請問有無人知冷衫幾時有貨 [複製鏈接]

今日買校服時問,個間條ar 姐,都係個句la, 未有,我話係唔係5/11有,佢話無,未知.
我之前唔知點解今好彩打得到個書局電話仲係有人接聽,佢話3/11有校服,冷衫要5/11,今日問佢又話5/11唔知,今即係點ar. 你估d家長唔使做咩,日日要走到學校問一個問題,仲要白行一趟.因佢個tel 係一世都無人接ga, 我仲記得向註冊個日去買校服,佢話無碼,我話今我再打黎問la, 佢竟然答我,你打黎都無用ga, 我地唔會聽,個個打黎問我地米好唔得閒.wow , 佢真係今都得ga. 如果向出面買野,我一早話反佢啦,鬼叫我地係家長咩,真係無計.
   0    0    0    0

我昨天買校服時問,她話下星期中才有

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-3 15:55 發表
我昨天買校服時問,她話下星期中才有

今即是我星期五唔使去,想問下都唔得,個電話打極都打無人聽

E....我都係今日去買。同時我決定唔幫襯佢買冷衫。因為我見中,小學生都係著普通菊花牌冇logo,冇紅邊個隻。質地比佢個件好十倍。
今日返工前去買,未開門已經排隊,仲包括學生在內。我見都就嚟夠鐘上堂,就讓佢地先。我地又要拆又要度咁煩。佢兩位阿姐態度依舊。我開始擔心阿仔係咁嘅環境學習會學成點?

"我開始擔心阿仔係咁嘅環境學習會學成點?" me2...

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-4 11:06 發表

好果方面去睇 令小朋友明白呢個世界咩人都有 唔係人人都咁nice
要去學習忍耐,接受 到最後要識反抗

原帖由 yinghimmeme 於 10-11-4 11:06 發表

ME 2,小朋友見到就學GA LA, 點會識唸其他野.上樑不正下樑歪.

原帖由 啡色小小熊 於 10-11-4 15:25 發表

ME 2,小朋友見到就學GA LA, 點會識唸其他野.上樑不正下樑歪.

未必既 都係睇大人點解釋番佢地聽既者
例如: 係街成日見到有人食煙 / 亂過馬路 / 掉垃圾
大人講左咁係唔岩 / 唔好 .小朋友係會記住既

而且暫時我覺得老師/ee 們都好好 可能真係只係果一兩個職員有問題者

回覆 1# NICOLE123 的文章

咁我都同意。好似有時同阿仔過馬路,阿仔會指住衝燈的路人,好大聲咁話"媽咪,佢地唔啱!"雖然有d唔好意思,因為阿仔真係好大聲,但阿仔的確指出了大人的錯處。

咁大個人都係第一次一早八點三棟喺學校門口等買校服!培正安排真「週到」!

入到去果兩位亞姐態度依舊惡劣,說話依然晦氣!

有幾個小學生一早黎買一兩件校服同文具,俾條亞姐"gat"話佢地阻住晒,其中有個低年班小學生話買枝紅原子筆,見佢個樣好騖D亞姐囉陰功!

1000個唔明點解D校務職員態度咁差囉?!培正唔係信望愛架咩?

職員D德育咁差既?点教D學生以禮待人呢?

原帖由 My-BeeBoy 於 10-11-3 17:58 發表
E....我都係今日去買。同時我決定唔幫襯佢買冷衫。因為我見中,小學生都係著普通菊花牌冇logo,冇紅邊個隻。質地比佢個件好十倍。
今日返工前去買,未開門已經排隊,仲包括學生在內。我見都就嚟夠鐘上堂,就讓佢地先。我地又要 ...
80前潮爸一名,半隻怪獸,唔識揸直升機。以普通爸爸角度談親子、論教育、評時事。Promise自己2012要Live Simple, Look Forward, Do Something!
‹ 上一主題|下一主題