用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 跑馬地寶血收到信入黎傾下啦。。
樓主: sunnyvivian
go

跑馬地寶血收到信入黎傾下啦。。 [複製鏈接]

Don't accept my son ah! He did answered all the questions and teacher also said he is good boy. Disappointed. Daddy said maybe they only accept very few boys. It seems that most students are girls.

唔係喎,我朋友個仔都收左~~

我老公都交咗, 阿女係0812 bb, pm class.
老公話今朝仲要排隊添~~~ around 9:00

我老公今朝都去咗註冊喇

My son got reject letter, 0812 boy, answered all the questions, still failed .. anyway, I will try again next year!

我今朝都去咗註冊喇! 有一間係手個心都定d!

收咗我囝囝 am class 呀,好開心呀,佢係 0812 細仔。

有無人知道幾時先開始通知上午班有位可以俾下午班小朋友轉到上午班 ?

我註冊果日已經交左要求信, 但到現在都無收到通知...係咪無機會呢??? 好心急呀.

体完上面d post 先知原來寶血唔係咁易考,原來有成800人報名?真係唔知喎, 咁我地咪算好好彩,佢收我am class.  我in 完時仲覺得好易添.
但阿b係男仔,呂郭同衛理都收咗,但昨日阿仔話"想讀寶血幼稚園"... 真係唔知點揀

想問你們是否都住在港島區? 我則住在將軍澳區, 可能要坐媬毋車,但問過媬毋車公司,話要搭約50分鐘才到學校……..有否家長也與我一樣住將軍澳,到時可以自組一架車的話, 可以很快回校呢

原帖由 fafaluilui 於 10-11-17 16:20 發表
想問你們是否都住在港島區? 我則住在將軍澳區, 可能要坐媬毋車,但問過媬毋車公司,話要搭約50分鐘才到學校……..有否家長也與我一樣住將軍澳,到時可以自組一架車的話, 可以很快回校呢 ...

我都係諗緊呢個問題呀, 佢話要7:30上車, 唔知佢係唔係想避開tko隧道塞車呢?

原帖由 fafaluilui 於 10-11-17 16:20 發表
想問你們是否都住在港島區? 我則住在將軍澳區, 可能要坐媬毋車,但問過媬毋車公司,話要搭約50分鐘才到學校……..有否家長也與我一樣住將軍澳,到時可以自組一架車的話, 可以很快回校呢 ...

我住港島區的,現在仔仔讀N1要坐15分鐘巴士我已覺得好煩(屋企樓下已是巴士站及巴士班次非常頻密), 所以揀學校真係要揀近d, 打風落雨接佢都方便d, 小朋友每日搭咁耐車真係好辛苦, 其實將軍澳沒有好的選擇嗎?

我都係住將軍澳,有興趣自組車,有資料可pm我!
我囡囡係am班!

我囡囡有AM OFFER, 但未知讀唔讀, 因為宜家住緊沙田...
請問聖馬加利大好D, 定係佢好D, 我指入P1 既RESULT, 有冇MUMMY 知道, 可唔可以SHARE 下.....

TKS!

absee
你都打算給個女讀寶血? 但我個女是pm,希望可以成玏轉到上午時找埋一起自組車

回覆 7# meloeskie2 的文章

衛理already give you offer? when? i will going for interview this Sat!

係我個女名,佢係北角上playgroup,多數由工人及麻麻一同上課, 你是否都考到寶血, 我考到am, 已留位, 不過都在in 其他, 睇吓有冇更好的offer

原帖由 lamyy 於 10-11-4 19:03 發表
林卓穎係咪你個女個名呀?如果係,會唔會你係同我個女同一playgroup既林卓穎呢?

原帖由 GAT 於 10-11-18 12:26 發表
衛理already give you offer? when? i will going for interview this Sat!

yes, because we are studying in 衛理N1 now, so already reserved a seat for him and I have already paid the registration fees.

原帖由 林卓穎 於 10-11-18 17:23 發表
係我個女名,佢係北角上playgroup,多數由工人及麻麻一同上課, 你是否都考到寶血, 我考到am, 已留位, 不過都在in 其他, 睇吓有冇更好的offer

係呀,我個女都係考到寶血am, 如果in 埋其他唔得,我都會讀寶血,因為lee間都唔錯!

其實我住灣仔區好近學校,的士過去只需10分鐘,但校車頭站上次竟然要45分鐘先到學校,真係頭暈,架校車要兜埋去銅鑼灣,可能計埋塞車呱,如果有保姆車經灣仔我都吾打算搭校車啊。
‹ 上一主題|下一主題