用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 跑馬地寶血收到信入黎傾下啦。。
樓主: sunnyvivian
go

跑馬地寶血收到信入黎傾下啦。。

我今日收到信喇, 不過係備取生.   有無人知往年有幾多位備取生, 又多唔多正取生唔去註冊, 令多數備取生可以備上.  其實寶血係我首選, 但可惜寶血係呀仔第一次面試, 所以表現一般, 佢鍾意就答吓老師, 唔鍾意就唔答人, 激C我.

我現在住新界, 遲D會搬出港島, 我自己都在香港返工的, 到時會方便D, 但唔知到時校車重有無位呢.

原帖由 charmmykk 於 10-11-3 17:03 發表
太好了~~~我要放工先睇到信箱...
你住邊區架???

我今日收到信喇, 不過係備取生.   有無人知往年有幾多位備取生, 又多唔多正取生唔去註冊, 令多數備取生可以備上.  其實寶血係我首選, 但可惜寶血係呀仔第一次面試, 所以表現一般, 佢鍾意就答吓老師, 唔鍾意就唔答人, 激C我.

我都恭喜你, 你小朋友可以返上午, 真好. 我C6都會星期五去交留位費, 都會準備定轉上午的信, 排定隊先.

原帖由 sunnyvivian 於 10-11-3 17:12 發表

恭喜晒你啊,我打算星期五去交留位費,或者你都可以順便問下老師如果交轉班信最早可以幾時交,交得越早轉到上午的機會會越大。

原帖由 晞晴媽媽 於 10-11-4 00:29 發表
好開心, 收咗我個女PM, 0806 BB

請問晞晴媽媽,你張相好似??你個B繫未姓謝?如果系可能系我個女的同學仔喔。

我都收到信, 係上午班。 好開心, 我囡囡係0804, 算是大b吧....

我住南區的....我都想遲d先交校車費....,始終想in多幾間,等吓消息先...

純八卦:
寶血要你地幾時註冊交留位?

一場虛驚,原來寶血收左阿女上午班,但封信寄失左,最後要打電話問。

還有,可以唔洗交校車費住,到時返左學有需要而佢仲有位就隨時可以book!

我都收到信, 係上午班。 好開心, 我囡囡都係大b 0804, 我還想in多幾間, 可否只交留位費,

林卓穎係咪你個女個名呀?如果係,會唔會你係同我個女同一playgroup既林卓穎呢?

原帖由 w_y 於 10-11-4 16:18 發表
純八卦:
寶血要你地幾時註冊交留位?

我封信系10月5-6號要交留位費,否則當放弃學位。我都應該吾交車費住啦,想再in多几間。到時候開學真係需要再交車費。

真係好有效率.
恭喜各位先.

听朝一早去交左留位費先。

Our daughter, who born in Sep 08, received the PM offer at Precious Blood K1.

We knew that there were more than 800 applicants this year.

But we are still thinking whether we would accept their offer.

more than 800 applicants this year? more than what I though!

more than 800 applicants this year? more than what I though!

昨天都收到信!收左女女am offer!!真係好開心呀!

收左am啦!好開心!我都心儀呢間學校架!

今朝交左留位費啦,車費可以遲D交,今朝落雨,學校專門派了幾個老師接待家長繳費,感覺好細心。

回覆 59# sunnyvivian 的文章

係呀,我都交左啦!