用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有09年細B有書讀嗎?
go

有09年細B有書讀嗎? [複製鏈接]

其實到而家,有無啲09年9-12月出世既小朋友得到任何一間幼兒園既取錄?SO FAR好似都未有機會入表/面試。
   0    0    0    0

囡囡0912, 今日有一間幼稚園打比我, confirm2011年12月讀N1, 面試都唔使.

my bb is sep-09, 藍田啟思收o左佢pm, 2011年10月番學。其餘3間係coming 2 weeks in 呀, so 唔使咁灰.....
有d好多人報的kg 我都無得報.....無計啦

好多學校都未開始in,唔洗咁快就咁灰喎

我報幾間最快11月先有得in

原帖由 hagupit 於 10-10-27 20:54 發表
囡囡0912, 今日有一間幼稚園打比我, confirm2011年12月讀N1, 面試都唔使.

邊間?

其實多數學校都係11月INTERVIEW既,不過啲熱門既,都10月開始。
我就呢個SAT一個,下個月一個,希望其中一個OK啦。。。不過自己果個係細B,始終知道係有啲蝕底 - 要比人選剩先到我地。

我補了方方 學之園及啟思都沒有消息

學之園, 啟思KLN TONG只收大仔....

我個B 都想 報N班 而家連面試都冇...
原帖由 summother 於 10-11-1 23:07 發表
學之園, 啟思KLN TONG只收大仔....

Hong Kit said small B is not a problem. They will still accept.

我阿b係9月b, 宜家只有明我幼兒園有得見.  不過係出年3月先in.

回覆 9# MACYLAI 的文章

你報o左邊幾間?

請問有無人收到約克的信去IN呀!我寄咗好久無回音,定因我個係細b關唔關事呢???

我上星期打過比york, 佢o地話nursery1月先in, 無咁快send 信。

原帖由 Makfung 於 10-11-3 02:32 發表
請問有無人收到約克的信去IN呀!我寄咗好久無回音,定因我個係細b關唔關事呢???

THX summother! 我都打咗去york到問,唉!她們說:『十月細B要4月先知有無得in喎!』這樣是不是等D大B選完讀唔讀有位先有得in呀!我先前唔知會咁,我只報咗三間學校,請問各位Mama仲有無其他學校是收緊fm呀?唉!生仔都要計月份做大B,仔仔真可憐。

劍鳴明年1月開始報名

原帖由 Makfung 於 10-11-5 02:20 發表
THX summother! 我都打咗去york到問,唉!她們說:『十月細B要4月先知有無得in喎!』這樣是不是等D大B選完讀唔讀有位先有得in呀!我先前唔知會咁,我只報咗三間學校,請問各位Mama仲有無其他學校是收緊fm呀?唉!生仔都要計月份做大B, ...

劍鳴明年1月報名

原帖由 Makfung 於 10-11-5 02:20 發表
THX summother! 我都打咗去york到問,唉!她們說:『十月細B要4月先知有無得in喎!』這樣是不是等D大B選完讀唔讀有位先有得in呀!我先前唔知會咁,我只報咗三間學校,請問各位Mama仲有無其他學校是收緊fm呀?唉!生仔都要計月份做大B, ...

Ming wai accept small b I think

THX!各位mama.

My daughter was born in Sept 09 and she got accepted for Pre-Nursery at Yew Chung.   No need to attend interview at all coz they said baby at that age would not be able to handle an interview - too stressful for them!

So far most of the traditional schools refuse to take baby born in Sept or after.
‹ 上一主題|下一主題