用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11年 K1班 媽媽交流站
樓主: Tamama527
go

2010-11年 K1班 媽媽交流站 [複製鏈接]

醒目開學勳章

哈,K1B有通告話聽日有燒野食活動着運動衫褲,今日撞倒同班有位mami,佢囝囝話K1B 2號開始唱歌喎,今晚等我問下致致先

回覆 38# kellyivan 的文章

立行真係好多野講,認唔認都同人講,自己玩都同自己講.......有點怕老師會投訴佢太多野講.
今日佢地都有燒烤,但亞囝話d炭係假,要求去一次真的.

回覆 40# pakayalo 的文章

一班30人,人數比較多,坐位不定,可以找到個對象做好朋友真不易.所以真係恭喜你地兩位千金啊!
亞囝以前間n班,一班15人,有固定位,同桌,同左右都比較熟,佢都講到10個8個朋友仔d名.但依家就無講邊個邊個,只係講有個男孩子咩咩咩,有個女孩子咩咩咩.....
以前n班每日都有點名,在點名時佢地就知道邊個叫咩名....依家唔知有無點名架呢?

--------------

----------

醒目開學勳章

應該有點名掛,我問過阿囝,佢話有喎,但我囝又講到7、8個同學個名喎,不過多數係女同學的名:loveliness:

唉~ 我今日見到Ms Man証實咗佢地兩個已經被禁止成日坐埋一齊, 佢地兩個好寃氣, 成日要等埋對方先至做下一個動作...

我問你個女點解會同映希一齊, 你地都唔同組, 佢話因為我地"friend friend friend"喎... haha, 你個女笑得好sweet~

原帖由 pakayalo 於 10-11-3 17:53 發表
都唔知掂解,我個女超喜歡你個女,我同佢講,上堂唔好成日傾計,佢話唔得喎,我個女話佢好鍾意我,我又好鍾意佢.

hehe, 致致係醒目仔...
原帖由 Tamama527 於 10-11-4 17:57 發表
應該有點名掛,我問過阿囝,佢話有喎,但我囝又講到7、8個同學個名喎,不過多數係女同學的名:loveliness:

醒目開學勳章

致致成日樓計架,特別是每朝起身個時

有點名架, 我仔話要講 "present" 架, 佢都講到 5,6個同學仔既名, 有中有英, 有男有女.....

醒目開學勳章

哈哈,你地小朋友返到屋企睇書佢地有無扮老師架,我個仔有架,又扮Mr. D能叫d同學,又放d書係地下到,仲有扮普通話個陳老師,好好笑

唉~ 映希初初都有扮, 但後來佢好似麻麻地鍾意睇書, 我要諗D計仔先~
原帖由 Tamama527 於 10-11-5 12:57 發表
哈哈,你地小朋友返到屋企睇書佢地有無扮老師架,我個仔有架,又扮Mr. D能叫d同學,又放d書係地下到,仲有扮普通話個陳老師,好好笑

冇扮 wor 又, 不過佢勁 like 睇書 ....

問過囝囝,佢有時又話有點名有時又話無.
佢成日係度扮老師,要我扮學生.佢睇書時有d小動作(摺書啦!用書怕大脾啦......等)我唸佢都是扮老師的.

醒目開學勳章

係呀,我仔都係,我變左超齡學生:D

請問男同學的媽咪,有無用冬季校服的吊帶.因老師call我話要用,同埋教小朋友去廁所時不用除褲

醒目開學勳章

乜1定要用咩,我有1條但無比個仔用,我好似都見有人無用,等我問下人先

我同呀仔換冬季校服果日都已經同佢穿哂成set,我都有諗過唔用吊帶,但好似好鬆咁,怕會趺褲,我又教佢點除褲小便,即左右手穿過吊帶除褲,不過,我發覺近日行行下街就企係度扮小便,我話鬼佢仲咩咁肉酸,佢就話係學校係咁小便,唔使除褲
如果係咁,入面底底一定要買有"lung"果d,唔係點去~
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

下, 我無用喎, 因我無買吊帶, 我想問一下乜顏色傢, 可唔可以去街配呀, 我唔想出去咁遠買.

原帖由 rubyrubylau 於 10-11-12 13:27 發表
下, 我無用喎, 因我無買吊帶, 我想問一下乜顏色傢, 可唔可以去街配呀, 我唔想出去咁遠買.

都幾難形容,黑色底+白色間,最好緊係買番學校果條,費事唔得又要買過ma.
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19
‹ 上一主題|下一主題