用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11年 K1班 媽媽交流站
go

2010-11年 K1班 媽媽交流站

醒目開學勳章

我係 K1B 致致 mami,不如大家 group埋1齊交流1下小朋友上學情況啦

例如學校d老師有乜野講過,有乜要帶,或大家囝囡上堂情形都可以講架,無所不談,咁大家就唔使咁辛苦睇咁多個forum啦

好建議....有時見其他班講既野想過去搭訕,又好似唔係咁好禁...哈...

very good!我想講下冬季校服幾時有?

醒目開學勳章

唔知,不過我今日問過金鑰佢話門市有體育衫現貨買

唔係掛, 尋日先踩咗落門市, 都冇貨, 仲話都唔知大陸廠幾時運落黎....
學校就話11月初會有冬季校服

原帖由 Tamama527 於 10-10-27 14:26 發表
唔知,不過我今日問過金鑰佢話門市有體育衫現貨買

好呀!

大家有無參加親子旅行呀?

有啊 ................

group togeter is a good idea! thank tamama.
今日10/28收齊那些冬季校服...但尺寸just fit, 運動服偏細呢!:(
明天要去門市換!!:evil:

原帖由 wynsie0307 於 10-10-28 00:55 發表
好呀!

有呀,爸爸媽媽一起去

醒目開學勳章

原帖由 sony_ar 於 10-10-28 16:51 發表
group togeter is a good idea! thank tamama.
今日10/28收齊那些冬季校服...但尺寸just fit, 運動服偏細呢!:(
明天要去門市換!!:evil:

請問你小朋友的運動服偏細係乜野size呀,我尋日落門市訂,size 24件衫我都覺得"就"好似短咁,但個staff話 size 26唔岩我囝喎,我囝都95cm架,褲就有長,出年都會岩

醒目開學勳章

我都有join旅行呀,2公婆1齊去

我都是爸爸媽媽齊齊參加親子大旅行

醒目開學勳章

尋日係10、11月份生日會,我個囝係主角呀,佢玩得好開心,係遊戲室玩到唔願落返課室呀,佢又出醜啦,要老師拖佢先肯定落返課室ja

hi

good idea, keep in touch, my gril is in class K1J.  the uniform is just arrived, but the jacket is too small ,,, will u all change to the winter uniform on Monday?

今日返興趣班都同佢轉埋季啦, 件jacket就好似真係岩岩好, 不過, 我唔會換啦, 我怕到時又會好大件, 因為我個女好廋, 太大件著起又好醜怪.

原帖由 GabbyMaMa 於 10-10-30 11:13 發表
good idea, keep in touch, my gril is in class K1J.  the uniform is just arrived, but the jacket is too small ,,, will u all change to the winter uniform on Monday?

大家好, 我係K1B映希媽咪, 我地得閒要多D交流!

醒目開學勳章

朱朱媽,你女件jacket係咪細碼呀

係呀, 所以感覺好岩身, 剛剛好.

原帖由 Tamama527 於 10-11-1 08:51 發表
朱朱媽,你女件jacket係咪細碼呀