用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 中心幼稚園秋季旅行-請問大家係坐幾號車及幾號燒烤爐呀? ...
樓主: hoyinghar
go

中心幼稚園秋季旅行-請問大家係坐幾號車及幾號燒烤爐呀? [複製鏈接]

係呢..八卦下你哋有無報sc呀?我就無啦..我見好多報左sc同kv都撞晒期同時間..

Hi Esther, KV 我地in 16:45pm ar.....應該唔會見到...我都無申請SC....崇真原來我都錯過左名期....希望嘉謙表現好, 加油啊 ^^

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-10-29 13:17 發表
哈!我都係6/11 kv interview,10:15am,你幾點呀?唔知又會唔會撞見呢?! 我都仲未比嘉謙換季,不過裹面加多件底衫..我覺得一到晏d至中午就出太陽,升返上20度,ok wor..有d熱,同埋放學接車時,我抱佢,佢都好暖..手仔 ...

是呀,康翹及嘉謙媽,正是啟思,我已交了留位費,當買個保障.
SC及KV我沒有報,另外報了宣道,民生,創價,禮賢及陪正,原本撞正明天有interview,因為旅行所以放棄interview . 氣溫突下降又怕仔仔冷病所以穿了羊毛內衣,嘻嘻好誇張 無法啦我唔想病倒又要食藥.

忘記了- 希望你們successful for interview.

haha...唔誇張, 凍親仲煩啦....^O^ 我都好似你咁架...著都個女成個'種'咁....哈哈

除左KV, 我仲報左, 培正, 民生, 宣道, 靈糧堂, 荃浸, 荃救世軍吳國偉; 另外而家等緊協恩及st.rose 囉.....

原帖由 avkids 於 10-10-29 14:54 發表
SC及KV我沒有報,另外報了宣道,民生,創價,禮賢及陪正,原本撞正明天有interview,因為旅行所以放棄interview . 氣溫突下降又怕仔仔冷病所以穿了羊毛內 ...

呀...我都同你一樣, 原本明天有個interview ...但因為去旅行, 所以決定唔去in....

原帖由 avkids 於 10-10-29 14:54 發表
SC及KV我沒有報,另外報了宣道,民生,創價,禮賢及陪正,原本撞正明天有interview,因為旅行所以放棄interview . 氣溫突下降又怕仔仔冷病所以穿了羊毛內 ...

你講個幾間我都有報.. 我又係明天都有interview,也放棄了,果間都唔係我心儀想入..諗住當比阿仔warm up..都係去旅行開心d..

原帖由 hoyinghar 於 10-10-29 15:48 發表
haha...唔誇張, 凍親仲煩啦....^O^ 我都好似你咁架...著都個女成個'種'咁....哈哈

除左KV, 我仲報左, 培正, 民生, 宣道, 靈糧堂, 荃浸, 荃救世軍吳國偉; 另外而家等緊協恩及st.rose 囉.....

...
不過女仔又多d選擇ge..起碼多左恊恩同st.rose,原來你住荃灣果邊,我有d朋友住果邊都報左荃浸同荊冕堂..

係呀,Esther...我明天要in 的 本來就係荊冕堂囉....但去旅行唯有選擇放棄.....唸住都報下荃灣那邊, 多個保障或多個選擇.....

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-10-29 15:59 發表
不過女仔又多d選擇ge..起碼多左恊恩同st.rose,原來你住荃灣果邊,我有d朋友住果邊都報左荃浸同荊冕堂..

哇哇原來大家都好努力呀 ,女仔真係多D撰擇,我個兒生女都係St.Rosa讀K.3今年轉了校長. 起初我都想報St.Rosa但小學又唔關我事,好似攪攪振嘻嘻都是算了,我還有玩到北角蘇浙,報完名後一定唔會去in,因為條路很斜的.. 努力,加油.......

Hi, I also applied for SC ar.. lucky that the time will not clash with KV (7/11).  SC interview will take on 8/11 am, so have to skip from school on that day.

Besides KV & SC, I also applied for PC, MS, Alliance, Soka.  Later will apply SRL and GH, then no more.  Seems very crazy for the parent's nowaday (like me) .

For mami apply for PC, any interest to go together on 17Nov (Wed)?   I will take holiday that day to hand in the form in person.

For tommorrow, I am thinking what kind of food can the kid eat.  Bcoz my girl is not good at chewing hard food (actually eat very slow).. maybe need to buy some bread, cake etc...

Oh... need to sleep early today & see you all tommorrow.

嘩! 原來個個都咁勤力, 我都幫囝囝報咗 KM, KV, 崇真, 民生, 宣道, 培正呢六間!  其他嗰D都唔想報, 因為我覺得如果呢六間都唔收的話, 咪响中心升K1囉, 都唔係好差啫, 話哂中心都喺九龍塘區辦咗學好幾十年!!!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

其實有三間幼稚園都要親自交Form,由於假期寶貴所以都要麻煩家人幫我交.最慘我是5.5day work, 無長短周, 十月和十一月正是interview旺季個個星期六都要請假 , bcbaby你都有考慮GH? 我兒生女一年前都有考,等我八下考什麼.....再講你知...
‹ 上一主題|下一主題