用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 中心幼稚園秋季旅行-請問大家係坐幾號車及幾號燒烤爐呀? ...
go

中心幼稚園秋季旅行-請問大家係坐幾號車及幾號燒烤爐呀? [複製鏈接]

hihi ,咁多位咪媽,想請問你地係幾號車及燒烤爐? 我地係7號車,20號爐呀^^ 仲有你地今日收到K1留位費回條嗎? 你們有什麼想法呢,有為小朋友報其他學校嗎?
   0    0    0    0

我地坐6號車, 17號爐!

收到K1留位費回條, 無諗過佢會咁早收人交囉! 我個小朋友一間都未in過, 最快嗰間都要後日(28/10)先in, 我諗都要交$660比中心, 當買個保障!!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

我同你一樣呀7號車,19號爐,今天已交了留位費,已有其他學校收了k.1,我還是觀察小朋友的情形,已返了二個月學,他還是喊住上校車... ,今天擇校已改變初衷, 以前仔仔未返學,我已有一大堆心儀的學校想報,但現在我只希望他開開心心地返學,開開心心同我講ByeBye, 大前提是他愉快的學習, 未來三年幼稚園的生活是他人生的第一頁 .

Hi hoyinghar,

We are the same ar. same bus and same fireplace.  Probably we are the same class ma...

We also pay the $660 reservation fee ar..(secure a seat first!!)

BTW, is your daughter 's surname "Fung"?Because my daughter always telling her classmates's name.

原帖由 hoyinghar 於 10-10-26 22:27 發表
hihi ,咁多位咪媽,想請問你地係幾號車及燒烤爐? 我地係7號車,20號爐呀^^ 仲有你地今日收到K1留位費回條嗎? 你們有什麼想法呢,有為小朋友報其他學校嗎?
哈!我同你一樣7號車,20號爐.. 今日已經交左$660啦! anyway作個最壞ge打算,買個保險好d...當lee 一年ge保護費又好,咩都好啦..話無報其他ge你都唔信啦..無報咁少就真.. 我諗好多媽咪都係咁諗...

原帖由 viandes 於 10-10-26 23:41 發表
我地坐6號車, 17號爐!

收到K1留位費回條, 無諗過佢會咁早收人交囉! 我個小朋友一間都未in過, 最快嗰間都要後日(28/10)先in, 我諗都要交$660比中心, 當買個保障!! ...
我都知要交ge la..都預左係咁早..之前有中心ge mama講過係咁早交..其實出面亦都有好幾間pn係 lee個時候交留位費..我都係28號in呀...7點,我知你都係...唔知我哋會唔會編埋同一group in呢?!

原帖由 avkids 於 10-10-27 17:10 發表
我同你一樣呀7號車,19號爐,今天已交了留位費,已有其他學校收了k.1,我還是觀察小朋友的情形,已返了二個月學,他還是喊住上校車... ,今天擇校已改變初衷, 以前仔仔未返學,我已有一大堆心儀的學校想報,但現在我只 ...
米咁啦!始終仲細..我諗上校車喊,係佢慣左ge情緒表達..係都要喊下先舒適..可能你平時太就佢..話唔返就唔返(生日會果次)睇穿你弱點..上到k1,大個d,會好d ge la...加上lee個n1仲有成8-9個月train,慢慢黎啦...有時d嘢唔逼得架!放鬆d去等待啦...總會有日成功ge!好似嘉謙咁,講嘢仲未得,好多嘢唔識表達,唔通我又逼佢講嘢咩~~不過lee排好左好多啦~~加油啦!媽媽!30號再傾啦~

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-10-27 23:15 發表
我都知要交ge la..都預左係咁早..之前有中心ge mama講過係咁早交..其實出面亦都有好幾間pn係 lee個時候交留位費..我都係28號in呀...7點,我知你都係...唔知我哋會唔會編埋同一group in呢?! ...

haha!!  yes ar, Oct. 28 at 7pm... mine is group 1/turn 4/ team G... and u??

Is your son in group 2??

“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

hi hi, nice to meet you ar^^

Yes ar, my daughter's surname is 'Fung' ar ...and your daughter's surname is 'Wong' ma?? she also always tell me her freinds in kingdergarten...haha

原帖由 bcbaby 於 10-10-27 21:59 發表
Hi hoyinghar,

We are the same ar. same bus and same fireplace.  Probably we are the same class ma...

We also pay the $660 reservation fee ar..(secure a seat first!!)

BTW, is your daughter 's surnam ...

我都俾左留位費, 學你地話齊買個保障先...我都有in 其他K1學校....;0華, 7pm....咁晏既??

原帖由 viandes 於 10-10-28 01:18 發表

haha!!  yes ar, Oct. 28 at 7pm... mine is group 1/turn 4/ team G... and u??

Yes ar... 7pm!

I think I will pay 留位費 for maximum 3 schools only!!!

原帖由 hoyinghar 於 10-10-28 11:15 發表
我都俾左留位費, 學你地話齊買個保障先...我都有in 其他K1學校....;0華, 7pm....咁晏既??

原帖由 viandes 於 10-10-28 01:18 發表

yes ar!我係group 2 ,turn 4,team G,唔知到時見唔見到你呢?!...hehe...

原帖由 hoyinghar 於 10-10-28 11:15 發表
係呀!7pm..我哋in崇真呀..因為lee間學校weekend好多課外活動,所以面試會安排係weekday放學後ge下午至夜晚..上2個星期已經in左第一埸ge la...

呀, 原來如此 ^^ good luck both of you

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-10-28 13:53 發表
係呀!7pm..我哋in崇真呀..因為lee間學校weekend好多課外活動,所以面試會安排係weekday放學後ge下午至夜晚..上2個星期已經in左第一埸ge la...

Hi !  My daughter's name is Yeung Hoi Ching ar..

Seems some of the classmates are attending K1 interview ar !  How is their performance? ... We will have the first one on 7/11 (sun) at KV... very excited!!  Hope she will talk in front of the stranger!!

See all mami on satuarday!!
(BTW, I will wear the winter PE uniform for my daughter coz it is too cold to wear the summer one.)

原帖由 hoyinghar 於 10-10-28 11:11 發表
hi hi, nice to meet you ar^^

Yes ar, my daughter's surname is 'Fung' ar ...and your daughter's surname is 'Wong' ma?? she also always tell me her freinds in kingdergarten...haha

hi hi, good luck both of you too... 我都有考慮祟真, 但已錯過了, 沒有報. 今個星期我已換上冬季校服, 明天的旅行我都會穿冬季呀. 我第一個interview on 9/10, 在出發途中小朋友以為上學, 因為我個仔上了二個月學都 , 所以他在taxi已喊住唔返學....我已抱住最壞打算(平常心)當去玩啦, 當一去到學校他已給遊樂場的車車,滑梯,吸引了他......由於學校的安排可以即時上課室interview, 但他不肯離開操場,唯有叫他陪我去wei wei,上到課室他又被玩具吸引住 ,老師叫我陪他玩住先...不久老師走過來問他可以一齊玩嗎??我們的interview正式開始了.......二星期就回覆offer了上午班 ...他的表現令我好意外 去緊都喊, 我都無野可以做,隨緣...

Hi Hoi Ching ma ma, I also let Hong Kiu wear winter PE uniform today lu....really really cold and dun want let her get cold again.....

I also have  KV interview on 6/11, I hope she will have a good performance but hard to say.....let's discuss tmr ^^

原帖由 bcbaby 於 10-10-28 20:05 發表
Hi !  My daughter's name is Yeung Hoi Ching ar..

Seems some of the classmates are attending K1 interview ar !  How is their performance? ... We will have the first one on 7/11 (sun) at KV... very exc ...

Hi Tinny,

我都俾康翹著左冬季運動衫....真的很凍呢....

宇翹咁快有offer 咁好,....咁你有無交留位費? 希望宇翹黎緊d interview 會越黎越有好表現啦^^ 明天見 ^^

原帖由 avkids 於 10-10-29 09:55 發表
hi hi, good luck both of you too... 我都有考慮祟真, 但已錯過了, 沒有報. 今個星期我已換上冬季校服, 明天的旅行我都會穿冬季呀. 我第一個interview on 9/10, 在出發途中小朋友以為上學, 因為我個仔上了二個月學 ...

原帖由 avkids 於 10-10-29 09:55 發表
hi hi, good luck both of you too... 我都有考慮祟真, 但已錯過了, 沒有報. 今個星期我已換上冬季校服, 明天的旅行我都會穿冬季呀. 我第一個interview on 9/10, 在出發途中小朋友以為上學, 因為我個仔上了二個月學 ...
咁早interview,果間係米啟思呀?咁你有無去交留位費呀?恭喜晒!其實有時佢哋d表現,又真係幾意外架...

原帖由 hoyinghar 於 10-10-29 12:06 發表
Hi Hoi Ching ma ma, I also let Hong Kiu wear winter PE uniform today lu....really really cold and dun want let her get cold again.....

I also have  KV interview on 6/11, I hope she will have a good p ...
哈!我都係6/11 kv interview,10:15am,你幾點呀?唔知又會唔會撞見呢?! 我都仲未比嘉謙換季,不過裹面加多件底衫..我覺得一到晏d至中午就出太陽,升返上20度,ok wor..有d熱,同埋放學接車時,我抱佢,佢都好暖..手仔,大比仔都唔凍..係一早,一夜,收左太陽就凍d...不過我聽日都會比長褲佢著..怕有蚊咬..明天見!
‹ 上一主題|下一主題