用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁2ND IN
樓主: silvia_ng
go

陳守仁2ND IN

[quote]原帖由 baby627 於 10-11-10 19:29 發表
啊!原來係樹填緑色,咁我仔應該聽錯咗指令啦,結果我又再問他是否樹填綠色先啱呀?他答我個幅畫裏面沒有樹嫁,咁我話乜你識聽下巴英文點講咩,他說佢考時識而家唔記得la。我估我個仔都係兇多吉小嫁啦,初時已知波子題答錯而家連填colour都錯埋仲未計其它什麽句子重組、找錯處………佢又冇哥哥姐姐係TSL喎,唉!真係凍過水。
祝其他小朋友好運啦………

我唸都冇機會了。

原帖由 bobo_ling 於 10-11-10 19:46 發表

你入既機會應該好大, 有個小朋友讀緊,加上有幾間學校入左圍, 証明你個女係好野黎, 唔洗煩la....

我一向諗名校睇中我個仔機會好微, 點知又比左個2nd int.我, 就係e個希望令我對我個仔有番期望, 開始日日睇住個月曆 ...

no la...呢間學校均真到不得了, 上年已經聽聞好幾個有兄姊就讀緊都唔收。我同你地一樣, 大家都係度呆等咋...

係咪唔勁叻嘅學生就唔收?入到嘅學生係咪會好谷讀書和功課?
原帖由 silvia_ng 於 10-11-11 17:39 發表

no la...呢間學校均真到不得了, 上年已經聽聞好幾個有兄姊就讀緊都唔收。我同你地一樣, 大家都係度呆等咋...

原帖由 bb00 於 10-11-11 18:32 發表

我覺得唔多唔少都會有od谷, 而家間間學校都係咁....

He may be mixed up with "tree" & "chin"
原帖由 Annngan 於 10-11-10 22:48 發表
[quote]原帖由 baby627 於 10-11-10 19:29 發表
啊!原來係樹填緑色,咁我仔應該聽錯咗指令啦,結果我又再問他是否樹填綠色先啱呀?他答我個幅畫裏面沒有樹嫁,咁我話乜 ...
Message Board Code

我唔夠膽講係咪一定要好勁好叻, 但觀乎呀仔班同學仔, 個個都好精靈活潑, 斯文FEEL既都係一個起兩個止。(男仔計) 個個影班相都會扮鬼扮馬, 就連老師都會同佢地癲埋一份一齊影架。
但如果想憑關係入呢間學校, 就真係微乎其微, 聽聞校長好公正的呢。(因前兩年有朋友話識保記D人, 不過校長都要佢自己考, 最後都唔收)
功課唔太多, P1大約3樣左右, 但中文功課會多D, 抄寫冇乜。成績都係家長自己本身谷D仔女, 入到去我只可以話成績差零點幾分, 排名都會差好多囉。

我唔夠膽講係咪一定要好勁好叻, 但觀乎呀仔班同學仔, 個個都好精靈活潑, 斯文FEEL既都係一個起兩個止。(男仔計) 個個影班相都會扮鬼扮馬, 就連老師都會同佢地癲埋一份一齊影架。
但如果想憑關係入呢間學校, 就真係微乎其微, 聽聞校長好公正的呢。(因前兩年有朋友話識保記D人, 不過校長都要佢自己考, 最後都唔收)
功課唔太多, P1大約3樣左右, 但中文功課會多D, 抄寫冇乜。成績都係家長自己本身谷D仔女, 入到去我只可以話成績差零點幾分, 排名都會差好多囉。

回復 288# silvia_ng 的帖子

咁重要嘅嘢, 真係要講多次!!!! ;P
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

當日去TSL開放日後因為小朋友的精靈活潑就愛上左這所學校。
原帖由 silvia_ng 於 10-11-12 10:17 發表

但如果想憑關係入呢間學校, 就真係 ...

回復 2# flostangraphy 的帖子

no la....ek今朝又發神經呀!