用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有冇去過"直資學校展覽"? 有野問! ...
go

請問有冇去過"直資學校展覽"? 有野問!

今年會O係11月13-14日O係理大舉行.

想問下舊年有去過既家長:

1) 係咪好多學校參加? 直唔直得去?
2) 有冇即時interview?
3) 有冇即時收表?
4) 要唔要帶埋成績表/證書去?

回覆 1# Teresa 的文章

我上年有去,以下是我的經驗:

都有十幾間學校參加,但不見那些「名校」参加。我認為值得去。除了可以知道學校資訊,最好是見一見、直接問一問學校的老師和同學,了觧校風和教育模式,讓你可作出比較及取捨。

2) 有冇即時interview?
唔會有

3) 有冇即時收表?
冇,只會派表

4) 要唔要帶埋成績表/證書去?
冇需要

我在網上找到這聯展的資料.

http://www.dsssc.org.hk/main/index.htm

但是參展的名單好像是去年的.

有沒有人知道這機構的查詢電話?

聯絡我們裏面的都是校長的電話.

會不會有一般的查詢電話?

想先瞭解一下今年有甚麼參展學校才決定去不去.

原帖由 wan2010 於 10-10-25 20:16 發表

都有十幾間學校參加,但不見那些「名校」参加。我認為值得去。除了可以知道學校資訊,最好是見一見、直接問一問學校的老師和同學,了觧校風和教育模式,讓你可 ...

回覆 1# willfaith123 的文章

我記得佢地會有報紙廣告的,請留意。

還有,那些應是學校電話,並非是校長直線。

原帖由 wan2010 於 10-10-25 20:16 發表

都有十幾間學校參加,但不見那些「名校」参加。我認為值得去。除了可以知道學校資訊,最好是見一見、直接問一問學校的老師和同學,了觧校風和教育模式,讓你可 ...

Thanks!