用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 LMC First Phase Final Round 已出 ~~~
樓主: bchi
go

LMC First Phase Final Round 已出 ~~~ [複製鏈接]

多謝曬, bchi!
我一直都有睇你地班LMC家長嘅留言, 你地令我對LMC有多d認識, thanks!!

我估唔到阿囝入到2nd in, 因為佢考完出黎同我講, 老師叫佢唱歌, 佢唔識唱, 仲有話成個interview只係唱歌, 好悶!我聽完佢講, 真係打定輸數

希望可以順利pass埋個2nd , 成為LMC既一份子!!

原帖由 bchi 於 10-10-22 23:59 發表
KC ))))))))))) 好開心呀 ))))))))

記住同ms man 講野時... 你明啦 kekekekke

kimb and cog,

努力努力 ~~~~~~~~~~

sa,  

人地蒲左一年喇衰野

原帖由 silvia_ng 於 10-10-24 12:39 AM 發表

呢條問題好難答, 正如人地問我老公有咩好, 又肥又大肚腩又老....WELL...我唔係睇外在美既人, 咪會肯嫁比佢囉。

選校都係一樣道理, 我都唔係睇外在美。 ...

丫KAKAKAAKAKAKAKAKAKKAAKAKKA WAKAKAKAKKAKAKKAKAKAKAKAKAKAKAKA

你真係好正架蕭阿E ))))) KAKAKAAKKAAKKAAKKAKAKAKAKAKAA

task,  

有咩好? 直接d , 比一仟蚊多小小學費, 小朋友就好似返國際學校咁, 仲有埋國語學囉.  
你讀津小唔洗交學費, 都要再比錢佢地出去學英文同國語, 最多每星期一兩堂, 但在保良局的直資小學, 你係一星期五日都在學英文同國語. 所以就算lmc 幾舊, 一樣大把棒場客. 其次 ~~~佢地d 老師真係超有愛心.

kimb,

上年二佰幾人報考, 一開始就in 小朋友in 家長. 今年八百幾人, 不論小朋友唱唔唱歌, 點先知家長對呢間學校心儀與否, 我真係覺得果張家長答問回條內藏機關囉 ~
唔係點可以咁快就揀到你地170 位小朋友 ?
nov 13 2nd in, 就真正interview喇, 大小朋友都要in, 作好準備未 ?
講真啊, 你地機會真係好大好大. 其實佢唔係一定收30人一班架, 有d 係三十二... 三十一咁架.

祝你地的小朋友, 順利過關 !! 出年一齊去lmc 果邊做朋友.

蕭阿e,  sorry..我都係唔想歡迎你入lmcity, 因為阿女都係入返tsl 方便你 , 祝你27 號有好消息 !!!
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

haha, 如果真係張家長問卷內有玄機, 真的不枉我同c6兩個既努力, 我地由阿囝排隊一刻開始, 填到佢差不多落返黎前幾分鐘先搞掂, 我地兩公婆逐條諗點答好, c6英文講, 我用中文寫。
bchi, 想請教一吓, 2nd in有d咩要注意呀? 通常校長會問d咩呢?

原帖由 bchi 於 10-10-25 09:55 發表

kimb,

上年二佰幾人報考, 一開始就in 小朋友in 家長. 今年八百幾人, 不論小朋友唱唔唱歌, 點先知家長對呢間學校心儀與否, 我真係覺得果張家長答問回條內藏機關囉 ~
nov 13 2nd in, 就真正interview喇, 大小朋友都要in, 作好準備未 ?
講真啊, 你地機會真係好大好大. 其實佢唔係一定收30人一班架, 有d 係三十二... 三十一咁架.

祝你地的小朋友, 順利過關 !! 出年一齊去lmc 果邊做朋友.

我同老公都為份問卷作戰左大半個鐘, 先起稿, 再抄一次, 終換來了2nd in, 真不枉我兩的努力。

原帖由 KimB 於 10-10-25 10:56 發表
haha, 如果真係張家長問卷內有玄機, 真的不枉我同c6兩個既努力, 我地由阿囝排隊一刻開始, 填到佢差不多落返黎前幾分鐘先搞掂, 我地兩公婆逐條諗點答好, c6英文講, 我用中文寫。
bchi, 想請教一吓, 2nd in有d咩要注意 ...

bchi,
乜今年唔係有千3人考咩 ?  得8xx人 ?
如果真係開3班, 每班收30人, 都有一半人唔收喎 or waiting !!
咁真係要好好準備喇 ^^  

>>>>>>>>>

丫KAKAKAAKAKAKAKAKAKKAAKAKKA WAKAKAKAKKAKAKKAKAKAKAKAKAKAKAKA

你真係好正架蕭阿E ))))) KAKAKAAKKAAKKAAKKAKAKAKAKAKAA

task,  

有咩好? 直接d , 比一仟蚊多小小學費, 小朋 ...

kimb & mrychan,

真係冇枉費你地心血, 抵晒啦 ~~~

beemaggie,

我地幾個家長係度數... 數呀數, 好似大約八佰人咋, 唔通我地count 左 , 你點知有仟三人架 ? 你問學校定估咋 ?

喂喂, 開四班呀, 我地今年都四班啦傻豬 :;pppp:

我都想問點樣知道有幾多人報名, 因為學校網頁都冇提及到, 原來係你地自己數, ha ha ha

唔單衹填問券, 我為左LMC, 我地放棄左去另一間學校interview, 所以我地真係好有誠意嫁, 希望文校長可以感受到喇........
原帖由 bchi 於 10-10-25 12:18 發表

beemaggie,

我地幾個家長係度數... 數呀數, 好似大約八佰人咋, 唔通我地count 左 , 你點知有仟三人架 ? 你問學校定估咋 ?

喂喂, 開四班呀, 我地今 ...

醒目開學勳章

task,  

有咩好? 直接d , 比一仟蚊多小小學費, 小朋 ...

份問卷, 我都攪咗好耐, 攪到我仔出黎都未答完.  

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 10-10-25 12:18 發表

beemaggie,

喂喂, 開四班呀, 我地今 ...

我都有數, 係 752 人.   原來唔係淨係我一個數.  

我仲發現1st interview d number都內藏玄機架.

原帖由 kc_01k 於 10-10-25 02:12 PM 發表

我都有數, 係 752 人.   原來唔係淨係我一個數.  

我仲發現1st interview d number都內藏玄機架.

快d 講 ))))) 有咩玄機我唔知 )))))

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 10-10-25 14:14 發表

我發現401100 & 401200 呢兩個 number, 各都分別有兩個interview 時間之嘛.

401100  10:30   &    11:15
401200  11:15   &    12:00

我估即係呢兩個number係無人嘅, 減返兩個, 即係 750人報考.  

咁勢利既....你....

原帖由 kc_01k 於 10-10-25 14:28 發表

我發現401100 & 401200 呢兩個 number, 各都分別有兩個interview 時間之嘛.

我估即係呢兩個number係無人嘅, 減返兩個, 即係 750人報考.   ...

佩服, 佩服!!

原帖由 kc_01k 於 10-10-25 14:28 發表

我估即係呢兩個number係無人嘅, 減返兩個, 即係 750人報考.   ...

可 否講下上年int. 考咩呢?

蕭阿e,  sorry..我都係唔想歡迎你入lmcity, 因為阿女都係入返tsl 方便你 , 祝你27 號有好消息 !!!

多謝哂先! 我都希望有好消息! 但實在太多人考了, 自問個女唔係幾叻, 所以我地兩公婆都擔心架!

原帖由 silvia_ng 於 10-10-24 00:39 發表

呢條問題好難答, 正如人地問我老公有咩好, 又肥又大肚腩又老....WELL...我唔係睇外在美既人, 咪會肯嫁比佢囉。

選校都係一樣道理, 我都唔係睇外在美。 ...

答得好妙~
願我的喜樂感染你

希望所有有心人都入圍,成為我地lmc一份子
願我的喜樂感染你

Really don't know how's there arrangement coz most of the 2nd in no. were 3xxxxx & 4xxxx. no. 2xxxxx is the less only 3, it's a bit unfair for those no. with 2xxxxx.
:(

我估係巧合, 應該唔關個application no既事。

原帖由 rm3202 於 10-10-27 20:51 發表
Really don't know how's there arrangement coz most of the 2nd in no. were 3xxxxx & 4xxxx. no. 2xxxxx is the less only 3, it's a bit unfair for those no. with 2xxxxx.
:(

bchi mum,
出年都真係要同你攞多料之得!!!

原帖由 bchi 於 25/10/2010 14:14 發表

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-
‹ 上一主題|下一主題