用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道取錄信
樓主: FeiSeeNai
go

播道取錄信

your son has brother and sister there?
原帖由 wai406 於 10-10-29 16:20 發表
My son also interview at 23/10, on 26/10, we rec'd call for the successful, they ask me to notice the register letter has send out and need to register at 30/10.  They're afarid the letter will be lat ...

no bother and sister study at EC.

原帖由 ssdiana 於 10-10-29 16:22 發表
your son has brother and sister there?

I feel hopeless for my child.  I think what I'm waiting for is the official rejection letter.

原帖由 wai406 於 10-10-29 04:20 PM 發表
My son also interview at 23/10, on 26/10, we rec'd call for the successful, they ask me to notice the register letter has send out and need to register at 30/10.  They're afarid the letter will be lat ...

ziyi,

23interview的(no connection),昨天已有人收信.

其實我地班家長更加徬徨,因為大多數只報了一間,眼見其他人收信,我地就奈何遲遲未有消息,等到今日先可以放下心頭大石。所以我好明白你的心情。事實上學校今次的安排應可以做得更好。唔好灰心,希望在明天,all the best to you!

原帖由 ziyi 於 10-10-29 16:11 發表
咁第2天面試呢
不如學校說,第2天面試的,大家當做遊戲吧
我唔係嬲學校,但她們要做,公關可以做好一些嗎?
體諒一下家長
而唔係,說一些.........

其實收唔收,全憑主的心意
但聖經上都有教訓我們的說話
"是就說是,不是就 ...

醒目開學勳章

教養孩童,使他走當行的路,就是到老,他也不偏離

以現時學校的收生流程叫人看到的又是怎樣

日日放工要做嘅嘢,就係開信箱睇吓有無信,今日都無應該無機會喇,真係有啲唔開心架

我都係呀! 每天放工就係立即返屋企開信箱, 但這幾天總是失望...

到今天都無信收, 就算reject letter 都無; 都唔知想點. 快些玩完這個 game 吧! 從沒想像過為小朋友選小學是那麼苦! 只想在有能力時給他多一個選擇, 可惜事與願為.

Anyway, 等收到reject letter, 收拾心情等大抽獎吧!

So do I.

Very very disappointed with the arrangements.

Just wait for the official rejection letter to make myself "die heart".

原帖由 gobbys 於 10-10-29 16:47 發表
I feel hopeless for my child.  I think what I'm waiting for is the official rejection letter.
代碼 效果
Chu Chu Ma Ma

想問問各位,有否曾經收到waiting offer的家長?

只想make sure是否有waiting offer,因為要計劃一下下一步應該怎做。

代碼 效果
Chu Chu Ma Ma

回覆 22# goo_littlebb 的文章

thanks...

today is the deadline for 2nd batch letter and probably Mon will have the 3rd batch letter, don't worry!!

So, need to make decision on this afternoon, accept EC offer or wait for the 心水津貼小學......
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

有無人收到waiting list or reject letter ?

已有心理準備會被REJECT, 心情七上八落.....我只APPLY播道, 亦盡左力, 唔收冇辨法, 寧願快D收左REJECT信, 可以死心....但遲遲未有消息, 好折磨呀.....

回覆 1# Hellomimi112 的文章

唔知道第一,二批出左多少个offer, 我估都尚馀不多,机会渺茫!

究竟要等到幾時呀? 日日住信箱得個桔??

原帖由 Hellomimi112 於 10-10-30 11:44 發表
已有心理準備會被REJECT, 心情七上八落.....我只APPLY播道, 亦盡左力, 唔收冇辨法, 寧願快D收左REJECT信, 可以死心....但遲遲未有消息, 好折磨呀.....

我同你完全一樣, 只報了播道, 快明天, 就可以了結.......

just got a call from EC, my son got the offer by EC.  Good luck all of you.

原帖由 JJ2601 於 10-10-31 16:11 發表

我同你完全一樣, 只報了播道, 快明天, 就可以了結.......

收到offer的似乎都係through 電話... 咁如果今晚收到信, 係咪即係

請問有冇人收到信呢??

等待既感覺好痛苦, 好折磨

原帖由 2boysmami 於 10-11-1 12:14 發表
收到offer的似乎都係through 電話... 咁如果今晚收到信, 係咪即係

請問有冇人收到信呢??

今天早上打電話問,佢都是說要待2/11先可再問.又要等......

原帖由 beetle 於 10-10-29 17:06 發表
ziyi,

23interview的(no connection),昨天已有人收信.

其實我地班家長更加徬徨,因為大多數只報了一間,眼見其他人收信,我地就奈何遲遲未有消息,等到今日先可以放下心頭大石。所以我好明白你的心情。事實上學校今次的安排 ...

我小女在10月9日interview, 在10日21日已收到信"收咗" 和在10月25日收到播道電話, 提我們交留位費.