用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 第一城胡素貞家長交流站
樓主: Namson
go

第一城胡素貞家長交流站 [複製鏈接]

下星期考試妳地溫左書未呀?我仲未開始呀.

凍到唔想溫習

回復 2# Namson 的帖子

好緊張開始派卷了

回復 1# shirley62604 的帖子

我個仔話數學,常識同中文已公佈成績,英文未講,如果佢冇聽錯都考得唔錯既.

原帖由 Namson 於 11-1-19 11:24 發表
我個仔話數學,常識同中文已公佈成績,英文未講,如果佢冇聽錯都考得唔錯既.

我女數學差d,拉低好多

期待今個星期6

你地知5知每班有幾多個豬肉獎 ~~ 例如操行,清潔果d

我個仔昨天都有拿這兩個猪肉獎回來,我問過佢班上有幾多個同學攞,佢話20個清潔獎,8個操行.我個仔英文今次考得唔係幾好,反而常識就頒左個獎比佢.

原帖由 shirley62604 於 11-2-16 02:01 發表

我女數學差d,拉低好多

期待今個星期6

你地知5知每班有幾多個豬肉獎 ~~ 例如操行,清潔果d

昨天收到成績表so far so good啦!妳地有冇聽到出年開始P2會有一班係精英班,用普教中呀?因為我趕時間所以冇詳細問.

原帖由 Namson 於 11-2-16 08:09 發表
我個仔昨天都有拿這兩個猪肉獎回來,我問過佢班上有幾多個同學攞,佢話20個清潔獎,8個操行.我個仔英文今次考得唔係幾好,反而常識就頒左個獎比佢.

原帖由 Namson 於 11-2-20 20:58 發表
昨天收到成績表so far so good啦!妳地有冇聽到出年開始P2會有一班係精英班,用普教中呀?因為我趕時間所以冇詳細問.

我晤知.....我女普通話麻麻.....實無份

我女不是太好,但我收貨

原帖由 Namson 於 11-2-16 08:09 發表

我都係2個

第一城胡素貞(申請學校專屬討論區方法)

第一城胡素貞 討論有興趣的家長 請積極開多2個熱門論題以在短期內申請學校專屬討論區

申請學校專屬討論區方法:

如欲申請學校專屬討論區,請回覆本論題並提供以下資料:

1. 學校全名 (中文及英文),請列明屬幼稚園或小學

2. 學校地址及所屬地區

3. 於教育王國有關該校之討論連結,詳情如下:
- 標題以該校為唯一主討論題目 (即不接受「某校VS某校」)
- 不少於3個討論連結
- 該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出

第一城胡素貞小學之英文程度?

想問
1.英文是用教科書教或是自行編制之WORKSHEET教?
  2.英文有沒有用深1年之教科書?
  3. 數學是否1-6年級都是用中文教?

望各家長解答. 謝謝

1.英文是用教科書教或是自行編制之WORKSHEET教?
use textbook setup
2.英文有沒有用深1年之教科書?
no
3. 數學是否1-6年級都是用中文教?
yes
‹ 上一主題|下一主題