用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生幼稚園
go

民生幼稚園

今日開始可以 download 報名表嘞 ..

http://munsang.edu.hk/kindergarten/apply/2011apply.pdf

http://munsang.edu.hk/kindergarten/apply/application10-11.pdf

tks!!!

去民生有乜路線可以提供?

原帖由 Pertra 於 10-10-18 16:46 發表
Bonnie,

派發表格日期: 2010 年11 月1 及 2 日(星期一及二)
截止日期: 2010 年11 月2 日(星期二)

吾明?可以download from web page !但為何有派表日?
現在填完,可以寄回嗎? ...

佢地個website張通告出得幾差人人睇完都唔明.
其實果度有page 2架
好多人同你一樣 睇漏左page 2

據我理解,download咗張form可於11月2日或之前寄回,便無須再親身報名,不過就算今日寄表,佢地都只會在11月1日才處理。

如想親身交表,是否要11月1日才接受報名?郵寄就即日起可以交.但全都等到11月1日才處理.真是看了數次才稍為明白.

其實除了一條龍之外, 聽講校風一般, 所以無乜好感!

原帖由 yktso 於 10-10-18 17:23 發表
如想親身交表,是否要11月1日才接受報名?郵寄就即日起可以交.但全都等到11月1日才處理.真是看了數次才稍為明白.

佢張 form 要填 父母大學讀邊間, 請問有冇人知這兩年被取錄學生o既父母是否都是大學生呢?  
或者有冇識讀緊MC小朋友o既 父母唔係大學生?

原帖由 Harebellv 於 10-10-18 18:11 發表
佢張 form 要填 父母大學讀邊間, 請問有冇人知這兩年被取錄學生o既父母是否都是大學生呢?  

其實呢間我覺得最睇父母.因為去年佢既INTERVIEW 好"假"

原帖由 NICOLE123 於 10-10-18 22:20 發表

其實呢間我覺得最睇父母.因為去年佢既INTERVIEW 好"假"

可否詳細講下?

原帖由 giant_japan 於 10-10-18 22:34 發表

可否詳細講下?

唔講了..之前講左好多次
你SEARCH番上年咁上下時間既TOPIC, 好多家長IN完都有同感
唔想人地話我唱衰人地間學校.

我冇唸過呢間要填父母大中小學校名,
某d幼稚園要呢d資料黎預算小朋友入返名小學機會,
例如男考生baba係喇吵畢業,
女考生mama係maryknoll畢業,
呢2個小朋友入返以上名校機會比較高,
取錄佢地可以提高呢間幼稚園小學派位成績!
但munsang係一條龍, 要呢d資料冇用,
或者係要黎評估一下父母教育程度? 估計下家庭背景?

原帖由 Harebellv 於 10-10-18 18:11 發表
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我都好介意佢張form唔清唔楚
同埋點解要填家長小中大學資料

如果真係咁介意,真心建議唔好報呢間,無謂搞到自己唔開心

agree ... focus on the ones that you like la.. :)

原帖由 B.B.BaBa 於 10-10-19 10:11 發表
如果真係咁介意,真心建議唔好報呢間,無謂搞到自己唔開心

I don't like it, so I did not spend time on this.

原帖由 靚媽媽店 於 10-10-19 10:34 發表
agree ... focus on the ones that you like la.. :)

我就唔理咁多,form照寄.........唉,都唔一定考到喎,因為阿仔講野都總係一般....

申請表要填父母既小中大學資料, 好明顯係要選家長!

我有位朋友係民幼教, 佢都話年年interview佢地一班老師都只係"做樣", 因為校長自己係有一箱form, 連老師都唔比知架!

咁黑暗...即係黑箱作業 !! 內定 ??