用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 ,根德園 , 應選邊間好?
樓主: sleepingbo
go

學之園 ,根德園 , 應選邊間好? [複製鏈接]

我覺得如果小朋友都會諗住讀傳統小學, 幼稚園開始'谷'又唔係太大問題, 等佢適應下, 除非我一定會送個仔出外國, O甘就可以讀國際學校, 無O甘'谷'

我有個朋友佢個仔上年係喇沙讀緊F.3, 因為讀得唔係幾好同覺得辛苦, 今年就送左去UK讀, 但係佢個仔話D功課同壓力重犀利過香港, 都係由朝忙到晚...

just wonder why you perfer 傳統名校  but you dun like 填鴨 ??

原帖由 bbkitko 於 10-10-23 22:54 發表
其實我想仔仔讀傳統名校如喇沙, 我覺得LH採用活動教學, 如果升直資當然無問題, 但讀傳統小學可能小朋友好難適應.
不過我不太喜歡KV, 因為太填鴨.
SC同樂基會否較合適將來讀傳統名校?
希望LH的家長俾D意見. ...

原帖由 haydenden1023 於 10-10-24 00:51 發表
我覺得如果小朋友都會諗住讀傳統小學, 幼稚園開始'谷'又唔係太大問題, 等佢適應下, 除非我一定會送個仔出外國, O甘就可以讀國際學校, 無O甘'谷'

我有個朋友佢個仔上年係喇沙讀緊F.3, 因為讀得唔係幾好同覺得辛苦,  ...

The most important thing is the kids can learn and develop their habit in learning and exploring.
‹ 上一主題|下一主題