用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局志豪小學 "讀緊志豪"既mami入來傾下...
go

"讀緊志豪"既mami入來傾下... [複製鏈接]

呢度好少讀緊既mami呢!!~~
我亞仔剛上P4, 已返左個多月學啦, 你地讀成點呢....

(其他班既mami都可以入來傾下架....)
   0    0    0    0

康仔9歲, 恩女3歲

醒目開學勳章

你個仔這幾年的成續如何~

原帖由 yan_ma 於 10-10-14 11:54 發表
呢度好少讀緊既mami呢!!~~
我亞仔剛上P4, 已返左個多月學啦, 你地讀成點呢....

(其他班既mami都可以入來傾下架....)

Hello,
我囡p1, 暫時佢話都幾開心.
likebb, 你小朋友好似都係p1, ok嗎?

醒目開學勳章

ok, 我個讀 b 班, 係呢你個讀邊班呀~

原帖由 yiuyiuhk1127 於 10-11-12 13:59 發表
Hello,
我囡p1, 暫時佢話都幾開心.
likebb, 你小朋友好似都係p1, ok嗎?

你們好.....都算ok啦 (keek住全級30以內) ....有時好d, 有時差d...但上小四後d野明顯深左, 功課亦多了....以前做功課大約2小時....而家大約3小時, 重好多時吳識做等我教佢..所以有時都做到好晚呢..........
你地都係P1. 功課都還ok吧? 岩岩考完第一次試, 會了解到小朋友多一點的了.....
原帖由 likebb 於 10-11-8 13:41 發表
你個仔這幾年的成續如何~

康仔9歲, 恩女3歲

原帖由 likebb 於 10-11-29 10:10 發表
ok, 我個讀 b 班, 係呢你個讀邊班呀~
likebb, 我囡都b班, 响度遇到同學仔真開心.  放完假又要考試,有時我隻囡都幾懶.

原帖由 yan_ma 於 10-11-30 18:42 發表
你們好.....都算ok啦 (keek住全級30以內) ....有時好d, 有時差d...但上小四後d野明顯深左, 功課亦多了....以前做功課大約2小時....而家大約3小時, 重好多時吳識做等我教佢..所以有時都做到好晚呢..........
你地都係 ...

yan_ma, 我都覺得有時好多功課, 唔識嗰D又要等我放工教, 都幾攰.
你小朋友是否普通話班?是否A和E班成績比較好?

我小朋友是普通話班(由P1-P4), P1未分班的, 到P2會分, 應該是A班精英班, 跟住B,C (但D,E班因是普通話班, 所以未有分班, 一班入面都幾參差架, 好似我亞仔果班就係啦)

原帖由 yiuyiuhk1127 於 10-12-20 00:13 發表

yan_ma, 我都覺得有時好多功課, 唔識嗰D又要等我放工教, 都幾攰.
你小朋友是否普通話班?是否A和E班成績比較好?

康仔9歲, 恩女3歲

HI, 您們好!

我囡讀緊P.1,   你哋有冇參加" 試前溫習班"? 覺得有冇幫助?
;-)
‹ 上一主題|下一主題