用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔面試2010
樓主: thomasha
go

男拔面試2010

好像要敷衍了事!SPCC面试题不见有DBS写的这么详细呀!宰相!好人! 别的论坛也不见呀!有劳您老了要再次着墨!不要吝啬呦!那你就好人到底吧!我替要去SPCC面试的家长谢谢你了!

回覆 2# manmak88 的文章

那个圆形的贴纸是代表面试完的小朋友,没别的意思,我儿子告诉我每个小朋友都有的,他很肯定的说!所以不用担心!

如果你有看清楚其他主題:
(1)有很多很好的家長已寫了很多
(2)我在別的地方也寫了一些
(3)就是在這主題,我也說過該校的面試安排,如你有興趣及時間和DBS比較,請自行細閱。

這主題是講男拔的,別的學校的事情請在別的主題討論,免得想看男拔面試資料的廣大讀者多花時間在這主題上。

替別人謝我可不必,他們大可自行留言,相信不用你費心了。

Lazy parents seldom get any reward.

越來越喜歡回應你的留言,因為它們太可愛,有種難以抗拒的誘惑。
原帖由 IANLEE 於 10-10-10 02:30 發表
好像要敷衍了事!SPCC面试题不见有DBS写的这么详细呀!宰相!好人! 别的论坛也不见呀!有劳您老了要再次着墨!不要吝啬呦!那你就好人到底吧!我替要去SPCC面试的家长谢谢你了! ...

我想你是看漏了我為何這樣問的原因
不是有or 沒有問題, 而是為何顏色不同
因為我太太看到大家的都是橙色圓形貼紙
只有我小朋友是綠色圓形貼紙......
她認為這可能是一個有義意的東西, 唉
我最怕是她希望越大, 失望越大only
明不明白?
為什麼沒有其他綠色圓形貼紙出來相認, 甘就水落石出

原帖由 IANLEE 於 10-10-10 02:54 發表
那个圆形的贴纸是代表面试完的小朋友,没别的意思,我儿子告诉我每个小朋友都有的,他很肯定的说!所以不用担心!

There is no special meaning of the stickers, it happeneded every year and it only represents different groups. My friend son got the gold sticker this year and my son got an orange sticker last year.

quote]原帖由 manmak88 於 10-10-10 09:41 發表
我最怕是她希望越大, 失望越 ... [/quote]

我孩子說那是分組用的貼紙. 他說到5樓面試時進入課室後, 老師給他的.

原帖由 milkonline2 於 10-10-9 23:24 發表
I think the flow is the same.  For my son’s group no one choose to draw picture. Yes except 史力嘉, one cartoon has been watched and it’s interesting.  For the content I also forgot as I was not con ...

I asked my son again and he said the story should be "birthday of tiger".  He was asked questions about the story after listening to the CD.

My son also told me more about the "find the differences".  He said there were 3 pictures.  All food was shown in picture A.  Then he was asked to spot 3 missing food in picture B and 1 missing food in picture C.  He was given 30 seconds to read picture A.

見完就應該放下, 大人更須如此, 一個貼紙, 又有什麼意意思呢????  萬一真是有意思, 又要估代表什麼, 收到信成為SECOND IN的最後300人才研究吧!!! 放鬆D, 對大人同小朋友都好D!!!!
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

其實我對內容唔係太上心,對唔住呀!不過今朝我囝囝畫咗個獅子我順便同佢講:你依排同獅子好好朋友,連聽故事都係獅子的生日,點知佢同我講:媽咪係老虎的生日!哈哈!take it easy la!   :)
原帖由 Camom 於 10-10-10 10:28 AM 發表

I asked my son again and he said the story should be "birthday of tiger".  He was asked questions about the story after listening to the CD.

My son also told me more about the "find the differences ...

我撕走阿仔個名字貼紙(上面有個圓形貼紙)o個陣,佢一d都無留戀。有時呢d野唔駛咁杯弓蛇影,搞到自己咁緊張,對自己同小朋友都唔係幾好。
原帖由 **芳芳** 於 10-10-10 11:34 發表
見完就應該放下, 大人更須如此, 一個貼紙, 又有什麼意意思呢????  萬一真是有意思, 又要估代表什麼, 收到信成為SECOND IN的最後300人才研究吧!!! 放鬆D, 對大人同小朋友都好D!!!! ...

醒目開學勳章

原帖由 IANLEE 於 10-10-10 02:30 發表
好像要敷衍了事!SPCC面试题不见有DBS写的这么详细呀!宰相!好人! 别的论坛也不见呀!有劳您老了要再次着墨!不要吝啬呦!那你就好人到底吧!我替要去SPCC面试的家长谢谢你了! ...

唔好意思, 請恕我打擾, 呢個post好似係討論男拔面試,
好似唔係討論人

大家都係為小朋友既將來而黎呢版, 都算叫做同一條船, 寬容d啦

原帖由 milkonline2 於 10-10-10 12:13 發表
其實我對內容唔係太上心,對唔住呀!不過今朝我囝囝畫咗個獅子我順便同佢講:你依排同獅子好好朋友,連聽故事都係獅子的生日,點知佢同我講:媽咪係老虎的生日!哈哈!take it easy la!   :) ...

Me too!  My son said, "mummy, how come you always mixes up lion & tiger ga"...haha!!

Absolutely great entertainment! Make me laugh! 宰相....
原帖由 thomasha 於 10-10-10 03:06 AM 發表
如果你有看清楚其他主題:
(1)有很多很好的家長已寫了很多
(2)我在別的地方也寫了一些
(3)就是在這主題,我也說過該校的面試安排,如你有興趣及時間和DBS比較,請自行細閱。

這主題是講男拔的,別的學校的事情請在別的主題討 ...

Any kids are requested to play piano in another room? As my son told me that the teacher asked him to play piano. Really doubt about my son is teasing me, or telling about the truth.

My son got a green sticker after the interview.   

As asked my son, first watching TV  (related to Mouse, in english language) or drawing before interview.  

In the interview, the story was "The birthday of tiger", and answered the questions after listerning the story.

And then found "the missing animals" in the pictures after seeing 1st picture for a period of time.

After interview, watching TV (related to car racing, in cantonese) or drawing again.

原帖由 manmak88 於 10-10-10 09:41 發表
我最怕是她希望越大, 失望越 ...

回覆 194# mckbubee 的文章

Play piano? What is your son's current level of piano?  My son was requested to spell some words and I'm not sure it is true or not:  lion, panda, bread, London, Paris, HongKong, China and "University".  Very strange right?

He was also asked some Maths questions: 20-28?  He said it was not a one to one interview, 2 boys with one teacher.  Maybe he was dreaming.

平常心....無謂自尋煩惱....學校點選擇...都係你估佢唔到啦......
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

小小的一個貼紙. 不要為它帶來壓力.

我孩子說還看見貼上紅色貼紙的小朋友. 而且並不是考試後才貼上. 不知是否正確.

遊戲暫時告一段落了. 大家不如放鬆一點. 也不要再思前了...不如想後吧.

同一日嘅interview都咁多版本(連我朋友個囝囝in遲我個囝囝一個鐘, 佢囝囝都話有根本冇人問過佢任何野,佢全程只係睇史力加同晝畫, 最後就走啦, 都唔知去做x...)而我個仔只是答了幾個問題, 就只係睇movie同畫畫, 佢地根本冇問movie內容,連幅畫望都冇望..跟住就完畢..

如果我囝囝講嘅屬實嘅話,好有可能佢地select d 有potential 嘅人in, 至於點select 法, 就只有佢地先知, 是不是一早睇小朋友資料, 如家庭背景等等或是在臨埸再抽outstanding 嘅小朋友再in 又唔定...總知我地係呢做陪襯啦! 報名費都收左, 係唔係都做下樣IN D小朋友啦!? 之前冇做research, 早知佢地咁玩野就呢報啦!! 今時今日都用呢D形式面試, 佢地當互聯網劉呀!

交form都等左兩個鐘, 連interview都衰過人, 唔開放操場或禮堂(空無一人)比家長, 叫人係條無瓦摭頭又窄又長條樓梯等, 已經好黑人憎啦, 明玩人, 連間學校都見唔到! 叫人係下面等... 呢D X野作風呀!名校大晒咩!!! 驚D家長沾污佢地間學校???!!!!我覺得有D侮辱緊我地家長群囉!!!

等我得閒d寫封信鬧衰佢地都好!!仲有我先生係報館做, 叫佢d同事(港文版果d)寫衰佢地都好!!!

*忠實DBS友, 唔啱聽唔該唔好插! 我唔想同人晒時間筆戰, 亦都希望你地可尊重言論自由!! THANKS!

I think so......

原帖由 A8888 於 10-10-10 19:05 發表
同一日嘅interview都咁多版本(連我朋友個囝囝in遲我個囝囝一個鐘, 佢囝囝都話有根本冇人問過佢任何野,佢全程只係睇史力加同晝畫, 最後就走啦, 都唔知去做x...)而我個仔只是答了幾個問題, 就只係睇movie同畫畫, 佢地 ...