用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Interview Time : 金巴倫英文幼稚園
go

Interview Time : 金巴倫英文幼稚園

you got letter from them already?  i still didnt receive!

may i know what time u apply gar?

收到interview letter嘅是否也是大B , 佢地staff話會in咗大B先, 因有preference收大B , 所以細B可能会好遲才收interview信 , 機會也應該細好多 ...鳴嗚嗚 :(

原帖由 charlotte2008 於 10-10-5 22:38 發表
收到interview letter嘅是否也是大B , 佢地staff話會in咗大B先, 因有preference收大B , 所以細B可能会好遲才收interview信 , 機會也應該細好多 ...鳴嗚嗚 :(

我又唔覺SN 鐘意收大B喎,其實大多數幼稚園都會分開in架(遲啲in落你就知)... 不過舊年我又見到好多BK媽話佢收細B多...唔知呢~ 佢收咗我小朋友10月細B囉。我就覺得佢收得好平均嘞...唔好擔心咁多啦...

無記錯的話,你的BB好似係讀九龍塘THINK的,為何要同佢轉校?

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2237895&extra=page%3D1

係唔係因為呢一兩年THINK有太多負面消息(轉左批新老師,教學質素下降),所以你想走?

講真, 如果compare 金巴倫 和 THINK, 我都prefer 金巴倫, 淨係講校舍都win哂啦, 學費又平d, 但係net teacher及美文時間都多過 THINK.

原帖由 Pertra 於 10-10-5 17:51 發表
我小朋友 IN  23 /10 (SAT), 9:30 am, 我想要下午時間(After 4:00 pm) 有無人可同我對調?

I also received the interview letter but the date for interview is Oct 30. My B was born in Sept, so small B........

I have received the letter too and the interview date is also 30 Oct, at 9:30am

My girl is a June baby

原帖由 Pertra 於 10-10-5 17:51 發表
我小朋友 IN  23 /10 (SAT), 9:30 am, 我想要下午時間(After 4:00 pm) 有無人可同我對調?
我小朋友係30/10,10:45 am,但係我全日都唔得..打電話去問過話日子時間都無得改..乜可以對調ge咩?不過23號上午我都唔得,撞啱第2間又in...
其實sn有無下午時間呢?好似好多都係上午...

my BB is born in mid Oct, no interview letter received so far

SN回覆先IN足2歲的小朋友, 不用擔心, SN收人都平均, 都好多細B...大家加油

醒目開學勳章

根據舊年經驗
佢地係 in 大b 先 ..
一路in 一路收 ..
sat in 完下個fri已收到信話收 ..

所以 細b 係好唔著數架 ..

不過佢遲d當 sc / kv 出result 之後就一定會多返好多位出黎 ..

我舊年可以揀平日 in, 如撞期你地不如問下可否改平日 in ...

琴晚都收到信,30/10 12點正in,我仔係9月中出世

請問如有兄姐就讀,細佬妹係咪多數收?
定係無關係,主要睇細佬妹自己既表現?

其實我依家幫緊大b報,但小b出年都要報,最慘佢係細b,所以想大b入一間帶得到小b入既學校...假設咁好彩考到既話!

原帖由 oct07-mama 於 10-10-6 00:16 發表

我又唔覺SN 鐘意收大B喎,其實大多數幼稚園都會分開in架(遲啲in落你就知)... 不過舊年我又見到好多BK媽話佢收細B多...唔知呢~ 佢收咗我小朋友10月細B囉。我就覺得佢收得好平均嘞...唔好擔心咁多啦... ...

原帖由 zoesychan 於 10-10-6 15:21 發表
根據舊年經驗
佢地係 in 大b 先 ..
一路in 一路收 ..
sat in 完下個fri已收到信話收 ..

zoesychan        ,

How much is the registration fee?
所以 細b 係好唔著數架 ..

不過佢遲d當 sc / kv 出result 之後就一定會多返好多位出黎 ..

我舊年可以揀平日 in, 如撞期你地 ...

How much is the registration fee?

我都係30 OCT 12:00 NOON, 我個仔都係9月B
原帖由 ho_yan2406 於 10-10-6 15:25 發表
琴晚都收到信,30/10 12點正in,我仔係9月中出世

原帖由 littlecook 於 10-10-6 15:47 發表
請問如有兄姐就讀,細佬妹係咪多數收?
定係無關係,主要睇細佬妹自己既表現?

其實我依家幫緊大b報,但小b出年都要報,最慘佢係細b,所以想大b入一間帶得到小b入既學校...假設咁好彩考到既話!

...

littlecook,

呢一層我又唔係好肯定呀... 不過,佢哋出過張通告問家長要唔要form俾啊二... 我估佢哋會優先(甚至括免)啊二in... 我冇特別問老師呀...我返而問過如果係幫朋友攞form得唔得,佢叫我朋友download

原帖由 prettygirls 於 10-10-6 18:40 發表

prettygirls

Application :  
Entrance Examination fee of Cash $30.

Registration :
When a place is offered to your child, the registration fee is credited as part payment of the first installment of the tuition fee, HK$660.00. This amount is non-refundable.