用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校旅行 - 基督教中心幼稚園
樓主: tracycano
go

學校旅行 - 基督教中心幼稚園 [複製鏈接]

Congratulations!!!

原帖由 tracycano 於 10-10-11 14:19 發表
我個女CANDACE今天搭校車,終於冇喊啦....第一次冇喊...仲好大聲同媬母講早晨呀....真係好開心....
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

恭喜晒, 請問Candace坐了校車幾耐?用了幾多時間適應?我小朋友坐了2個星期零2日, 沒停.

Congrats ^^

原帖由 viandes 於 10-10-11 16:57 發表
Congratulations!!!

原帖由 avkids 於 10-10-12 09:31 發表
恭喜晒, 請問Candace坐了校車幾耐?用了幾多時間適應?我小朋友坐了2個星期零2日, 沒停.

he he...剛剛好一個月呀.....期間備受多方壓力....不過我商信呢個只係一個過程....給一點時間,總會適應的....加油呀!:loveliness:

各位加油呀, 呢D都是小朋友嘅必經階段。佢地個個其實只不過係兩歲嘅人仔, 當然個個都有唔同, 有D適應能力快D, 有D慢D, 只要我哋做父母嘅俾多D耐性同埋愛心, 小朋友好快就習慣啦!!

原帖由 tracycano 於 10-10-12 13:46 發表

he he...剛剛好一個月呀.....期間備受多方壓力....不過我商信呢個只係一個過程....給一點時間,總會適應的....加油呀!:loveliness:

“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”
‹ 上一主題|下一主題