用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 有冇 K1下幼望班同學仔呀?
樓主: soonayuen
go

有冇 K1下幼望班同學仔呀? [複製鏈接]

請問那位同學仔月尾在荃灣開生日會? 時間地點? 是否要被邀請才可參加? 謝謝!

[quote]原帖由 siulambonnie 於 11-1-13 20:15 發表
請問那位同學仔月尾在荃灣開生日會? 時間地點? 是否要被邀請才可參加? 謝謝! [/quote

my daughter has received two invitation cards(may be within the same table and same group)

Oh...thx!! 希望下次有機會一起玩喔

我女病了,兩日無上學了!阿女成個學期都無請過假,但最尾的上學日及生日會也不能上學,她很失落呢!惟有藉此教她要好好照顧身體,注重健康啦!大家也要保重。
本來會和阿女出席同學觀塘生日會,但現在阿女病了,惟有放棄啦!

原帖由 BBG1 於 11-1-15 00:06 發表
我女病了,兩日無上學了!阿女成個學期都無請過假,但最尾的上學日及生日會也不能上學,她很失落呢!惟有藉此教她要好好照顧身體,注重健康啦!大家也要保重。
本來會和阿女出席同學觀塘生日會,但現在阿女病了,惟有放棄啦! ...

Maybe your daughter will totally recover before this Sun

我女都係病左, 兩日冇返學, 佢成個學期請左兩次病假, 兩次都係生日會, 所以未參加過生日會, 下次有佢份慶祝, 希望唔再病啦!!

而家d天氣真係好易病, 大家take care喔!!

我估阿女明天也不能上學呢!等好曬先上學呢!免得傳染其他小朋友呢!大家多多保重!

我個仔去完同學生日會之後就發燒啦! 昨天玩得太累天氣又好冷所以今天請了左病假.

大家保重.

真高興,因為星期天的生日會能夠見到很多女兒的同学及家長 (很多都是女兒常提及的同学)

不過女兒昨天說有很多同学仔病了,不能回校,希望小朋友盡快痊瘉

星期四個日唔記得同仔仔換中國服, 放左學先醒起, 真失敗!
‹ 上一主題|下一主題