用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 Can I change the Interview time?
go

Can I change the Interview time? [複製鏈接]

大家好!我想問下過來人, 因我囡囡在10月9日上午已有兩間小學要interview. 而LMC亦是在同一日的, 但仍未收到通知信。於是我打去LMC問如interview 時間未出,可否安排我的女兒在下午interview. 但他們說interview只在上午進行. 請問是否無辦法, 要在現階段便作出取捨?
   0    0    0    0

原帖由 smallpig 於 10-9-30 03:43 PM 發表
大家好!我想問下過來人, 因我囡囡在10月9日上午已有兩間小學要interview. 而LMC亦是在同一日的, 但仍未收到通知信。於是我打去LMC問如interview 時間未出,可否安排我的女兒在下午interview. 但他們說interview只在上 ...

hi 家長,

以我所知, 學校係唔會為小朋友改interview 時間的, 記得有家長問過同一個問題, 文校長的答覆係, 與其到時都係要作取捨, 不如早d 揀囉

我相信任何一間有食力的學校, 都唔會改變interview 時間去遷就別家學校啊, 係咪 ?

希望到時你派到的時間, 係可以比你小朋友in 晒, 咁你就唔洗咁擔心啦, 祝順利
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

only morning? Can they interview all candidates in a few hours??

我覺得好好....其實之前我聽過幾間,只會對自己產生煩腦. "取捨"~~~只不過係遲早嘅事!!如果有心水嘅....不如早d 揀囉

原帖由 bchi 於 10-9-30 16:42 發表

hi 家長,

以我所知, 學校係唔會為小朋友改interview 時間的, 記得有家長問過同一個問題, 文校長的答覆係, 與其到時都係要作取捨, 不如早d 揀囉

我相信任何一間有食力的學校, 都唔會改變interview 時間 ...

確定interview只在上午進行嗎?

原帖由 smallpig 於 10-9-30 15:43 發表
大家好!我想問下過來人, 因我囡囡在10月9日上午已有兩間小學要interview. 而LMC亦是在同一日的, 但仍未收到通知信。於是我打去LMC問如interview 時間未出,可否安排我的女兒在下午interview. 但他們說interview只在上 ...

原帖由 lllaaauuulau 於 10-10-1 11:08 AM 發表
我覺得好好....其實之前我聽過幾間,只會對自己產生煩腦. "取捨"~~~只不過係遲早嘅事!!如果有心水嘅....不如早d 揀囉

冇錯, 早搞早著, 遲搞訓唔著

myrchan,

今朝上網, 仲未見到d 時間啊.  我都替大家心急呢

Bchi,

我到現在都未見到

Hi bchi,

謝謝您的祝福! 真希望安排在12:00進行!

cpcog & myrchan,

他們在電話內是說只有在上午interview的, 我都奇怪如何能在一個上午完成所有interview!

見到中文版有喇

醒目開學勳章

出左啦!!!

700人報左!!!

原帖由 bchi 於 10-10-4 16:02 發表
見到中文版有喇

"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

但我數過D No. 只有752個applicants.

我數係750 個 kakakakaakkakaakkaakkakaak

不過我已知道, 一個上午會in 晒呢七佰幾個小朋友

醒目開學勳章

原來重有second interview 架?

原帖由 bchi 於 10-10-4 17:53 發表
我數係750 個 kakakakaakkakaakkaakkakaak

不過我已知道, 一個上午會in 晒呢七佰幾個小朋友
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

無啦!騎正在另外2間的中間。如要in林文燦就要放棄另2間, 在2:1的情況下, 唯有放棄林文燦!

原帖由 Whitepine 於 10-10-4 07:25 PM 發表
原來重有second interview 架?

應該就唔似有囉... 但佢又講30號交form 果d 去2nd round, 真係唔知咩叫2nd round

原帖由 smallpig 於 10-10-4 08:54 PM 發表
無啦!騎正在另外2間的中間。如要in林文燦就要放棄另2間, 在2:1的情況下, 唯有放棄林文燦!

mm...應該係, 邊一邊機會有, 把握大就去in邊間

The first round interview wil hold in Oct 2010 and the second round interview will be held in May 2011.  There was a second interview held in the mid of May this year for 2010/11 admission.

原帖由 bchi 於 10-10-4 21:17 發表

應該就唔似有囉... 但佢又講30號交form 果d 去2nd round, 真係唔知咩叫2nd round

It means the interview groups would be big on the interview day!

原帖由 cpcog 於 10-10-4 22:27 發表
It means the interview groups would be big on the interview day!

應該去到再分組吧...

原帖由 bchi 於 10-10-4 16:02 發表
見到中文版有喇

我用GOOGLE 瀏覽器, 點知一路都睇唔到, 最後要用IE先睇到呢...
‹ 上一主題|下一主題