用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Margaret 有2nd in 未?
樓主: 1001Mami
go

St. Margaret 有2nd in 未? [複製鏈接]

回覆 1# cpcog 的文章

我個仔同我病左幾日, 嘔死我地. 好彩依2日好返.
下星期一最後一日去register.
但我重未搵到方法有校車or褓姆車去smc.
register 左先算, 可能到時final夠人開校車比我呢.

I believe that there would be school bus to your area finally! :) Do you live in HK island or NT?

原帖由 愚人 於 10-10-9 23:16 發表
我個仔同我病左幾日, 嘔死我地. 好彩依2日好返.
下星期一最後一日去register.
但我重未搵到方法有校車or褓姆車去smc.
register 左先算, 可能到時final夠人開校車比我呢. ...

我住係NT, 唔係D 村屋, 係新界D市中心都無校車, 我同人講都無人信.

Maybe there aren't any children from your area at this moment. I believe that the school bus will go to pick your kid up even he is the only one!

原帖由 愚人 於 10-10-10 22:07 發表
我住係NT, 唔係D 村屋, 係新界D市中心都無校車, 我同人講都無人信.

係呢, 我想問有得2ND IN果D, 係咪兩星期左右就收到電話架? 如果係, 我地就睇呢個星期了...

我問過smc校車了, 要5-6個至開, 不過我識同區o既小朋友都會in smc. 真係到時至算.

daddy同我, 2nd in 時, vp 解釋smc比我地聽, 其實都好適合我個仔去讀. 希望可以解決techinical o既問題.

回覆 2# silvia_ng 的文章

2個星期-3星期之內.

about 10 days. :)

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 22:53 發表
係呢, 我想問有得2ND IN果D, 係咪兩星期左右就收到電話架? 如果係, 我地就睇呢個星期了...

If it is suitable for your son, you really should not give it up!!

原帖由 愚人 於 10-10-10 22:55 發表
我問過smc校車了, 要5-6個至開, 不過我識同區o既小朋友都會in smc. 真係到時至算.

daddy同我, 2nd in 時, vp 解釋smc比我地聽, 其實都好適合我個仔去讀. 希望可以解決techinical o既問題. ...

thanks for the advise! :)

請問有冇人再收到2nd in電話, 我仲等緊....

唔奇呀!!佢學校唔大,每個form 得兩班,要夾人數啦!!!

另外,有朋友住匯景,坐佢校巴,要再去油塘,上順利、順天、再去紀律部份宿舍先返學校,總共要1.5 hrs....

我 friend 住 MOS都係要坐保母車....又要1.5 hrs.

原帖由 愚人 於 10-10-10 22:07 發表

anyone who interviewed on 27/9 or after has received the call for 2nd interview??

原帖由 2boysmami 於 10-10-12 12:11 發表
請問有冇人再收到2nd in電話, 我仲等緊....

我係10月5日1st in的...

希望個個都收2nd in電話... 祝福各位

dk486,

我個仔好有決心想去讀
曾經同我講, 搭港鐵自己返學. 真係估佢唔到.
我pm 左你, 希望你見到就覆我啦.

原帖由 dk486 於 10-10-12 12:21 發表
唔奇呀!!佢學校唔大,每個form 得兩班,要夾人數啦!!!

另外,有朋友住匯景,坐佢校巴,要再去油塘,上順利、順天、再去紀律部份宿舍先返學校,總共要1.5 hrs....

我 friend 住 MOS都係要坐保母車....又要1.5 hrs.

...

收到你pm bor!!  可再send!

原帖由 愚人 於 10-10-12 15:51 發表
dk486,

我個仔好有決心想去讀

回覆 1# dk486 的文章

send 左2次至出到, 你再check 下. thanks

What a mature boy!! So you should not think of other schools anymore!

原帖由 愚人 於 10-10-12 15:51 發表
dk486,

我個仔好有決心想去讀

Sorry, 佢係間間學校都想考到

其實我係想佢入男校多d, 因為佢太有女性緣 , 依家已經拍拖返kg. 我幾時擔心佢到大個.
而且佢數學特別快, 男校真係o岩佢多d.

haha.. my daughter likes playing with boys more so maybe she would like to be your son's friend! hehe
Many boys in boys' school will wait for girls in other schools! So if they really want to have dating, you can't stop it at all.

原帖由 愚人 於 10-10-12 19:17 發表
Sorry, 佢係間間學校都想考到

其實我係想佢入男校多d, 因為佢太有女性緣 , 依家已經拍拖返kg. 我幾時擔心佢到大個.
而且佢數學特別快, 男校真係o岩佢多d. ...
‹ 上一主題|下一主題