用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小朋友係學校比同學圍摳
樓主: 軒蕎媽媽
go

小朋友係學校比同學圍摳 [複製鏈接]

回覆 48# 軒蕎媽媽 的文章

軒蕎媽媽, i won't stay quiet.  i will report to the police.  this is very serious as if P.1 is already like that, those kids could go out and kill people or kill their own parents in P.6 then.  Plus, the school is not doing an appropriate job at all.  These days, many educators in HK and also the parents totally ignore the importancy of moral education.  They just care about academics.  I think it's quite sad.

軒蕎媽媽, if you don't mind, please PM me this school so I can ensure my second kid won't apply that.  In the meantime, take good care and hope your son will recover very soon.  Stay strong!

to 軒蕎媽媽

This is the school located in kowloon side.........?

To protect your son and you have evidence, you have to formally write a letter to the school cc the own school board and the Education Dept.  Then ask for change of class.  

Stay away from those touble classmates.  Most importantly, tell your kids he did not do anything wrong, and encourage him to bravely face the pressure.

原帖由 軒蕎媽媽 於 10-10-3 13:13 發表
係度多謝你寶貴既意見!但我想(情)清幾件事!

1.係呢件事上,我冇講過大話,我有驗傷報告的,如果你地任何人有質疑我既說話,我不介意pm驗傷報告比你地.

2.我唔係因為想搞大件事先上BK講出黎,我真係好驚又唔知點做好先上 ...

軒蕎媽媽:
知道更多之前發生的事情,看得出你是個好堅強和冷靜的媽媽,對所發的事我個心更痛。

好明顯事情己嚴重咗,第一次是自已打人,第二次是叫埋其他人一齊打人,如咁樣發展下去,第下次會點打呀。

首要是關心你小朋友的情緒,與他king 返件事,看看他的睇發同佢既感受。如小朋友無顧發燒或頭痛可能係壓力的一種反射,要及早看醫生或轉介。

一定要學校比返個合理解釋同打人的父母一定要知自已個小朋友在學校所做的bad things.

轉唔轉校都要同個仔king 下,看看他的睇發。如果唔轉校最好就轉班,同亞仔講要get away from those bad kids.  If they hit your son again, need to scream out for help, but don't fight back.

可否pm我邊間學校,我都唔想我個仔將來讀這間咁無愛心的學校。

Would u mind PM the school name for me ?
Hope yr son can get better

Would u mind PM the school name for me ?

1.係呢件事上,我冇講過大話,我有驗傷報告的,如果你地任何人有質疑我既說話,我不介意pm驗傷報告比你地.

2.我唔係因為想搞大件事先上BK講出黎,我真係好驚又唔知點做好先上 ...

軒蕎媽媽,Don't be scare, just do the right things and protect your son...add oil, support you...

I heard the same case last year and that happened in a famous DSS in Hong Kong.  I wonder if that is the same school.

就算阿仔有咩唔啱,都唔應該咁解決,個同學一定係錯,個校長更加不負責任.......我會忍佢呢次,再有一次,一定投訴及報警處理,要求掉位就一定架喇....好似我仔咁,老師話佢比人打...係個女同學..好在我平時教阿仔千期唔好還手,唔係變左打交....老師只係話,因為個同學嘈住我仔,我仔嬲得濟就撕爛左佢一張紙....咁佢就打我仔....佢亦都有前科....但老師既態度係好負責任,即日已經掉位...不過掉左去我仔位個同學就唔好彩,都比佢打......但學校係有做野囉.....而且係主動聯絡我.....我仔又無表面傷痕....但你仔比人打到瘀晒.....真係赤死我呀....雖然唔係我仔....

醒目開學勳章 王國長老

學校有無做野
如果無真係可以轉校
投訴都無用
如果有....我會看看成效如何

处理你儿子的情绪是第一要紧的,作为父母,一定给他有信心,发生什么事情,我们都会勇敢以公理面对逆境,帮助他渡过难关,也要训练他面对挑战.
如果由我去处理,我一定会要求学校安排我夫妇两人跟恶霸同学父母见面,有班主任和校长在场,讨论整件事,如果证据确实,就要求恶霸同学父母带同恶霸同学向儿子道歉,也要学校交代以后有什么安排来避免同类事件重演.若果学校还是拖泥带水,就惟有升级,到校董会投诉,若不得要领,就惟有诉诸传媒.
现在是危机,也是契机,让你的儿子学习人生功课,希望他长大以后,也记得父母是怎样以公理来为他出头.

醒目開學勳章

樓主一定要學校比個交待呀!!!
聽到都鄧你肉痛
樓主一定要話比個仔仔知唔係自己錯呀!!!
希望仔仔早d忘記d衰野, 日日都開開心心!!!
‹ 上一主題|下一主題